Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Το παιχνίδι τώρα αρχίζει...!!

Όσο οδεύουμε προς το τέλος, το Champions League γίνεται συναρπαστικότερο. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ανοίγει την αυλαία των προημιτελικών την Τρίτη με δύο πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Μαδρίτη και Μιλάνο είναι οι δύο πόλεις που υποδέχονται τα «αστέρια» της διοργάνωσης…

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΤΟΤΕΝΑΜ

Έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια βλέπουμε την πολυνίκη του θεσμού σε προημιτελική φάση. Η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της έγινε και πάλι «ομάδα» και δείχνει έτοιμη να φτάσει μέχρι το τέλος και αν διεκδικήσει το 10ο τρόπαιο της ιστορίας της.

Βέβαια, για να το καταφέρει αυτό πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της μαχητική και έκπληξης μέχρι στιγμής, Τότεναμ. Οι Άγγλοι, παραδοσιακά είναι κακός μπελάς για τη Ρεάλ και όταν δεν έχουν κάτι να χάσουν, όπως τα «σπιρούνια»… τότε το ματς είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Αναφορικά με τα κεντρικά πρόσωπα, αυτό δεν είναι άλλο από τον Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ, ο οποίος έφυγε ως… αποτυχημένος από τη «βασίλισσα» και φέτος «βγάζει μάτια» στηο Βόρειο Λονδίνο.

Το ευχάριστο για τον Μουρίνιο είναι οι επιστροφές των Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντι Μαρία και Μαρσέλο, οι οποίες μετριάζουν την απουσία του φορμαρισμένου Καρίμ Μπενζεμά. Απόντες είναι επίσης οι Φερνάντο Γκάγκο και Πέδρο Λεόν. Στον αντίποδα, ο Χάρι Ρέντκναπ ελπίζει πως ο Μπέιλ θα είναι έτοιμος, τη στιγμή που ο Γκαλάς τέθηκε στη διάθεση του. Στους… μόνιμα τραυματίες (Χάτον, Καμπούλ, Κινγκ, Γούντγκεϊτ, παλάσιος) προστέθηκε ο Πιενάαρ, ενώ ο Κράνιτσαρ είναι ακόμα αμφίβολος.

Προϊστορία

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μόλις μία φορά, παρά την παραδοσιακή παρουσία τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το 1984 συναντήθηκαν και πάλι σε προημιτελική φάση, αλλά για το Κύπελλο UEFA. Οι «πετεινοί» ήταν οι τότε κάτοχοι της διοργάνωσης και μάλιστα ποτέ στην ιστορία τους δεν είχαν εντός έδρας ήττα στον εν λόγω θεσμό. Η «βασίλισσα» τα άλλαξε όλα αυτά, χάρη σε ένα αυτογκόλ του Στιβ Πέριμαν στο 15ο λεπτό, με το τελικό 0-1 να καταγράφεται ως η πρώτη εντός έδρας ήττα της Τότεναμ και το πρώτο εντός έδρας στο οποίο δεν σκόραραν! Ο επαναληπτικός έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα και η ισπανική ομάδα συνέχισε στη διοργάνωση.



ΙΝΤΕΡ-ΣΑΛΚΕ

Θεωρητικά, το ζευγάρι αυτό έχει φαβορί και αυτό δεν είναι άλλο από την κάτοχο του τροπαίου, Ίντερ. Οι «νερατζούρι» προκρίθηκαν σε ένα αξέχαστο παιχνίδι μέσα στο Μόναχο και επί της Μπάγερν και έδειξαν πως δεν θα παρατήσουν εύκολα την υπεράσπιση του τίτλου. Βέβαια, προέρχονται από την εμφατική ήττα στο ντέρμπι με τη Μίλαν και η ψυχολογία είναι ένα ζήτημα…

Στον αντίποδα, η Σάλκε, διανύει μετριότατη σεζόν στην Μπουντεσλίγκα, αλλά στην Ευρώπη είναι αποτελεσματική. Για να φτάσει μέχρι εδώ, απέκλεισε τη Βαλένθια, η οποία φιλοδοξούσε να φτάσει μακριά…

Αναφορικά με τις απουσίες, ο Λεονάρντο δεν μπορεί να υπολογίζει στον Λούσιο, λόγω τραυματισμού, Ρανόκια και Κίβου είναι αμφίβολοι την ώρα που η συμμετοχή του Μιλίτο θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Ο Ράνγκνικ την ίδια ώρα, δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Πάντερ, Κλούγκε και Γκαβράνοβιτς, την ώρα που ο Χούντελααρ είναι αμφίβολος και ο Μέτσελντερ που έσπασε τη μύτη του, αν αγωνιστεί αυτό θα γίνει με προστατευτική μάσκα.

Προϊστορία

Δύο φορές έχουν διασταυρώσει τα «ξίφη» τους οι δύο ομάδες. Η πρώτη φορά ήταν στον τελικό του UEFA Cup του 1997, ο οποίος τότε διεξαγόταν σε διπλά παιχνίδια. Στη Γερμανία η Σάλκε είχε επικρατήσει με 1-0 χάρη σε τέρμα του Μαρκ Βίλμοτς στο 69’, ενώ στον επαναληπτικό ο Ιβάν Ζαμοράνο στο 84’ έδωσε την ευκαιρία στην Ίντερ να διεκδικήσει τον τίτλο, ο οποίος τελικά πήγε στην κοιλάδα του Ρουρ, έπειτα από το 4-1 στα πέναλτι.

Η επόμενη συνάντηση τους έγινε την επόμενη σεζόν, εκεί όπου οι «νερατζούρι» πήραν εκδίκηση, αποκλείοντας τη Σάλκε στα προημιτελικά. Στην Ιταλία το γκολ του Ρονάλντο στο 17’ έκρινε την αναμέτρηση, ενώ στον επαναληπτικό, το γκολ του Γκούζενς στο 90’ δεν στάθηκε αρκετό για να πάει το ματς στην παράταση, καθώς ο Ταρίμπο Γουέστ σκόραρε στο 91’ και έδωσε την πρόκριση! Στο τέλος της σεζόν η Ίντερ πήρε το τρόπαιο στον τελικό (3-0) με τη Λάτσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: