Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Στόπερ...χθες, γιατί δεν θα 'ναι κάθε μέρα του...Αϊ Ανέστη!!


Στόπερ...χθες, γιατί δεν θα 'ναι κάθε μέρα του...Αϊ Ανέστη

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ανάγκη να πάρει η ΑΕΚ έναν σοβαρό στόπερ, για την απόφαση που θα έπρεπε να έχει ληφθεί νωρίτερα, αλλά καταθέτει και μία άποψη, για το μπασκετικό ντέρμπι αιωνίων.

Ο μήνας θα ήταν ακόμα πιο ιδανικός για την ΑΕΚ, αν είχε γίνει και κάποια μεταγραφή-ες πριν φτάσουμε στην τελευταία εβδομάδα του μεταγραφικού παζαριού. Παρόλα αυτά με την ρέντα που έχει η «Ένωση» ίσως τελικά, ακόμα και αυτή η καθυστέρηση στις μεταγραφές να της βγει σε καλό. Πεποίθηση μου ήταν και είναι, πως παρότι στον σχεδιασμό των μεταγραφών, η ιεράρχηση έλεγε πρώτα εξτρέμ και μετά επιθετικό και αν φύγει ο Άρθο να στόπερ, πως ο «Δικέφαλος» όφειλε πρώτα να πάει για έναν πολύ καλό στόπερ. Βέβαια με την κλεψύδρα για το χειμερινό παζάρι να αδειάζει, η πιθανότητα να βρει κάτι συγκλονιστικό η ΑΕΚ, ακόμα και για τα δικά της δεδομένα, είναι εναντίον της.

Από την άλλη μεριά, θεωρώ πώς ακόμα και αν πήγαινες να ψάξεις έναν κεντρικό αμυντικό από την Β’ Ιταλίας με γεμάτο βιογραφικό, θα είναι σαφώς ανώτερος του Άρθο. Ο δραματικός τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, ήταν ένα καλό «καμπανάκι» για την τεχνική ηγεσία, αλλά και για όλο το επιτελείο της ΑΕΚ. Κάποια στιγμή δεν θα μπορέσει ο Ανέστης να διορθώσει τις γκάφες του Άρθο και η ΑΕΚ θα πληρώσει ένα φτηνό λάθος, όπως αυτό το κόρνερ που παραχώρησε ο Ισπανός και το οποίο έφερε στο φινάλε την πολιορκία του ΠΑΟΚ.

Αυτό που εμένα με εκνευρίζει περισσότερο και συνάμα αδικεί την προσπάθεια της ΑΕΚ, είναι το γεγονός πως όποιες φάσεις γίνονται ακόμα και σε αυτό το νικηφόρο σερί αγώνων, μπροστά από την εστία της «Ένωσης», δημιουργούνται από φτηνά προσωπικά λάθη. Με τον ΠΑΟΚ ήταν ο Άρθο που έκανε δύο παιδικά λάθη και δεν τα πλήρωσε η ΑΕΚ. Στο ματς με τον ΠΑΣ μια ανοησία του κουρασμένου Γκάλο, έφερε ένα πέναλτι που γλίτωσε πάλι ο Ανέστης. Σε κάποια άλλα ματς προσωπικά λάθη σε τοποθετήσεις, φέρνουν τον αντίπαλο κοντά στο γκολ, την ώρα που η συνολική λειτουργία της ομάδας ανασταλτικά είναι πολύ καλύτερη.

Για παράδειγμα, μετά το γκολ του Μπουμάλ, δεν είδαμε κάποιον χαφ να σουλατσάρει για πολλά μέτρα και να σουτάρει έξω από την περιοχή, στα πλάγια υπάρχουν καλύτερες αλληλοκαλύψεις και ακόμα και στα στημένα αμυντικά η ομάδα μοιάζει να έχει βελτιωθεί. Όμως τα προσωπικά λάθη, μπορεί να μην κόστισαν τον συγκεκριμένο μήνα, μέχρι τώρα, αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί και με μαθηματική ακρίβεια, κάποια στιγμή η ΑΕΚ θα το πληρώσει, σε ματς που θα μετράνε περισσότερο, όταν θα βρίσκεται στο κρίσιμο στάδιο της εκπλήρωσης των στόχων της. Δεν θα είναι πάντα του...Αϊ Ανέστη για την ΑΕΚ!

Δύο λόγια και για το μπάσκετ που τελείωσε πριν από λίγο. Ο Ολυμπιακός είχε την λαμπρή ευκαιρία, να παλέψει για το ρεκόρ των 35 πόντων. Αίσθηση μου είναι πως κατέβασε τις μηχανές, όχι γιατί δεν μπορούσε να το ..τερματίσει και να το παλέψει, αλλά για δύο άλλους λόγους. Ο πρώτος είναι πως οι δύο παλιές καραβάνες του Παναθηναϊκού, κατανόησαν τι πήγε να γίνει και τουλάχιστον κατέβασαν με τα τρίποντα τους στην 3η περίοδο την διαφορά σε λογικά επίπεδα και εν ολίγοις έβαλαν φρένο σε έναν διαφαινόμενο διασυρμό των "πρασίνων".

Για τον Ολυμπιακό, είναι σαφώς προτιμότερο που σε αυτό το σημείο δεν πέτυχε μια νίκη μυθικών διαστάσεων γιατί αυτό θα έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις στον αντίπαλο. Αν δεν κατανοήσουν στον Παναθηναϊκό, πως με έναν πάγκο που δεν πήρε καν είδηση πως ο Πάβλοβιτς είχε συμπληρώσει πέντε φάουλ, δεν υπάρχει κανένα μέλλον, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν πετύχει τον στόχο τους. Ο Τζόρτζεβιτς θα έχει παραμείνει στον πάγκο, θα παίζουν τα δικά του παιδιά κι ας παίζει με λιγότερους από πέντε ο Παναθηναϊκός, σε κάποια διαστήματα του αγώνα και ο Ολυμπιακός απλά θα επικρατήσει στο φινάλε της σεζόν, γιατί είναι λιγότερο κακός από τον Παναθηναϊκό και είναι στοιχειωδώς, με τα όποια προβλήματα έχει φέτος, ομάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: