Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Πέντε πράγματα που μάθαμε από το Πάλας – Γιουνάιτεντ!!

Ο Chris Flanagan βρέθηκε στο Selhurst Park και αναλύει την αναμέτρηση της Κρίσταλ Πάλας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Η Γιουνάιτεντ είναι αναποτελεσματική
Ο Σκόουλς είχε άσκησε κριτική στον Φαν Χάαλ για την ανούσια κατοχή της Γιουνάιτεντ σε πολλές περιπτώσεις. Δυστυχώς για τον Ολλανδό, ο Άγγλος είδε δίκαιο. Οι κόκκινοι διάβολοι είχαν 56% κατοχή, έκαναν 376 πάσες, όμως στην ουσία δεν κατάφεραν τίποτα. Παρά το γεγονός ότι κυριάρχησαν, δημιούργησαν μόλις 3 ευκαιρίες και έκαναν μόλις 1 σουτ εντός εστίας.
Από αυτές τις 376 πάσες, μόλις οι 88 ήρθαν στην επίθεση. Οι 356 ήταν κοντινές, όμως μόλις 171 (το 45%) είχαν κατεύθυνση προς τα εμπρός. 148 ήταν προς τα πίσω, ενώ 57 οριζόντιες. Σε κάποιο σημείο οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ άρχισαν να φωνάζουν: «Είμαστε η Γιουνάιτεντ, θέλουμε να επιτεθούμε». Η ομάδα του Φαν Χάαλ συμπλήρωσε 325’ χωρίς γκολ.

Το γεγονός ότι η Πάλας είχε 269 πάσες δε λέει και πολλά, καθώς το παιχνίδι των Λονδρέζω ήταν πιο άμεσο και οδήγησε σε 5 σουτ εντός εστίας, με τους Καμπάγ και Μπολάσι να χάνουν τις καλύτερες ευκαιρίες στο ματς, με τον δεύτερο να έχει δοκάρι. «Το στυλ της Γιουνάιτεντ είναι διαφορετικό. Ψάχνει την κατάλληλη στιγμή να χτυπήσει και αυτή δεν ήρθε σήμερα», σχολίασε ο Πάρντιου.
«Όταν δεν δημιουργείς ευκαιρίες, δεν μπορείς να παραπονεθείς για το ότι δεν σκόραρες. Αν εξαιρέσουμε το ματς με την Άρσεναλ, νομίζω ότι ήταν η πρώτη φορά που δεν ήμασταν η καλύτερη ομάδα εκτός έδρας», τόνισε ο Φαν Χάαλ.

Ο Ρούνεϊ δεν τροφοδοτείται
Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα του Σκόουλς είναι ότι ο Ρούνεϊ δεν παίρνει πολλές πάσες. Αυτό ήταν αλήθεια στο Selhurst Park. Παρά την κατοχή, ο επιθετικός έμεινε εκτός παιχνιδιού. Ήταν από τις φορές που η προσωπική απόδοση δεν έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο. Και τα 3 σουτ του Ρούνεϊ ήρθαν εκτός περιοχής, ενώ έκανε μόλις 24 πάσες, με τις 5 να είναι στο 1/3 της επίθεσης. Μικρή βελτίωση σε σχέση με τις 3 που είχε κάνει στο ντέρμπι με τη Σίτι.

Ο Μαρσιάλ χαραμίζεται στα άκρα
Για τρίτο συνεχόμενο ματς ο Μαρσιάλ ξεκίνησε στα πλάγια (αριστερά), αφήνοντας τον Ρούνεϊ στην κορυφή. Αυτή η επιλογή είχε δουλέψει στο ματς με την Έβερτον, όμως σιγά-σιγά φαίνεται ότι δεν λειτουργεί. Ο Γάλλος δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά από τα άκρα. Σπάνια βρέθηκε σε θέση βολής και κάθε φορά που περνούσε ένας παίκτης, ένας άλλος βρισκόταν στο δρόμο του.

Η μοναδική του προσπάθεια μπλοκαρίστηκε και έκανε μόλις 9 πάσες, δείγμα του ότι έμεινε εκτός παιχνιδιού. Ο Μαρσιάλ τελικά άλλαξε ρόλους με τον Ρούνεϊ στο τελευταίο 20λεπτο και η αλήθεια είναι ότι είδαμε βελτίωση. Όχι τόση, πάντως, ώστε να έρθει κάποιο γκολ. «Δεν γνωρίζουμε ακόμα, καθώς στην Μονακό έπαιζε στα άκρα. Ως προπονητής πρέπει να δω ποια είναι η καλύτερη ισορροπία για την ομάδα. Αυτό δεν είναι τόσο απλό. Επιλέγω κάθε εβδομάδα αναλόγως με το παιχνίδι και τις ανάγκες του», σχολίασε ο Φαν Χάαλ, όταν ρωτήθηκε για τη θέση του Μαρσιάλ.

Πίστη στον Μπλιντ
Ήταν η 7η φορά στη σεζόν, που η Γιουνάιτεντ κράτησε το μηδέν. Ο Ντάλεϊ Μπλιντ επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις στο κέντρο της άμυνας. Ο Σμόλινγκ συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις δίπλα του και οι κόκκινοι διάβολοι έχουν δεχθεί 8 γκολ σε 11 ματς στην Premier League, που είναι η καλύτερη επίδοση μαζί με εκείνες των Άρσεναλ και Τότεναμ.

Ο Ζαχά δυσκόλεψε τον Νταρμιάν
Η Πάλας μπήκε εξαιρετικά στο ματς και παρά το γεγονός ότι η Γιουνάιτεντ έριξε τον ρυθμό μετά το 15’, οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Η μεγαλύτερη απειλεί ήταν ο Μπολάσι από αριστερά, με τον Ζαχά να αλλάζει πλευρά στο δεύτερο και να είναι επίσης πολύ επικίνδυνος.

Οι Λονδρέζοι φαίνεται ότι έβαλαν στόχο τον Νταρμιάν, που βρέθηκε στα δεξιά με την απουσία του τραυματία Βαλένσια. Στα δύο τελευταία εκτός έδρας ματς ο Ιταλός είχε γίνει αλλαγή στο ημίχρονο, καθώς είχε αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα απέναντι στους Τάντιτς και Σάντσες.
Ούτε αυτή τη φορά έκανε το καλύτερο ξεκίνημα, ενώ στη συνέχεια δέχθηκε κάρτα για μαρκάρισμα στον Ζαχά και ο Φαν Χάαλ αποφάσισε ότι το ρίσκο για αποβολή ήταν μεγάλο. Έτσι, στο 65’ ο Άσλεϊ Γιανγκ πήρε τη θέση του. «Η επιστροφή του Ζαχά ήταν εξαιρετική. Το γεγονός ότι ο Νταρμιάν έγινε αλλαγή, το δείχνει», τόνισε ο Πάρντιου.

*Πηγή: gazetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: