Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Μαλιούφας : «Υπάρχει ταλέντο στον ΠΑΟΚ»

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε ο παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ, κ. Κώστας Μαλιούφας και αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των ταλέντων που υπάρχουν στα τμήματα υποδομής της ομάδας.

Ο κ. Μαλιούφας είχε παίκτη τον Στέφανο Αθανασιάδη στους μικρούς του ΠΑΟΚ και μίλησε αρχικά για αυτόν :

Για το γεγονός ότι μικρός ο Αθανασιάδης έπαιζε στην άμυνα: «Εγώ πήγα το 2000 στα τμήματα υποδομής. Τότε ήταν 11 χρονών και έπαιζε λίμπερο. Είχα δει στην προπόνηση, ότι έβγαινε συνέχεια στο γκολ και είχε πολύ καλά τελειώματα. Οπου και να τον έβαζες τα απορροφούσε όλα. Είναι έμφυτο αυτό. Εβλεπα τις κινήσεις του και ξεχώρισα κάποια πράγματα».

Για τις ευκαιρίες που παίρνει ο Κλάους: «Νομίζω ότι ο Κλάους μετά από τόσο «μπαρούτι» και τόσα παιχνίδια που έχει κάνει είναι εντάξει. Του λείπει λίγο η δύναμη στους ώμους. Τα τελειώματα όμως που έχει είναι πάρα πολύ καλά. Ημουν μαζί του για 5-6 χρόνια και ξέρω τι μπορεί να κάνει».

Για το θέμα της φυσικής κατάστασης: «Μπορεί να έχουν κάνει κάποιες μετρήσεις και να βλέπουν οι ίδιοι κάποια πράγματα. Δε μπορεί ένας προπονητής να βάζει τους ίδιους παίκτες συνέχεια. Οταν βλέπει ότι ένας παίκτης, μπαίνει σκοράρει είναι μέσα στις φάσεις δεν είναι τρελός να μην τον βάζει. Οπως γίνεται και με τον Τσουκαλά. Πήρε ευκαιρίες αλλά τώρα είναι εκτός. Ενα παιδί που είναι μέσα, γιατί να μην πάρει ευκαιρίες; Και δεν είναι μικρός πλέον ο Κλάους».

Για τη βελτίωση στις προσωπικές μονομαχίες: «Εχει δυναμώσει. Οπως και ο Κάτσε. Οταν ανέβηκε ο Χριστοδουλόπουλος λέγαμε ότι έχει μεγάλο θράσος, αλλά μαζί με τον Γρηγόρη Καβαλιεράτο είχαμε πει ότι θέλει ενδυνάμωση. Αυτο έπρεπε να είχε γίνει και με τον Αθανασιάδη. Να είχαν κάνει δηλαδή κάποιες πιο εξειδικευμένες προπονήσεις».

Για τον Γεωργίου: «Είχε έρθει πολύ αδύνατος, αλλά από τεχνική είναι φοβερός. Του λείπει η ποδοσφαιρική μαγκιά. Στα πρώτα φιλικά που είχε παίξει ήταν πολύ καλός, έχει εξαιρετικό αριστερό πόδι, αλλά του λείπει η αυτοπεποίθηση. Είναι πολύ καλό παιδί, αλλά μέσα στο γήπεδο χρειάζεται η ποδοσφαιρική αλητεία. Αυτό του λείπει».

Για τον Σταφυλίδη: «Είναι ένα παιδί με ποδοσφαιρικό μυαλό και καλό αριστερό πόδι, που μπορεί να παίζει και αριστερό μπακ και αριστερό χαφ. Απλά με τις συνεχόμενες συμμετοχές και με την εθνική ήρθαν κάποιοι τραυματισμοί. Υπάρχουν πολλά παιδιά και το θέμα είναι ότι αν ήταν σε άλλες ομάδες θα πηγαίναμε να τα αγοράζαμε, αλλά τα έχουμε στη δική μας ομάδα. Πρέπει και αυτά τα παιδιά να συνεχίσουν να δουλεύουν».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: