Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Χάντερ: «Τα προβλήματα μας συσπειρώνουν περισσότερο»


Χάντερ: «Τα προβλήματα μας συσπειρώνουν περισσότερο»

Στο πείσμα και το πάθος που βγάζει ο Ολυμπιακός, ακόμα και όταν απουσιάζουν σημαντικοί του παίκτες απέδωσε ο Οθέλο Χάντερ τη νίκη επί της Τσεντεβίτα, μιλώντας στην Sportday.

Ήταν από τους κορυφαίους το βράδυ της Πέμπτης στη «Χάλα Ντράζεν Πέτροβιτς», όπου ο Ολυμπιακός πρόσθεσε στη συγκομιδή του την πέμπτη νίκη του σε έξι παιχνίδια στην φετινή Ευρωλίγκα. Ο Οθέλο Χάντερ, έπαιξε και για τον Πάτρικ Γιάνγκ και έκανε ρεκόρ καριέρας στην διοργάνωση, αλλά απέδωσε τα θετικά αποτελέσματα στην άμυνα, την ομαδικότητα και την συσπείρωση που βγάζουν στο παρκέ ακόμα και οι νεαροί συμπαίκτες του, όταν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σημαντικές ελλείψεις.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Οθέλο Χάντερ, μίλησε στην εφημερίδα Sportday, για:

-τη νίκη επί της Τσεντεβίτα, παρά τις απουσίες:

«Γνωρίζαμε πως οι δυσκολίες θα είναι πολλές με αυτές τις τόσο σημαντικές απουσίες, ενώ προέκυψε μέσα στο παιχνίδι και του Ματ. Νομίζω πως το σημαντικότερο είναι πως όλοι όσοι παίξαμε κάναμε αυτό που έπρεπε και τη δουλειά που μας ζήτησε ο προπονητής. Η άμυνά μας ήταν ξανά όπως έπρεπε, βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι και αυτό είναι μεγάλος σύμμαχός μας. Δεχθήκαμε 40 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και από εκεί και έπειτα δεν τους επιτρέψαμε να κάνουν το παιχνίδι τους».

-την καλή άμυνα, που δίνει ρυθμό και στην επίθεση:

«Είναι αυτό που μας λέει από την πρώτη στιγμή ο προπονητής μας. Παίξτε άμυνα, σταματήστε τους, τρέξτε στον αιφνιδιασμό, πάρτε εύκολους πόντους. Η επίθεση είναι καλή, αλλά χωρίς την άμυνα δεν πας πουθενά. Θα παρατήρησες πως όταν ήμασταν αποτελεσματικοί στην άμυνα, βρίσκαμε πολύ πιο εύκολα το ελεύθερο σουτ με καλή κυκλοφορία της μπάλας και βάλαμε περισσότερα τρίποντα. Οπότε…».

-το τι άλλαξε σε σχέση με τις ήττες στην αρχή της σεζόν:

«Ξέραμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε και τότε. Επιλέξαμε να σκύψουμε το κεφάλι, να μη μιλάμε πολύ και να δουλεύουμε. Το ίδιο πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε. Πέρυσι φτάσαμε στον τελικό της Ευρωλίγκας, δεν είναι καθόλου τυχαίο, αλλά ανέβασε πολύ τον πήχη για φέτος. Παρόλα αυτά, είμαστε εδώ και παλεύουμε. Δε σημαίνει κάτι που χάσαμε τα πρώτα παιχνίδια, ούτε τώρα που κάναμε κάποιες συνεχόμενες νίκες. Στο τέλος θα κριθούν όλα».

-το προσωπικό του ρεκόρ σκοραρίσματος τη Πέμπτη το βράδυ στο Ζάγκρεμπ:

«Όλοι έπαιξαν για όλους… Όσο για το ρεκόρ, δεν το ήξερα, αλλά ακόμα και μηδέν πόντους να είχα, αν είχαμε κερδίσει το ίδιο θα σήμαινε για εμένα, το ίδιο χαρούμενος θα ήμουν. Είναι πολύ στενάχωρο που ο Πατρικ τραυματίστηκε και δεν θα μας βοηθήσει μέχρι το τέλος της σεζόν, όμως πρέπει να προχωρήσουμε. Είναι αναγκαίο να το κάνουμε και να μην κάτσουμε πάνω σε αυτό τον τραυματισμό. Θα είναι δύσκολο γι’ αυτόν, αλλά ξέρουμε ότι πνευματικά θα είναι μαζί μας και θα πρέπει να παίξουμε και γι’ αυτόν. Τα προβλήματα μας κάνουν πιο δυνατούς και το αποδείξαμε αυτό».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: