Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Εκβίαση διαιτητών ερευνά ο εισαγγελέας!!


Εκβίαση διαιτητών ερευνά ο εισαγγελέας

Σε πλήρη εξέλιξη η υπόθεση της οικονομικής πυραμίδας, με τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου να διερευνά ακόμα και το αδίκημα της εκβίασης προς διαιτητές.

Όπως αποκάλυψε η «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ», στην ανακρίτρια Άρτας βρίσκεται η δικογραφία που σχημάτισε ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου για την υπόθεση της οικονομικής πυραμίδας στην ελληνική διαιτησία.

Εντός των επόμενων ημερών θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας Θανάσης Τρομπούκης, ο διαιτητής Μένιος Κουτσιαύτης και ο εκπαιδευτής διαιτησίας Ηλίας Μαζαράκος.

Στη συνέχεια ο φάκελος θα επιστραφεί στην Αθήνα για να δώσει κατάθεση ο διαιτητής Θανάσης Γιάχος και άλλα τρία πρόσωπα. Ο εισαγγελέας διερευνά το αδίκημα της εκβίασης.

Στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», καλεσμένος ήταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Μαυρόπουλος, ο οποίος παλιότερα είχε εμπλακεί στη διαιτητική πυραμίδα και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ευτυχώς το κακό για μένα ήταν μικρό... Εγώ επί 20 χρόνια ήμουν τραπεζικός και κάποια στιγμή αποχώρησα γιατί έκρινα ότι μπορούσα να κάνω άλλα πράγματα. Εκεί με προσκάλεσε ο κ. Απόστολος Ντάβελας (ασφαλιστής και τότε πρόεδρος συνδέσμου διαιτητών) και ξεκίνησε η κουβέντα με στόχο να συνεργαστούμε. Μέσα στις κουβέντες τότε, μου είπε ότι υπάρχει μια καλή περίπτωση, μου ανέλυσε πως λειτουργεί η πυραμίδα, μου είπε ότι θα βγάλουμε λεφτά, ότι θα κάνουμε ταξίδια και ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Μου είπε μάλιστα πως επειδή είμαι επικοινωνιακός, θα μπορέσω γρήγορα να κάνω απόσβεση.

Στις συζητήσεις ήταν παρόντες διαιτητές της Θεσσαλονίκης, που είχαν γίνει μέλη της πυραμίδας. Νομίζω υπάρχουν αρκετοί, γιατί ο ένας έφερνε τον άλλο κάθε φορά στα ραντεβού που γίνονταν. Ο κ. Ντάβελας είχε την ιδιότητά του και έρχονταν συνεχώς διαιτητές και ασφαλιστές. Εμένα δεν μου είχε ειπωθεί ποιος ήταν ο επικεφαλής του όλου πρότζεκτ, αποκλειστικά μόνο με τον κ. Ντάβελα είχα επαφές. Γνώριζα ότι έκανε συχνά ραντεβού και μου έλεγε για τα ραντεβού που έκανε με τον κ. Βασσάρα προκειμένου να μαζέψουν και Αθηναίους διαιτητές. Υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από διαιτητές, αλλά κι απλό κόσμο για να εμπλακεί. Εγώ είχα προτείνει κάποια στιγμή έναν φίλο διαιτητή, ο οποίος δεν μπήκε στην πυραμίδα, γιατί ήταν αρνητικός εξ' αρχής. Όλη αυτή η κατάσταση, αυτό το πλάνο δεν είχε βάση. Δεν μπορούσες να κερδίσεις λεφτά. Αντιλήφθηκα τις πρώτες μέρες, όταν δεν μπήκαν άλλοι μετά από μένα στην πυραμίδα, πως άρχισε να μπάζει νερά η υπόθεση και σιγά-σιγά αποχώρησα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: