Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Θέλει να προστατεύσει το πρότζεκτ ο Τούντορ!!

Αρθρογραφεί ο Δημήτρης Κανελλάκης 
Οσο πιο σκληρή είναι για κάποιον η πραγματικότητα, τόσο περισσότερο τον βάζει στην διαδικασία να σκεφτεί λύσεις, να ψάξει για εναλλακτικές, να αναθεωρήσει απόψεις, να δοκιμάσει πράγματα που νωρίτερα τα απέρριπτε.

Στην κατάσταση αυτή βρίσκεται ο Ιγκορ Τούντορ. Οσο διαπιστώνει ότι πολλά από αυτά που σχεδιάζει δεν του βγαίνουν, τόσο στο μυαλό του στριφογυρίζουν σκέψεις για άλλα πράγματα, τα οποία, ενδεχομένως, να λειτουργήσουν καλύτερα, να δώσουν αποτελέσματα.

Ο Κροάτης τεχνικός του ΠΑΟΚ μοιάζει εσχάτως πιο διαλλακτικός, πιο συζητήσιμος, πιο έτοιμος να χρησιμοποιήσει παίκτες που δεν έδειχνε να υπολογίζει, να ακολουθήσει διαφορετικές αγωνιστικές τακτικές από αυτές που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν τις διαπραγματευόταν.

Τα αποτελέσματα δεν τον βοηθάνε να επιμείνει περισσότερο σε ορισμένα πράγματα για τα οποία είχε την δική του άποψη και δεν την άλλαζε παρά την κριτική που δεχόταν.

Ο καιρός περνάει, τα αποτελέσματα δεν έρχονται, θεαματική βελτίωση του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει, κι όσο αν στην Τούμπα άπαντες γελάνε όταν ακούνε πως μπορεί να υποχρεωθούν –αν ακολουθήσουν κι άλλα αρνητικά αποτελέσματα- να συζητήσουν θέμα Τούντορ, ο Κροάτης λαμβάνει, πλέον, τα μέτρα του.

Στο πλαίσιο αυτής της διαφοροποίησης, της προστασίας, αν θέλετε, του πρότζεκτ προκειμένου να μην κινδυνεύσει με κατάρρευση πριν καλά-καλά αρχίσει να λειτουργεί, ο Τούντορ έχει αποφασίσει να… μαζευτεί.

Η ειλημμένη, όπως μαθαίναμε χθες από τους απεσταλμένους στη Ρωσία, απόφαση να παίξει με τέσσερις στην άμυνα απόψε, λέει πολλά για τις προθέσεις του τεχνικού του ΠΑΟΚ.

Είναι σαφές ότι θέλει να περιορίσει τα ρίσκα. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να περιορίσει τους κινδύνους στην άμυνα, να βάλει περισσότερη σκοπιμότητα στο παιχνίδι της ομάδας του, να αδιαφορήσει για το παιχνίδι κυριαρχίας και να παίξει για την ουσία, έστω κι αν αυτό θα είναι σε βάρος του θεάματος.

Όπως έχω ξαναγράψει, είναι σημαντικό να δουλεύει μια ομάδα για να μπορεί να προσφέρει θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά, όταν μιλάμε για μεγάλες ομάδες, ο οπαδός δεν πρόκειται ποτέ να είναι ευχαριστημένος αν η ομάδα παίζει καλά και δεν κερδίζει, ενώ θα είναι μια χαρά αν κερδίζει, έστω κι αν δεν παίζει καλά.

Προφανώς αυτό θα σκέφτηκε και ο Τούντορ, με συνέπεια να παρεκκλίνει από την βασική φιλοσοφία πάνω στην οποία χτίζει τον ΠΑΟΚ και να επιδιώξει, αρχής γενομένης από το αποψινό ματς στη Ρωσία, να παίρνει αποτελέσματα.

Εξάλλου, αν και είμαστε μόλις στις αρχές Νοεμβρίου, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ήδη να παίζει… τελικούς, να κινδυνεύει να χάσει στόχους και αυτό, όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει, αυξάνει την πίεση όλων στην ομάδα και δυσχεραίνει την προσπάθεια να παίξει καλύτερα, να είναι πιο αποτελεσματική.

Εχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε πώς θα λειτουργήσει ο ΠΑΟΚ παίζοντας διαφορετικά απ’ ό,τι τον έχουμε συνηθίσει από την αρχή της σεζόν, πιο κλειστά, δίνοντας χώρο στον αντίπαλο, κι αν αυτό το στυλ θα του επιτρέψει να πάρει αποτέλεσμα απόψε με την Κράσνονταρ…   

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: