Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Κωνσταντίνου: «Και οι δύο έχουν πίεση για τη νίκη»


Κωνσταντίνου: «Και οι δύο έχουν πίεση για τη νίκη»

Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν πίεση για νίκη στο αποψινό ντέρμπι εξέφρασε ο πρώην άσος των δύο συλλόγων, Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν πίεση για νίκη στο αποψινό ντέρμπι εξέφρασε ο πρώην άσος των δύο συλλόγων και σημερινός τιμ μάνατζερ στην Εθνική Κύπρου, Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Αγορά»

Για το πού θα κριθεί το αποψινό ντέρμπι της Λεωφόρου: «Τα ντέρμπι σε μεγάλο βαθμό είναι υπόθεση ψυχολογίας. Υπάρχει πίεση από τον κόσμο και τον Τύπο. Απ' όλους. Ακόμα και οι ξένοι παίκτες που τώρα είναι πλειονότητα, καταλαβαίνουν αυτή την πίεση. Βγαίνουν έξω, έρχονται σε επαφή με τον κόσμο, καταλαβαίνουν τι γίνεται. Παλαιότερα τους βάζαμε εμείς στο κλίμα. Καταλαβαίνουν τι σημαίνει πιθανή νίκη».

Για το αν αυτή η πίεση ωφελεί ή βλάπτει: «Ωφελεί όταν γίνεται με μέτρο. Όλες οι υπερβολές βλάπτουν. Δεν μπορείς όμως να κάνεις πρωταθλητισμό, να πάρεις καλά αποτελέσματα χωρίς να νιώθεις πίεση».

Για το ποια ομάδα έχει τη μεγαλύτερη πίεση: «Και οι δύο. Ο Ολυμπιακός έχει την πίεση να συνεχίσει τις νίκες του, να κάνει το ρεκόρ και να αποκτήσει ένα καθαρό πλεονέκτημα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Από την άλλη μεριά υπάρχει πίεση για να μειωθεί η διαφορά. Το καλό για τους “πράσινους” είναι ότι με την αλλαγή προπονητή η πίεση αμβλύνεται. Σε ένα ενδεχόμενο άσχημο αποτέλεσμα δεν έρχεται η καταστροφή. Συνήθως η αλλαγή προπονητή πριν από κρίσιμα παιχνίδια ωφελεί την ομάδα. Οι παίκτες που δεν ήταν βασικοί βάζουν τα δυνατά για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα».

Για το αν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί: «Ποτέ δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στα ντέρμπι. Πάντα όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Είναι ένα κίνητρο η νίκη σε αυτά τα ματς για όλους. Και γι' αυτούς που πάνε καλά και για τους άλλους που δεν πάνε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: