Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Συγνώμη από Καστίγιο, «ασπίδα» από Τσιώλη

Η αποβολή του Νέρι Καστίγιο στο 40’ του αγώνα της Τρίπολης, μπορεί να μην στοίχισε τελικά στον Άρη, μια και οι συμπαίκτες έκαναν την υπέρβαση και την μεγάλη ανατροπή, επικρατώντας με 2-1 του Αστέρα, αλλά δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε μέσα στην ομάδα, ούτε εκτός, «ταξιδεύοντας» μέχρι το... Μεξικό.

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής ήταν... σκασμένος για την αντίδρασή του στη φάση με τον Μπαστία και δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τον εαυτό του, για τον τρόπο με τον οποίο χτύπησε εκτός φάσης τον αντίπαλό του, πέφτοντας στην παγίδα του σκληρού του παιχνιδιού.

Εκείνο που δεν μπορεί να... συγχωρήσει στον εαυτό του είναι ότι όχι μόνο στέρησε τις υπηρεσίες του από την ομάδα σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, αλλά θα χάσει έναν ή δυο αγώνες μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, τη στιγμή που βρισκόταν σε ανοδική πορεία και φώναζε «παρών» μετά από καιρό στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Καστίγιο είναι έτοιμος να ζητήσει συγνώμη από τους συμπαίκτες του και τον Σάκη Τσιώλη για την ενέργειά του, να δηλώσει ότι πραγματικά... μετάνιωσε για τη συμπεριφορά του αυτή και να εκφράσει παράλληλα τη στενοχώρια του για την εξέλιξη των πραγμάτων.

Την ίδια ώρα, η είδηση της αποβολής του, όπως είναι φυσικό... «ταξίδεψε» μέχρι το Μεξικό, με αποτέλεσμα να γίνει σημείο αναφοράς των μέσων στην χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Τα περισσότερα τονίζουν, πάντως, ότι ο προπονητής των κίτρινων λειτούργησε από την πρώτη στιγμή σαν «ασπίδα» με τις δηλώσεις του.

«’Ελπίζω να ήταν μια κακή στιγμή, να έχει μάθει το μάθημά του και να τον έχουμε στα πλέι οφ’ ήταν η δήλωση του Σάκη Τσιώλη μετά την αποβολή του» μεταδίδει χαρακτηριστικά το Nayarit punto έχοντας τίτλο: «Ο προπονητής υπερασπίζεται τον Καστίγιο».

«Από την πλευρά του, ο Νέρι Καστίγιο είχε μια ποδοσφαιρική μέρα που πρέπει να ξεχάσουμε, διότι αν και ξεκίνησε για πέμπτη φορά στη σειρά με τον Άρη Θεσσαλονίκης αποβλήθηκε 40’, σε έναν αγώνα όπου η ομάδα του συσπειρώθηκε για να επικρατήσει με 2-1» σημειώνει από την πλευρά του το «Periódico Enfoque», ενώ η «Medio Tempo» συμπληρώνει: «Με τον Νέρι μίλησα από την πρώτη μέρα που ήρθε στον Άρη, είπα κάποια πράγματα για το πώς να χειριστεί τα νεύρα του, για τα οποία έπρεπε να είναι προσεκτικός και να είναι περισσότερο επικεντρωμένος στο παιχνίδι. Του εξήγησα ότι ο Νέρι είναι μια σημαντική επένδυση για τον σύλλογο», ήταν λόγια του προπονητή του».
Στην ίδια ιστοσελίδα, πάντως, αναπαράγονται φήμες σχετικά με το... αβέβαιο πια μέλλον του Καστίγιο στον Άρη, μετά από αυτήν την εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: