Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Βαρύ το κλίμα για Μπάντοβιτς!!

Το νέο… στραβοπάτημα της Κέρκυρας (1-2 από τον Πανιώνιο), φυσικό επόμενο ήταν να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα στο νησί των Φαιάκων.
Η ομάδα γνώρισε την πέμπτη συνεχόμενη ήττα της και αν κρατιέται «ζωντανή» στη μάχη της σωτηρίας είναι επειδή, παράλληλα με αυτήν, χάνουν και οι ομάδες που την ακολουθούν στη βαθμολογία.
Την Κυριακή ο ΑΟΚ υπέστη την τρίτη σερί ήττα μέσα στο (άλλοτε απόρθητο) γήπεδό του, καθώς προηγήθηκαν το 1-3 από τον Ολυμπιακό Βόλου και το 3-4 από τον Άρη. Κύριος υπεύθυνος για τα τελευταία πολύ άσχημα αποτελέσματα θεωρείται ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, για τον οποίο το κλίμα στο νησί είναι πλέον πολύ αρνητικό.
Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τον Πανιώνιο, αρκετοί φίλαθλοι αποδοκίμασαν τον Σέρβο προπονητή, ενώ το ίδιο συνέβη και κατά την αποχώρησή του από το Εθνικό Στάδιο. Άλλοι του άσκησαν κριτική για κάποιες επιλογές του, ενώ άλλοι τον προέτρεπαν να φύγει από την ομάδα. Πάντως, οι αποδοκιμασίες δεν ήταν ιδιαίτερα έντονες, αφού ο κόσμος είχε πληροφορηθεί την ήττα του Αστέρα Τρίπολης από τον Άρη.
Στη συνέχεια, οι φίλαθλοι πλησίασαν τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ, τον Νίκο Λυράκη (αυτός ήταν που είχε εισηγηθεί την πρόσληψη του Μπάντοβιτς πριν από τέσσερις μήνες) και του εξέφρασαν τόσο τα παράπονά τους για τις επιλογές του 41χρονου τεχνικού, όσο και την ανησυχία τους για το μέλλον της ομάδας.
Όμως, έντονος προβληματισμός δεν υπάρχει μόνο στις τάξεις του φίλαθλου κόσμου της Κέρκυρας, αλλά και στη διοίκηση των Φαιάκων. Σημειώνεται ότι σε ένα αντίστοιχο άσχημο σερί πέντε παιχνιδιών στον α’ γύρο του πρωταθλήματος, από την 8η έως τη 12η αγωνιστική, όπου η ομάδα είχε μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες, η ΠΑΕ είχε απομακρύνει τον τότε προπονητή Μπάμπη Τεννέ, έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Λυράκη. Τώρα, όμως, δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο και με την περίπτωση του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Κι αυτό, όχι μόνον επειδή το πρωτάθλημα τελειώνει, αλλά κι επειδή ο Σέρβος τεχνικός τυγχάνει της εύνοιας του τεχνικού διευθυντή και συνεπώς και της στήριξης της διοίκησης.
Βεβαίως, τόσο ο Μπάντοβιτς όσο και οι ποδοσφαιριστές του έχουν τη δυνατότητα και τα περιθώρια να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Εάν όμως η κερκυραϊκή ομάδα ηττηθεί και στο καθοριστικό ματς της ερχόμενης Κυριακής κόντρα στον Εργοτέλη, τότε υπάρχει κίνδυνος και φόβος να εξαντληθεί η ανοχή του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: