Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Αθανασιάδης : «Εδώ θα μείνω…»

Ο Στέφανος Αθανασιάδης μίλησε στην εφημερίδα “Metrosport” για όλους και για όλα.
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής και Δήμιος της Λάρισας, αφού σκόραρε ξανά εναντίον της, αναφέρθηκε μέλλον του αλλά και στο φινάλε της φετινής χρονιάς, το οποίο ελπίζει και ο ίδιος ότι θα βρει τον ΠΑΟΚ και πάλι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
-Μέσα στην αντίπαλη περιοχή, όπως φαίνεται δεν… χαρίζεις σε κανέναν.
«Μα, αυτή ακριβώς είναι η δουλειά μου. Ως επιθετικός πρέπει να είμαι μέσα στην αντίπαλη περιοχή και να σκοράρω».
-Υπάρχει κάποια εξήγηση για τη ρέντα που έχεις απέναντι στη Λάρισα;
«Όχι… Είναι καθαρά τυχαίο. Απλώς επειδή έχω πετύχει τα προηγούμενα γκολ όταν παίζουμε με την Λάρισα έχω πλέον μία πιο θετική σκέψη, μία πιο θετική ενέργεια…»
-Συνολικά πάντως τον τελευταίο καιρό η απόδοση της ομάδας ήταν πεσμένη. Επηρεαστήκατε από τους αποκλεισμούς;
«Περισσότερο πιστεύω ότι βγήκε κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Νομίζω ότι στα πλέϊ οφ θα παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε».
-Τι προσδοκίες έχεις για στο άμεσο μέλλον;
«Θέλω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ! Αυτό μου λείπει, και έτσι αυτό σκέφτομαι. Από εκεί και πέρα ο κάθε ποδοσφαιριστής σκέφτεται το καλύτερο για τον εαυτό του και για εμένα η εθνική είναι ένας στόχος».
-Ο κ. Χαβος είπε ότι η διαχείριση του Αθανασιάδη είναι δικό του θέμα και δεν θέλει να σε κάψει. Εσύ τι λες;
«Ο προπονητής ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως πρέπει να διαχειρίζεται το ρόστερ της ομάδας. Βλέπει τις προπονήσεις και ξέρει σε τι κατάσταση είναι όλοι οι παίκτες. Αυτός ξέρει καλύτερα πότε πρέπει να παίξει κάποιος βασικός ή όχι. Είναι καθαρά θέμα προπονητή».
-Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στα πλέϊ οφ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να βγει;
«Πρέπει να το πιστέψουμε όπως έκαναν τα παιδιά και πέρυσι. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Έτσι σίγουρα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πριν ένα μήνα ήμασταν μέσα σε όλους τους στόχους. Σίγουρα υπήρχαν παιχνίδια που μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά στη συνέχεια πρέπει να δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε. Στο τέλος θα δούμε και θα κρίνουμε τη χρονιά. Στην Ευρώπη και στο κύπελλο μπορούσαμε και παραπάνω. Δεν τα καταφέραμε, αλλά δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Συνεχίζουμε… Υπήρξαν μεγάλες χαρές φέτος, όπως η πρόκριση στην Πόλη με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά και μεγέλες απογοητεύσεις, οπως ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ. Έτσι γίνεται με τις μεγάλες ομάδες στο ποδόσφαιρο. Τα συναισθήματα είναι πιο έντονα».
-Πως πάνε οι συζητήσεις για το νέο συμβόλαιο;
«Είναι σε εξέλιξη. Δε βιαζόμαστε. Έχω ακόμη 1,5 χρόνο συμβόλαιο. Η ΠΑΕ θα αποφασίσει τι θα γίνει. Εγώ εδώ θέλω να μείνω εδώ. Στον ΠΑΟΚ. Εδώ ξεκίνησα και θέλω να συνεχίσω. Δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να φύγω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: