Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Οι αλλαγές που φέρνει ο Πογέτ!

Έτοιμος να αλλάξει τις… συνήθειες των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ είναι ο Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος σκοπεύει να περάσει άμεσα τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα. Ποιο σχήμα έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα.

Οι αλλαγές που φέρνει ο Πογέτ
Τη δική του φιλοσοφία αρχίσει να περνάει σταδιακά ο Γκουστάβο Πογέτ στην ΑΕΚ.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός προτίμησε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να παρατάξει την «Ένωση» με την τακτική που έχει δουλέψει η ομάδα όλο αυτό το διάστημα, καθώς δεν είχε τον χρόνο για να «περάσει» εκείνος αυτά που θα ήθελε στο παιχνίδι της.

Όπως γράφει και η Ώρα των Σπορ, ο 46χρονος προπονητής φαίνεται σε πρώτη φάση να σκέφτεται να παρατάξει με 4-2-3-1 τον «Δικέφαλο», κάνοντας κάποιες τροποποιήσεις σχετικά με την απόσταση των γραμμών, τον ρόλο του κάθε παίκτη και την κίνησή τους σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Ο Πογέτ εκτιμά πως το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να αποδώσει καλύτερα αυτή τη στιγμή με το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του και έτσι αναμένεται να παρατάξει την ομάδα και στο προσεχές παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ.

Ως εναλλακτικό σύστημα εξετάζεται το 4-3-3, ένα σύστημα που γνωρίζει πολύ καλά ο Ουρουγουανός και το έδειξε για μερικά λεπτά και στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό. Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση του 46χρονου είναι να ξεκαθαρίσει τους ρόλους σε όλους τους ποδοσφαιριστές και παράλληλα να «δέσει» την ομάδα σε όλο το γήπεδο.

Στο καθαρά αγωνιστικό, στα προβλήματα που ήδη υπήρχαν προστέθηκε χθες εκείνο του Ντίντακ Βίλα μετά τους Αραβίδη και Μάνταλο. Ο Ισπανός ακραίος μπακ υποφέρει από μία διάταση στον τετρακέφαλο και χθες δεν κατάφερε να προπονηθεί. Η πρώτη εκτίμηση αναφέρει πως δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό, όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι στην αποστολή για τον αγώνα με τον Αστέρα.

Όσον αφορά τον Ράφικ Τζεμπούρ, έχει επιστρέψει στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων και δείχνει ιδιαίτερα κεφάτος, διεκδικώντας μάλιστα θέση και στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ για το ματς με τους Αρκάδες. Σίγουρα θα είναι στην αποστολή, όμως όλα θα ξεκαθαρίσουν στη σημερινή προπόνηση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: