Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ντοπέ Κύπρια αθλήτρια με φάρμακα για ζώα!!

Συγκλόνισαν τους πάντες τα όσα ειπώθηκαν  στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής με θέμα συζήτησης τον κυρωτικό τροποιητικό νόμο κατά του ντόπινγκ στον αθλητισμό. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Αρχής Αντιντόπινγκ Δρ. Μιχάλη Πέτρου, στους πρόσφατους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, και οι τρεις αθλητές από το σύνολο των χωρών που συμμετείχαν και οι οποίοι βρέθηκαν ντοπαρισμένοι ήταν Κύπριοι!

Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα της «Καθημερινής», www.kathimerini.com.cy o κ. Πέτρου, «από τους ελέγχους που έγιναν στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης λήφθηκαν συνολικά 285 δείγματα από τα οποία τρία από αυτά βρέθηκαν θετικά. Και τα τρία δείγματα ανήκαν σε Κύπριους αθλητές».

Μάλιστα σε μία περίπτωση, Κύπρια αθλήτρια στίβου βρέθηκε ντοπαρισμένη αφού πρώτα της χορηγηθήκαν φάρμακα που χρησιμοποιούνται για κτηνιατρική χρήση, ενώ κατατέθηκαν και στοιχεία για μαθητές ή φοιτητές οι οποίοι χρησιμοποιούν το ντόπινγκ με στόχο να πετύχουν καλύτερες επιδόσεις για την εισαγωγή ή την επίδοση τους σε αθλητικές σχολές.

«Άξιο αναφοράς, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασα στην Επιτροπή Παιδείας, είναι και το γεγονός ότι αθλητές προχωρούν σε μετάγγιση δικού τους αίματος που φύλαξαν από προηγουμένως, λίγες μέρες πριν τον αγώνα τους, με στόχο να αυξήσουν την αιμοσφαιρίνη στο αίμα και συνάμα την αντοχή τους για καλύτερη επίδοση» μας ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αρχής Αντι-Ντοπινγκ.

Τόνισε επίσης πως τα τελευταία δύο χρόνια εντοπίστηκαν 15 ντοπαρισμένοι Κύπριοι αθλητές σε διάφορους αγώνες, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει όλους τους αρμόδιους φορείς και όχι μόνο τους αθλητικά εμπλεκόμενους, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του πως με την χρήση παράνομων φαρμάκων οι αθλητές θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη ίδια τους τη ζωή.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Νίκος Τορναρίτης ανέφερε ότι το ντόμπινγκ σκοτώνει και σωματικά και ηθικά. Η βουλευτής Στέλλα Μισιαούλη υπέδειξε ότι αποτελεί κίνδυνο θάνατο η χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η βουλευτής Αθηνά Κυριακίδου ανέφερε ότι διατίθενται πολλά εκατομμύρια ευρώ στην έρευνα για απαγορευμένα φάρμακα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: