Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Μπάσικ (Βάσκος δημοσιογράφος) στο The Player: «Τον θέλουμε στη Μπιλμπάο»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε βρίσκεται σε δίλημμα για το αν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό ή αν θα επιστρέψει στην... αγαπημένη του Ισπανία, αλλά οι άνθρωποι της Αθλέτικ Μπιλμπάο ξέρουν πολύ καλά τί θέλουν: τον «Τσινγκούρι» να επιστρέψει στον πάγκο της ομάδας. Αυτό μας τόνισε και ο Ρομπέρτ Μπάσικ, ο συντάκτης της El Correo που με το άρθρο του  την Τρίτη έβαλε νέα «φωτιά» στα σενάρια και δηλώνει στο The Player ότι θα ήθελαν πολύ να δουν τον... αναποφάσιστο Βαλβέρδε ξανά στο τιμόνι των «Λιονταριών».

«Ο Βαλβέρδε μας έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από τη διετή του παραμονή στον πάγκο της ομάδας. Φυσικά και θα θέλαμε να επιστρέψει. Του αρέσει το καλό ποδόσφαιρο και αυτό είναι που θέλει και η ομάδα.

Τις χρονιές που βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας πέτυχε πολύ καλά αποτελέσματα για τον σύλλογο, ενώ ήταν και πολύ ευχάριστος άνθρωπος. Είναι κάποιος που ξέρουμε καλά και θα μπορούσε να προσφέρει ξανά πολλά στην ομάδα», μας είπε ο Ισπανός συνάδελφος.

«Τον θέλουν Μπιλμπάο και Σεβίλλη»

Το όνομα του Βαλβέρδε ακούγεται και για άλλες ισπανικές ομάδες και συγκεκριμένα, εκτός της Μπιλμπάο και για τη Σεβίλλη, όπως παραδέχτηκε και ο Μπάσικ:

«Ξέρουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ισπανικές ομάδες. Για τις δύο που ξέρω σίγουρα είναι η Αθλέτικ Μπιλμπάο και η Σεβίλλη. Και οι δύο βασίζονται στην επιθυμία του Βαλβέρδε να επιστρέψει στην Ισπανία».

Άλλωστε, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Σεβίλη έχουν εμπλακεί στο ίδιο... γαϊτανάκι προπονητολογίας. Ο νυν τεχνικός της βάσκικης ομάδας, Χοακίν Καπαρός, ακούγεται για τον πάγκο των «Σεβιγιάνων», αν και ο ίδιος δηλώνει ότι θέλει να συνεχίσει στην ομάδα:

«Ο Καπαρός λέει ότι θέλει να συνεχίσει, αλλά η απόφαση δεν θα είναι δική του, αλλά της ομάδας. Γνωρίζουμε κι εμείς ότι έχει υπάρξει ενδιαφέρον από τη Σεβίλλη, αν και ο ίδιος δεν το παραδέχεται. Το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει εκεί. Είναι από τη Σεβίλλη και θα ξαναπάει κάποια στιγμή, αλλά δεν ξέρουμε αν αυτό θα είναι τώρα ή σε κάποια χρόνια».

«Καθοριστική η επόμενη εβδομάδα»

Τον καθοριστικότερο ρόλο στις εξελίξεις θα παίξουν οι προεδρικές εκλογές του συλλόγου που είναι προγραμματισμένες για τις αρχές Ιουνίου. Προς το παρόν, μοναδικός υποψήφιος είναι ο νυν πρόεδρος, Φερνάντο Γκαρθία Μοκούα, αλλά ο Γιόσου Ουρούτια εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα.

Αν τελικά το κάνει, βασιζόμενος και στην αγάπη του κόσμου του συλλόγου, τη φανέλα του οποίου φόρεσε... 348 φορές από το 1988 έως το 2003, ο δρόμος για τον Βαλβέρδε ανοίγει διάπλατα, καθώς είναι ο πρώην συμπαίκτης του είναι ο προπονητής που θα θελήσει να φέρει στο Μπιλμπάο.

«Ο Ουρούτια εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα, ζυγίζοντας αυτή τη στιγμή την κατάσταση. Αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του την επόμενη εβδομάδα ή το αργότερο σε 10 ημέρες.

Αν τελικά θέσει υποψηφιότητα, τότε ο προπονητής που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του είναι ο Βαλβέρδε και δεν αποκλείεται να έχουμε την επιστροφή του στον πάγκο της ομάδας», κατέληξε ο Μπάσικ.
Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: