Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Το γήπεδο της ΑΕΚ, ανάμεσα στα καλύτερα -που δεν χτίστηκαν ποτέ…!! (pics)

Σε αφιέρωμα της Mirror για τα πιο εντυπωσιακά γήπεδα που έμειναν στην μακέτα, συμπεριλαμβάνεται και αυτό της Ένωσης. Όχι η Αγια Σοφιά. Το προηγούμενο…

Το γήπεδο της ΑΕΚ, ανάμεσα στα καλύτερα -που δεν χτίστηκαν ποτέ… (pics)

Μέσα σε αυτά δεν θα μπορούσε να λείπει και η μακέτα του γηπέδου της ΑΕΚ. Βέβαια οι Βρετανοί αναφέρονται στο προηγούμενο πρότζεκτ της Ένωσης και όχι στο τελευταίο του Δημήτρη Μελισσανίδη.

1. ΑΕΚ
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα: "’Αφού εκδιώχθηκε από την ιστορική της έδρα, η ΑΕΚ έκανε μεγαλειώδη σχέδια να κατασκευάσει ένα νέο, εντυπωσιακό γήπεδο 40,000 θέσεων αλλά οι ενστάσεις από τις δημοτικές αρχές πάγωσαν την εξέλιξή του. Η οικονομική κρίση που ακολούθησε αδράνησαν εντελώς τα σχέδια".
inner

2. Λίβερπουλ
Το 2007, οι «Κόκκινοι» αποκάλυψαν τα πλάνα τους για 60,000 θέσεων στάδιο στο Στάνλεϊ Παρκ, πολύ κοντά στο Άνφιλντ. Ο ενθουσιασμός των τότε ιδιοκτητών της ομάδας Τομ Χικς και Τζορτζ Τζίλετ κράτησε μέχρι την συνάντηση των αρχιτεκτόνων με το Δημοτικό Συμβούλιο του Λίβερπουλ. Σας θυμίζει κάτι;
inner

3. Έβερτον
Η Έβερτον πρόσβλεπε στην κατασκευή ενός γηπέδου 50,000 θέσεων, κόστους 220 εκ. ευρώ. Ήταν η τρίτη προσπάθεια για μετακόμιση των «Εφοπλιστών» από το Γκούντισον Παρκ, η οποία όμως -όπως και οι δύο προηγούμενες- απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση.
inner

Λίβερπουλ και Έβερτον
Η –κατά τα άλλα- πρωτότυπη ιδέα για «δίδυμα γήπεδα» έπεσε στο κενό εν τη γενέσει της, παρά το επιχείρημα ότι επρόκειτο για ένα πολύ οικονομικό πρότζεκτ. Οι οπαδοί των ομάδων βέβαια δεν θα ενθουσιάζονταν με συγκεκριμένο… γειτονιλίκι.
inner

4. Μπαρτσελόνα
Οι Καταλανοί αμφιταλαντεύονταν ανάμεσα στην ανακαίνιση του Καμπ Νόου και το χτίσιμο μιας νέας έδρας στο λιμάνι της πόλης χωρητικότητας 150,000 θέσεων. Εντυπωσιακή ιδέα, που έμεινε απλώς ιδέα.
inner

5. Τσέλσι
Το 2012 η Τσέλσι έκανε μια φιλόδοξη προσφορά για να αγοράσει έκταση που υπήρχε σταθμός ηλεκτροδότησης στο Μπάτερσι. Η προσφορά των «Μπλε» δεν κέρδισε και μαζί με το σχέδιο φαγώθηκαν από το μαύρο σκοτάδι.
inner

6. Πόρτσμουθ
Ιστορία που θυμίζει λίγο από ΑΕΚ. Οι φιλοδοξίες ήταν μεγάλες όταν η πασίγνωστη για το Allianz Arena και το Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου αρχιτεκτονική εταιρία ανέλαβε τα σχέδια για το νέο γήπεδο της Πόρτσμουθ. Όμως κάτι η κρίση, κάτι το ακριβό πρότζεκτ (850 εκ. ευρώ!), κάτι τα εμπόδια από τον Δήμο, η ιδέα δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
inner

7.Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Ένα στάδιο σε σχήμα ηφαιστείου με ένα σύννεφο να αιωρείται πάνω από τα κεφάλια οπαδών και παικτών. Δεν γνωρίζουμε τον πατέρα αυτής της ιδέας για να τον συγχαρούμε για το γούστο του και να τον συλλυπηθούμε που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ…
inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: