Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Πρίφτης: «Διαχείριση της κόπωσης, όχι ενίσχυση»


Ο Δημήτρης Πρίφτης απέδωσε στην κούραση τη δυσκολία που είχε ο Άρης να νικήσει την Στεάουα, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο μεταγραφής.

Πρίφτης: «Διαχείριση της κόπωσης, όχι ενίσχυση»
Στην έλλειψη ενέργειας των παικτών του απέδωσε ο Δημήτρης Πρίφτης την κατάρρευση του Άρη, που πάντως κατάφερε στο τέλος να πάρει τη νίκη απέναντι στη Στεάουα. Πάντως ξεκαθάρισε πως πρέπει η ομάδα του να διαχειριστεί την κόπωση και απέκλεισε το ενδεχόμενο μεταγραφών που μπορούν να αναστατώσουν τη χημεία της ομάδας.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες για το αποτέλεσμα και για την προσπάθεια στα τρία δεκάλεπτα. Τα πράγματα είναι απλά σήμερα. Ήταν καθαρά θέμα ενεργειακό. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν είχαμε γρήγορα πόδια, γρήγορες αντιδράσεις, δεν βάλαμε τα σώματά μας. Χρειάστηκε ψυχισμός και το κάναμε στο τέταρτο δεκάλεπτο μαζί με το σπρώξιμο που έχει η ομάδα από το γήπεδο. Το ότι δεν είχαμε καλή αμυντική εκτέλεση στη τρίτη περίοδο μας στέρησε τους πόντους στον πρωτεύον αιφνιδιασμό, στοιχείο που μας έδωσε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο και είναι σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού μας», τόνισε και πρόσθεσε:

«Υπάρχει κούραση και είναι σημαντικό πως θα την διαχειριστούμε. Υπάρχουν αρκετοί μικροτραυματισμοί και ο τραυματισμός του Μακ Νιλ σήμερα, που κάνουν το έργο μας λίγο πιο δύσκολο… Θα παίξουμε σε δύο μέρες. Αύριο δεν θα πιάσουμε καν μπάλες, θα κάνουμε μια απλή προπόνηση την Παρασκευή για να παίξουμε το Σάββατο με τα Τρίκαλα. Η Στεάουα είναι καλή ομάδα, έχει καλή ισορροπία και ο Λι που έπαιξε πρώτη φορά σήμερα είναι πολύ καλός παίκτης, διαβάζει καλά το παιχνίδι, έχει καλό λόου ποστ παιχνίδι και ήταν αποτελεσματικός σήμερα. Μας δημιούργησαν πρόβλημα, όλες οι ομάδες πολύ καλές».

Για τον τραυματισμό του ΜακΝιλ, που τρόμαξε τους ανθρώπους του Άρη, είπε: «Θεώρησα ότι είναι πολύ σοβαρός όταν τον είδα να πέφτει και είδα πως χώλαινε την ώρα που πήγα δίπλα του. Σκέφτηκα πως όταν αυτός ο σκληρός τύπος κάνει έτσι, κάτι σοβαρό συνέβη. Τώρα είναι πιο αισιόδοξη η κατάσταση. Αύριο θα ξέρουμε, δεν ξέρω καν που ακριβώς χτύπησε, μέση, πλάτη ή όλη τη πλευρά».

Μιλώντας για τα λάθη του Γουότερς, ανέφερε: «Ισχύει η κούραση και για τον Γουότερς. Δεν κάναμε πολλά λάθη σήμερα, αλλά έχετε δίκιο, ήταν λάθη σε καίρια σημεία. Το δεύτερο δεν ήταν ευθύνη του Γουότερς, ήταν άλλου παίκτη, του Τζέικ. Θέλω επίσης να πω ότι τα δύο σουτ στο τέλος, του Τζέικ (Κοέν) και του Μούρτου είναι πολύ σημαντικά. Ειδικά του Μούρτου γιατί προέρχεται από άστοχο δικό του σουτ στην προηγούμενη φάση και μπράβο του που το πήρε. Είναι το αποτέλεσμα της πρωινής προπόνησης που κάνει».

Ερωτηθείς αν σκέφτεται αλλαγές στο ρόστερ λόγω κούρασης απάντησε: «Δεν σκέφτομαι προσθήκη, δεν σκέφτομαι ενίσχυση. Πρέπει να διαχειριστούμε την κούραση. Θα έχουμε κόστος, είναι βέβαιο ότι η κούραση φέρνει κόστος, αλλά θα είναι μικρότερο από την ανισορροπία που θα προκύψει από κάποια προσθήκη την δεδομένη στιγμή».

Ο Τζέικ Κοέν, που εκπροσώπησε τους παίκτες του Άρη, είπε: «Δείξαμε πολύ μεγάλη πνευματική ετοιμότητα όταν μας πέρασαν. Καταρρεύσαμε στην τρίτη περίοδο, έβαλαν μεγάλα σουτ, αλλά είμαι περήφανος για το πως καταφέραμε να γυρίσουμε στο ματς, παλέψαμε μέχρι το τέλος. Έχω παίξει σε ομάδες που ίσως δεν θα κατάφερναν να το γυρίσουν», ενώ για το μεγάλο σουτ που πέτυχε είπε: «Το σκεφτόμουν εκείνο το σουτ και το ότι σήμερα πήρα αυτό το σουτ και το έβαλα σε συνδυασμό με τη νίκη της ομάδας με κάνει ακόμα καλύτερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: