Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Καμάρας: «Θα κριθεί στο γκολ το ντέρμπι»


Καμάρας: «Θα κριθεί στο γκολ το ντέρμπι»

Την άποψη ότι δεν θα δούμε πλούσιο θέαμα στο αποψινό ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Αριστείδης Καμάρας, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Την άποψη ότι δεν θα δούμε πλούσιο θέαμα στο αποψινό ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Αριστείδης Καμάρας, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ελάχιστες φορές υπάρχουν νίκες με μεγάλα σκορ. Τα περισσότερα είναι 1-0 ή 0-1. Είναι ένα παιχνίδι που θα εξαρτηθεί από ένα σωρό παράγοντες», τόνισε ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αριστείδης Καμάρας στην εκπομπή «Football Factory» με τους Δημήτρη Θεοδωρόπουλο και Αντώνη Ντινιακό

Για την εποχή που έπαιζε εκείνος: «Λυπάμαι που θα το πω, αλλά ήταν μία ρομαντική εποχή. Με τα δικά της θέματα. Ακόμα και κάποια μικροεπεισόδια είχαν μία αγνότητα. Δεν υπήρχε κάτι από πριν, ούτε μαχαιρώματα και επιθέσεις ανάμεσα σε οπαδούς πριν από τον αγώνα. Τσακωνόντουσαν ο Μπέμπης με τον Δομάζο, ο ένας παίκτης με τον άλλο και αυτό μεταφερόταν στην κερκίδα. Ήταν συνέπεια του ποδοσφαιρικού γεγονότος. Όλοι οι φίλαθλοι ήταν ενωμένοι».

Για την εικόνα της κερκίδας εκείνη την εποχή: «Δεν υπήρχαν διακρίσεις, δεν ήξερες ποιος καθόταν δίπλα σου. Ο αδερφός μου, ο Γιώργος, ήταν δέκα χρόνια μεγαλύτερος και έχω ζήσει κάποια πράγματα με εκείνον κοντά του. Κάποια στιγμή ένας σηκωνόταν και έβριζε, και κάποιοι του φώναζαν πως συνοδεύουν γυναίκες και παιδιά μαζί τους και του ζητούσαν να κάτσει κάτι».

Για το πώς ζούσαν όλοι τα ματς της τότε εποχής: «Όλα τα ματς ήταν έντονα. Ήταν μια ιεροτελεστία. Υπήρχαν και συνέπειες για εμάς, αφού αν χάναμε ντρεπόμασταν να βγούμε για τρεις ημέρες έξω από τα σπίτια μας. Η αντιπαλότητα υπήρχε από τα χρόνια της παρουσίας του στην πρώτη κατηγορία. Ο κόσμος ήταν διαφορετικός, δεν είχε αυτή τη συμπεριφορά».

Για τη συμπεριφορά των οπαδών: «Τώρα με το νέο νόμο του κ. Κοντονή οι ποινές είναι εξοντωτικές. Η υπερβολική αγάπη του κόσμου μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Υπάρτονλλά είναι η εικόνα της κοινωνίας μας».

Για τις σχέσεις τους με τους πρώην συναθλητές τους από τον Ολυμπιακό: «Με όλους βγαίνουμε και τα λέμε. Όποτε συναντιόμαστε, περνάμε ωραία. Βρισκόμαστε συχνά και είναι ευχάριστο για όλους μας. Με αρκετούς από τους παίκτες του Ολυμπιακού παίζαμε στην Εθνική Ελλάδας, την Εθνική Ενόπλων και υπάρχει αλληλοσεβασμός. Ήμουν μέγας θαυμαστής του Δαρίβα, του Μπέμπτη και άλλων παικτών του Ολυμπιακού. Έχετε χάσει τους μεγάλους σολίστες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήταν από πλευράς τεχνικής, επιπέδου και ιδιοφυΐας ήταν πιο σημαντικοί από τις μεταγενέστερες γενιές».

Για το σημερινό ματς: «Είναι μία επανάληψη όλων των προηγούμενων αγώνων, αφού δεν χωρούν προβλέψεις. Ο Ολυμπιακός έχει πάρα πολύ καλούς με πολλά προσόντα. Μην ξεχνάμε τα προηγούμενα δύο χρόνια, που ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να αναδιοργανωθεί κατάφερε να πάρει νίκες επί του Ολυμπιακού. Δεν υπάρχουν φαβορί σε τέτοιου είδους αγώνες. Ελάχιστες φορές υπάρχουν νίκες με μεγάλα σκορ. Τα περισσότερα είναι 1-0 ή 0-1. Είναι ένα παιχνίδι που θα εξαρτηθεί από ένα σωρό παράγοντες. Όλοι δίνουν την ψυχή τους, αφού έχει δημιουργηθεί μία τέτοια πίεση στους παίκτες που προσπαθούν να ξεπεράσουν τις δυνατότητές του. Οι παίκτες είναι επαγγελματίες όμως και δεν έχουν πρόβλημα. Τα προβλήματα πλέον δημιουργούνται από την κερκίδα. Αυτό πρέπει να εξαλειφτεί για να επιστρέψει ο κόσμος, ο σοβαρός κόσμος που δεν παίρνει τα παιδιά του στο γήπεδο. Και τα πειράγματα και οι “κηδείες” δημιουργούσαν ένα ξεχωριστό κλίμα στις σχέσεις μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: