Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Το μηδέν, το ξεκίνημα, ο Παππάς και το κλειδί!!


Το μηδέν, το ξεκίνημα, ο Παππάς και το κλειδί!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr μία τελευταία προσέγγιση για το ντέρμπι των αιωνίων!

• Ο τρόπος τον οποίο έχει ο Ολυμπιακός να παίρνει αυτό που θέλει από τον Παναθηναϊκό παίζοντας στο σπίτι του αιώνιου αντιπάλου του είναι βασικά ένας: το μηδέν στην άμυνα.

• Τα τρία τελευταία διπλά του είναι με 1-0 (κατά σειρά Μήτρογλου, Αμπντούν, Ντάρμπισαϊρ). Και το αμέσως επόμενο διπλό με 2-0. Κι από τις τρεις τελευταίες ισοπαλίες οι δύο ήταν 0-0…

• Όμως, τα παιχνίδια που έμειναν στην ιστορία ήταν φυσικά άλλα: εκείνα στα οποία ο Ολυμπιακός έκανε την υπέρβαση, το 4-2 στο ΟΑΚΑ το 1998 και το 4-1 στη Λεωφόρο το 2001 (Κύπελλο).

• Σε γενικές γραμμές, όμως, όταν ο Παναθηναϊκός σκοράρει εντός έδρας με τον Ολυμπιακό έστω μία φορά, έχει τον πρώτο λόγο. Σε αυτή την περίπτωση, με εξαίρεση αυτά τα δύο ιστορικά διπλά, ο Ολυμπιακός έχει σώσει αποτέλεσμα δύο φορές, με μεγάλη δυσκολία, το 2-2 στο ΟΑΚΑ το 2012 και το 1-1 στη Λεωφόρο το 2002 με το πέναλτι του Τζόλε στο 90’.

• Γι΄ αυτό και θεωρώ ότι το άλφα και το ωμέγα απόψε μπορεί να είναι η αμυντική συμπεριφορά του Ολυμπιακού. Περιμένω δε από το Ρομπέρτο, αν χρειαστεί, να κάνει την πολύ καλή εμφάνιση που δεν έχει κάνει μέχρι τώρα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

• Όπως περιμένω από τον Ολυμπιακό να μπει δυνατά στο παιχνίδι, όπως είχε κάνει στην Τούμπα κι όχι όπως κάνει εδώ κι αρκετό καιρό, με συνέπεια στα έξι τελευταία παιχνίδια του να μην έχει σκοράρει ούτε μία φορά στο α΄ ημίχρονο!

• Και σκέφτομαι κι ότι και στα τρία φετινά παιχνίδια του στα οποία ο Ολυμπιακός δέχθηκε πρώτος γκολ, τα αποτελέσματα ήταν 0-3 εντός από την Μπάγερν, 2-2 εντός με Πλατανιά στο Κύπελλο και 2-1 εντός την Ντιναμό στο 90’. Έχει δηλαδή πάντα πολύ μεγάλες δυσκολίες στο 0-1.

• Κι επειδή σίγουρα είναι μία παράμετρος για ένα ντέρμπι κι η διαιτησία, κοίταζα τα δεδομένα του Παππά την τελευταία τριετία. Τι είδα;
Πρώτον, σφυρίζει πολλά φάουλ, κάπου 35 μέσο όρο ανά ματς.
Δεύτερον, σφυρίζει σπάνια πέναλτι, ένα ανά πρωτάθλημα!
Τρίτον, βγάζει κατά μέσο όρο πέντε κίτρινες ανά ματς.
Τέταρτον, έχει μία κόκκινη-αποβολή ανά τρία ματς.

• Τι θεωρώ, τέλος, κλειδί; Να μη μασήσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, που δεν το πιστεύω κιόλας. Άμα το πάνε στο δυναμικό οι γηπεδούχοι, πρέπει να απαντήσουν στα ίσα οι κόκκινοι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: