Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Πω-πω ένας κόσμος, Άρη μου…!!

Το «Nick Galis Hall» ήταν ξανά γεμάτο, η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική και ο Άρης επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 68-50 της Καβάλας, στο ντεμπούτο του Στηβ Γιατζόγλου στον πάγκο των «αργοναυτών».

Πω-πω ένας κόσμος, Άρη μου…Η δίψα του κόσμου του Άρη για να δει ξανά πρωταγωνίστρια την αγαπημένη του ομάδα είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Και αυτό φάνηκε για μια ακόμη φορά και στο παιχνίδι με την Καβάλα. Παρότι το όνομα του αντιπάλου δεν ήταν τόσο εμπορικό, εντούτοις, το «Nick Galis Hall» ήταν σχεδόν γεμάτο και η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε ήταν εκπληκτική.

Οι «κίτρινοι» με φόρα από τη νίκη επί της Τραμπζονσπόρ στο Eurocup και έχοντας αφήσει πίσω την ήττα-σοκ από τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα, επέστρεψαν στις επιτυχίες, νικώντας τους «αργοναύτες» με σκορ 68-50. Πριν το τζάμπολ, η ΚΑΕ τίμησε δύο σημαντικά πρόσωπα για την προσφορά τους στην ομάδα. Αυτοί ήταν ο Στιβ Γιατζόγλου, που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της Καβάλας και ο φόργουορντ των φιλοξενούμενων, Χρήστος Ταπούτος.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Γουότερς, που πέτυχε 15 πόντους, ενώ από 14 σημείωσαν οι Γουάιτ και ΜακΝιλ. Από πλευράς ηττημένων, κορυφαίος ήταν ο Ρόμπινσον με 12, ενώ Κεμπ και Ταπούτος είχαν από 11 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς:

Η Καβάλα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και «έβαλε δύσκολα» στον Άρη, καθώς στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου δεκαλέπτου, είχε προβάδισμα στο σκορ. Οι «αργοναύτες» προηγήθηκαν 6-10 και 13-17, με μπροστάρη τον Ταπούτο (5π), αλλά οι «κίτρινοι» έφεραν το ματς στα ίσια τέσσερις φορές, με τελευταία στο τέλος της περιόδου (17-17), έχοντας πρώτο σκόρερ τον Γουάιτ (6π.).

Ο Άρης κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά προβάδισμα στο 14’, με καλάθι και φάουλ του ΜακΝιλ, που μετέτρεψε το 21-22 σε 24-22. Στο επόμενο τρίλεπτο, λόγω της καλής άμυνας των γηπεδούχων, η Καβάλα πέτυχε μόλις έναν πόντο, δεχόμενη στο ίδιο διάστημα επτά, με αποτέλεσμα το σκορ να διαμορφωθεί σε 31-23 στο 17’. Οι «κίτρινοι» παρότι ήταν άστοχοι στα τελευταία λεπτά, διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος της ημιχρόνου (33-26), αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν τραγικά ποσοστά με 9/31 σουτ συνολικά.

Με τρίποντο του Γουάιτ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ο Άρης έφτασε για πρώτη φορά στο +10 (36-26) και έδειχνε ξεκάθαρα ότι έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Οι «κίτρινοι» συνέχισαν να παίζουν εξαιρετική άμυνα και σε συνδυασμό με τις κακές επιλογές της Καβάλας στην επίθεση, αύξανε συνεχώς τη διαφορά, μετατρέποντας το παιχνίδι σε περίπατο. Η διαφορά έφτασε στο +17 (50-33), με το δεκάλεπτο να κλείνει 50-37 υπέρ των γηπεδούχων.

Η τέταρτη περίοδος ήταν μια τυπική διαδικασία. Ο Άρης έδειξε τον χαρακτήρα και την απαιτούμενη ψυχραιμία, που δεν είχε στο προηγούμενο ματς με τον Κόροιβο και έφτασε εύκολα στην πέμπτη νίκη του στο πρωτάθλημα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ με τελικό σκορ 68-50. Για την Καβάλα, που παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αυτή ήταν η έκτη ήττα σε επτά παιχνίδια.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 33-26, 50-37, 68-50

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 4, Κούπκοβιτς 2, Γουάιτ 14 (7ρ.), Γουότερς 15 (5ασ.), Δίπλαρος, Ζάρας 3, Χάγκινς 8, Κοέν 4, Μούρτος 2, Σίμτσακ, ΜακΝίλ 14.

Καβάλα (Γιατζόγλου): Κεμπ 11, Βαν Ντερ Μαρς, Ταπούτος 10, Σταμπουλής, Γέλιος, Καλαϊτζίδης 3, Γιαννακίδης, Λίβας 2, Δεμερτζής, Τζόουνς 7 (6ρ.), Ρόμπινσον 12, Βάργκας 5 (10ρ.). *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: