Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Εισαγγελέας κατά του ΠΑΟΚ!!

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης ποινής του ΠΑΟΚ της μίας αγωνιστικής, για τα επεισόδια με την ΑΕΚ, καθώς την θεωρεί μικρή!
Η έφεση του κ. Φάκου:
«Ασκώ έφεση κατά της υπ’ αριθ. 156/04-04-2011 απόφασης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., με την οποία κρίθηκε πειθαρχικώς ελεγκτέα η ποδοσφαιρική ομάδα «Π.Α.Ο.Κ.» για δημιουργία «εκτεταμένων επεισοδίων», χωρίς την επιβαρυντική περίπτωση της υποτροπής, και της επιβλήθηκε ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές και 250.000 ευρώ, για τους εξής λόγους:
1. Με την υπ’ αριθ. 258/2010 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής Super League Ελλάδα η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. κρίθηκε πρωτοδίκως ελεγκτέα για δημιουργία εκτεταμένων επεισοδίων στη διάρκεια του αγώνα με την Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ την 3η Οκτωβρίου 2010 στη Θες/ νίκη, της επιβλήθηκε δε η πειθαρχική ποινή (πλην άλλων) της «διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές». Κατ’ αυτής ασκήθηκε έφεση, η οποία απερρίφθη κατ’ ουσία με την υπ’ αριθ. 113/ 20-10-2010 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, που δέχτηκε ότι όντως τα επεισόδια ήσαν «ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ» (Βλ. συνημ. αποφάσεις και
ιδίως σελ. 5 της Εφετειακής).
2. Η εκκαλουμένη παραπάνω απόφαση (156/2011) προφανώς παρείδε την προηγουμένη τελεσίδικη τιμωρία μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο για δημιουργία εκτεταμένων επεισοδίων και κατ’ εσφαλμένη εκτίμηση δέχτηκε τη μη συνδρομή της επιβαρυντικής περίστασης της υποτροπής (Άρθ. 15 §§ 4 εδάφ. ε’ και 6 εδάφ. γ’ Πειθαρχ. Κώδ.).
3. Λόγω της πλημμελούς αυτής παραδοχής της εκκαλουμένης, επιβλήθηκε ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα χωρίς θεατές και Χρηματική Ποινή 250.000 ευρώ, ενώ, κατ’ ορθή εκτίμηση, έπρεπε να κριθεί ότι η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ήταν ΥΠΟΤΡΟΠΗ για δημιουργία εκτεταμένων επεισοδίων και να της επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές του εδαφ. ε’ της § 4 του άρθρου 15, σε συνδ. με το εδάφ. γ’ της § 6 του ίδιου άρθρου του Πειθαρχ. Κώδ.
Με βάση τα προαναφερθέντα
ΕΓΚΑΛΩ
Εμπρόθεσμα και νομότυπα την υπ’ αριθ. 156/ 04-04-2011 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. (Άρθ. 30 § 3 εδάφ. γ’ και 31 § 3 Πειθαρχ. Κώδ.) προκειμένου να επανεξεταστεί η υπόθεση και να επιβληθούν οι προσήκουσες ποινές με την επιβαρυντική περίπτωση της ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ, που προβλέπονται στα εδάφ. δ’ και ε’ της § 4 του άρθρου 15, σε συνδ. με το εδάφ. γ’ της § 6 του ίδιου άρθρου του Πειθαρχ. Κώδ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: