Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΟ και ΑΕΚ στο ντέρμπι πήραν από μία... ασπιρίνη!!

Ανάλυση του ντέρμπι στον SportDog από τον Αποδυτηριάκια. Γιατί θυμήθηκε τις απόκριες, ποιος ήταν ο δειλός, ποιος τον εκνεύρισε και γιατί τα... χώνει στον Πογιέτ; Ήταν ματς που έκαιγε και για τους δύο. Και επειδή Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν έχουν τα φόντα να κτυπήσουν στα ίσα για να πάρουν τη νίκη, το φοβήθηκαν το παιχνίδι. Τόσο πολύ, που λες και έκαναν πρόβα για τις… αποκριές. Φοβερό! Στο δεύτερο ημίχρονο και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ εμφανίστηκαν μασκαράδες. Μία άλλη ομάδα. Καμμία σχέση με εκείνη του πρώτου ημιχρόνου.

Ντέρμπυ δεν έγινε. Μη τρελλαθούμε. Ντέρμπυ είναι όταν βλέπεις δύο ομάδες με οργάνωση παιχνιδιού, με ανάπτυξη, με ευκαιρίες. Και, βέβαια, μια αναμέτρηση από αντιπάλους που έχουν απαιτήσεις και δίνουν μία ένταση, ένα ρυθμό. Με μιάμιση ευκαιρία ο καθένας δεν γίνεται κανένας λόγος για ντέρμπυ.
Καλύτερη η ΑΕΚ, πολύ καλύτερη από το ξεκίνημα απέναντι σε έναν ακίνδυνο εντελώς Παναθηναϊκό. Πραγματικά οι γηπεδούχοι έδιναν την εικόνα ομάδας προβληματικής. Το σκηνικό άλλαξε στην επανάληψη. Μια ΑΕΚ αφόρητα εκνευριστική, δειλή εξαφανίστηκε από το παιχνίδι. Παρέδωσε τα πάντα στον Παναθηναϊκό που στο β’ μέρος δεν άφηνε τον αντίπαλό του να πάρει ανάσα.

Ο Αναστασίου έκανε το αναμενόμενο. Μπλόκαρε την ΑΕΚ από την περιοχή της. Τον βοήθησε σε αυτό και η αγωνιστικότητα των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, αλλά και η ασχετοσύνη του Πογέτ, του νέου προπονητή της ΑΕΚ. Ο Ουρουγουανός έδωσε αλλοπρόσαλλες εντολές στους παίκτες του. Άλλα αντ’ άλλων.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να το πάρει το ματς αν ανοιγόταν επιθετικά. Πως, όμως, να το αποφασίσει όταν έχει πρόβλημα στην άμυνα. Από την άλλη η ΑΕΚ ανίκανη να δημιουργήσει παιχνίδι, πόνταρε πάλι στη μεσοαμυντική της αποτελεσματικότητα.

Τελικά. Με το 0-0 γλύτωσαν και οι δύο την ήττα. Αυτό που πήραν είναι μια… ασπιρίνη. Να τους βοηθήσει στον πονοκέφαλό τους. Και συνεχίζουν με την ασπιρίνη το πρωτάθλημα σα πρωταγωνιστές, σαν ομάδες κορυφής.

Ποιες είναι οι γκάφες του Πογέτ που ευνούχισαν την ΑΕΚ στο ντέρμπυ, διάβασε στο apodytiriakias.gr
Φοβερά πράγματα στο ντέρμπυ από τον φρέσκο προπονητή της ΑΕΚ Γκουστάβο Πογιέτ. Κατ’ αρχήν μπράβο στο παλληκάρι για την τόλμη του να κάτσει στον πάγκο πριν καλά- καλά γνωρίσει την ομάδα του. Ούτε καν χθεσινός μπορεί να χαρακτηριστεί. Τι να πρωτοπρολάβει να χαμπαριάσει από μια- δυο προπονήσεις. Κι όμως ο Ουρουγουανός απεφάσισε να κωουτσάρει αυτός την ΑΕΚ.
Καλό, πολύ καλό αυτό. Δείχνει ακραίο επαγγελματισμό. Τι, όμως, «παιχνίδι» έκανε στη Λεωφόρο ο Πογιέτ. Στο β’ ημίχρονο το σκηνικό τούμπαρε ολότελα. Η ΑΕΚ δεν υπήρχε, ο Παναθηναϊκός γκάζωσε και πήρε τις πρωτοβουλίες.
Ο Πογιέτ, λοιπόν, βάζει δίπλα στον Γιόχανσον με αλλαγή τον Κορδέρο, στη θέση του Βάργκας, για να κρατήσει, λέει, τη μπάλλα. Για να έχει κατοχή η ΑΕΚ. Εγώ άλλα πράγματα είδα.
Υπ’ όψιν ότι ο Κερδέρο είναι αμυντικός χαφ, έτσι τον ξέρουμε όσο παίζει στην ΑΕΚ. Δεν είναι παίκτης- διευθυντής ορχήστρας. Ο επιτελικός παίκτης της ΑΕΚ είναι ο Μάνταλος, στον οποίο ο Πογέτ ανέθεσε την φρούρηση του δεξιού μπακ του Παναθηναϊκού, του Μαρινάκη. Για όνομα! Αν είναι δυνατόν ο Μάνταλος να κυνηγάει τον Μαρινάκη.
Ο Μπουονανότε είναι φανταιζί. Και στα 10 λεπτά που έπαιξε είχε εντολή να περιορίσει τον Πράνιτς, τον άλλο πλάγιο μπακ του Παναθηναϊκού. Το ανήκουστο κι αυτό.
Αυτό που ανέλαβε ο Βάργκας, την επιτήρηση του Πράνιτς, και δεν το κατάφερνε διότι άφηνε ελεύθερο τον Κροάτη, το έκανε ο Κορδέρο. Και ο Μάνταλος ο από πίσω του σέντερ φορ της ΑΕΚ, άρχισε κι αυτός να παίζει μαν του μαν με προσωπικό αντίπαλο. Εντάξει, δεν τους ξέρει τους παίκτες της ΑΕΚ ο Πογέτ. Πιθανόν να μη τον πληροφόρησαν σωστά. Σίγουρα θα τους μάθει, όμως.



*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: