Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

«Στέψη» στη Λεωφόρο!!

Καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος της ιστορίας του θέλει να κάνει απόψε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας του Παναθηναϊκού μέσα στη Λεωφόρο. Ποια τα πλάνα του Μάρκο Σίλβα.

«Στέψη» στη ΛεωφόροΑποφασισμένοι να αγκαλιάσουν το φετινό πρωτάθλημα, το 43ο στην ιστορία του συλλόγου, είναι στον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (19:30, Novasports 1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr), έχοντας ως στόχο την ενδέκατη σερί νίκη από την έναρξη της χρονιάς και την ισοφάριση του ιστορικού ρεκόρ της ομάδας του Μάρτον Μπούκοβι της σεζόν 1966/67.

Παρά τη μεγάλη διαφορά που με το «τριφύλλι», οι Πειραιώτες αναγνωρίζουν πως σε ένα ντέρμπι μετρούν και άλλα πράγματα και θέλουν να πάρουν μία σημαντική από όλες τις απόψεις νίκη.

Μία νίκη που θα τους κάνει απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Νοέμβριο και θα τους δώσει ψυχολογία για το ερχόμενο παιχνίδι με την Μπάγερν στο Μόναχο για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Όμως πριν από τον αγώνα με τους Βαυαρούς προέχει εκείνο με τους «πράσινους» και αυτό είναι κάτι που έχει τονίσει αρκετές φορές ο Μάρκο Σίλβα στους ποδοσφαιριστές του. Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν επιφυλάξει κάποια έκπληξη όσον αφορά την ενδεκάδα με την οποία θα παρατάξει τον Ολυμπιακό μέσα στη Λεωφόρο.

Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβα και Μαζουακού. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Μιλιβόγεβιτς με τον Κασάμι, ενώ ο Σεμπά και ο Ντουρμάζ θα παίξουν στα πλάγια.

Οργανωτικό ρόλο θα αναλάβει ο Φορτούνης, με τον Ιντέγε να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Αυλωνίτης, Καπιάσο, Φινμπόγκασον, Ερνάνι, Σαλίνο και Πάρντο, ο οποίος προέρχεται από 22 ώρες ταξίδι από τη Λατινική Αμερική για να επιστρέψει στην Αθήνα και θα μπει πιθανότατα ως αλλαγή. Εκτός είναι οι Τσόρι, Μπουχαλάκης και Μανιάτης.

Η προϊστορία

Την 19η νίκη του μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού επιθυμεί να πετύχει σήμερα ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει κερδίσει 18 φορές το «τριφύλλι», 26 ματς έχουν λήξει ισόπαλα και 22 φορές έχουν κερδίσει οι «πράσινοι». Όσον αφορά τα γκολ, οι Πειραιώτες έχουν πετύχει 69 και οι γηπεδούχοι 75.

Τι έχει γίνει στα τελευταία πέντε ματς της Λεωφόρου

22/02/2015 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1
02/11/2013Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0 - 1
09/12/2012 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2 - 2
18/03/2012 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0 - 3
30/10/2010 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2 – 1 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: