Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ιντέγε (και Ζιρού) σε στάση προσοχής!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για το νέο άκυρο γκολ του Ολυμπιακού!
Πλέον έχουμε πάει σε ένα άλλο στάδιο. Πιο προχωρημένο. Είναι εμμονή, είναι κάτι άλλο, δεν ξέρω πως ακριβώς να το πω!
 
Βάζει γκολ ο Χάρα με το στήθος στο 90’ το Μάρτιο στο ΟΑΚΑ και "υπογράφει" το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1. Το βγάζουν χέρι το στήθος!!!Δεν τους δικαιώνει το βίντεο; Και ποιος ασχολείται! Αφού ήθελαν να το δουν ως χέρι, το είδαν χέρι.  Άλλωστε, όλο και κάποια από τις δέκα κάμερες μπορεί να σου δώσει την εντύπωση ότι υπήρξε χέρι!  Τέλος! Ο Ολυμπιακός απέκλεισε την ΑΕΚ με ένα γκολ-χέρι!
Βάζει ένα ωραιότατο γκολ ο Φορτούνης στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος; Ποιος ασχολείται με την δεξιοτεχνική κίνηση και το άψογο πλασέ του Φορτούνη; Χέρι είναι, λέει! Κοντρόλ με το χέρι. Το είδαν «όλοι». Όσοι, δηλαδή, «έπρεπε» να το δουν. Τι κι αν μία κάμερα ξεκάθαρα δείχνει κοντρόλ με το σώμα. Άμα βάλουμε όλες τις άλλες κάμερες, όλο και από κάποια μπορεί να σχηματίσεις την άποψη ότι δεν έστρωσε την μπάλα με το σώμα, αλλά με το χέρι!
ADVERTISEMENT
Άκυρο λέει και χθες το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στη Βέροια! Σωστά! Ο Ιντέγε έπρεπε να πάει στη φάση με τα χέρια σε στάση προσοχής! Όπως μπαίνουν στις φάσεις οι σέντερ φορ σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στο Τσάμπιονς Λιγκ, παντού ρε παιδί μου. Όπως στο πολύ πρόσφατο Άρσεναλ-Μπάγερν 2-0. Δείτε το γκολ του Ζιρού εδώ στο 2.10. Τι είπατε;...
Αλλά ας υποθέσουμε ότι ο Ιντέγε πήγαινε στη φάση με τα χέρια κολλητά στο σώμα του. Γίνονταν δηλαδή ο πρώτος σέντερ φορ παγκοσμίως, που έκανε κάτι τέτοιο! Σαν...κόμικ θα ήταν, αλλά δεν πειράζει, φανταστείτε το! Τι θα γίνονταν; Δεν θα έμπαινε πάλι το γκολ; Η μπάλα είχε βρει τα πόδια του κι είχε πάρει κατεύθυνση στα δίκτυα. Κάνω λάθος; Πως υπήρχε περίπτωση να μην γίνονταν γκολ η συγκεκριμένη φάση;
Θα σας πω εγώ τι θα γινόταν τότε: δεν θα διαμαρτύρονταν για χέρι και θα είχαν άλλο να λένε. Για το τραγικό λάθος του γκολκίπερ. Δώρο του τερματοφύλακα θα ήταν το 1-0 του Ολυμπιακού. Από πού κι ως που να κάνει εκεί έξοδο με τα πόδια, αντί να βγει να μπλοκάρει την μπάλα. Η, έστω να τη διώξει με γροθιές. Προσέξτε, πράγματι το γκολ ήρθε από μεγάλο λάθος του Ισπανού γκολκίπερ. Αλλά ουδείς νοιάζεται τώρα! Το ζητούμενο είναι να βγει άκυρο το γκολ του Ολυμπιακού, επειδή η μπάλα βρήκε το χέρι του Ιντέγε-γιατί έτσι έγινε, δεν πήγε το χέρι του Ιντέγε στην μπάλα.
Όπως το ζητούμενο δεν είναι το εκπληκτικό, άπιαστο, αριστοτεχνικό κτύπημα φάουλ του Ντουρμάζ για το 2-0, αλλά αν η μπάλα βρήκε περισσότερο την κοιλιά η, το χέρι του Πούγγουρα. Σε ένα ματς στο οποίο οι παίκτες της Βέροιας έκαναν άλλα δύο-τρία φάουλ (χωρίς καμία αμφισβήτηση) έξω από την περιοχή τους, όμως ο τερματοφύλακας νίκησε σε όλα τον Φορτούνη (ο Ντουρμάζ ακόμη δεν είχε μπει αλλαγή).
Τέλος πάντων, κρίμα που έχασε μετά ο Ιντέγε το άλλο γκολ, στο τετ α τετ με τον γκολκίπερ. Και δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός 3-0. Με ημίχρονο 0-0 και τελικό 3-0. Όπως ακριβώς το Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 το Γενάρη του 2013, για το οποίο έγιναν και ...βαρυσήμαντες καταγγελίες, δύο χρόνια μετά…
Και τότε ο ίδιος γκολκίπερ ήταν στη Βέροια. Ο Τζόναθαν Λόπες. Και για να σας γλιτώσω την ταλαιπωρία, μην ψάξετε το βίντεο - είχε κατεβάσει τα ρολά κι αντί 6-0 είχε λήξει 3-0 το ματσάκι.

*Πηγή: gazetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: