Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των Προολυμπιακών!!


Τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των Προολυμπιακών

Ανακοινώθηκαν από τη FIBA τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των τριών Προολυμπιακών Τουρνουά, που θα γίνει την Τρίτη. Στο πρώτο η Ελλάδα, που αποφεύγει Σερβία και Γαλλία.

Σε Τορίνο (Ιταλία) ή Μανίλα (Φιλιππίνες) θα διεκδικήσει η Εθνική ένα από τα τρία τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μέσω από τα τρία Προολυμπιακά Τουρνουά.

Η κλήρωση θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης και η FIBA ανακοίνωσε τα έξι γκρουπ δυναμικότητας. Η Ελλάδα είναι στο πρώτο, μαζί με τη Σερβία και τη Γαλλία, τις οποίες δεν θα συναντήσει (και συνεπώς δεν θα παίξει σίγουρα στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Βελιγραδίου).

Αντίπαλοι της Ελλάδας θα είναι μια εκ των Ιταλίας, Τσεχίας και Καναδά (β’ γκρουπ), μια εκ των Φιλιππίνων, Ιράν και Ιαπωνίας (γ’ γκρουπ), μια εκ των Ανγκόλας, Τυνησίας και Σενεγάλης (δ’ γκρουπ), μια εκ των Λετονίας, Τουρκίας και Κροατίας (ε’ όμιλος) και μία εκ των Μεξικού, Πουέρτο Ρίκο και Νέας Ζηλανδίας (στ’ όμιλος).

Τα τρία Προολυμπιακά Τουρνουά θα γίνουν 4-10 Ιουλίου. Σημειώνεται εξασφαλισμένη πρόκριση απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν οι ΗΠΑ (ως παγκόσμια πρωταθλήτρια) και η Βραζιλία (ως διοργανώτρια), ενώ πέραν των τριών θέσεων που θα προκύψουν από τα προολυμπιακά τουρνουά, εκεί θα βρίσκονται οι δύο πρώτοι του Ευρωμπάσκετ (Ισπανία και Λιθουανία), ο νικητής του Αφρομπάσκετ (Νιγηρία), ο πρώτος και ο δεύτερος των Παναμερικανικών Αγώνων (Βενεζουέλα και Αργεντινή), ο πρωταθλητής Ασίας (Κίνα) και ο πρωταθλητής Ωκεανίας (Αυστραλία).Το ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ θα γίνει 6-21 Αυγούστου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: