Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Κλήθηκε σε απολογία ο ΠΑΟΚ

Τα παρατράγουδα που δημιούργησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στον τρίτο «μικρό» τελικό της Α1 μπάσκετ των ανδρών στην Πυλαία το βράδυ της Τετάρτης θα επιφέρουν κυρώσεις στον «Δικέφαλο». Η «ασπρόμαυρη» ΚΕ κλήθηκε σε απολογία πα τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ και κινδυνεύει με τιμωρία της έδρα της.

Πέραν του άρθρου 18, ο ΠΑΟΚ παραπέμφθηκε και για το άρθρο 24 του σχετικού κανονισμού.

α) Σε περίπτωση επεισοδίων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εάν ο αγώνας δεν διακόπηκε οριστικά λόγω των επεισοδίων αυτών, επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού μίας έως δύο αγωνιστικών ημερών και χρηματικό πρόστιμο 3.300 ευρώ. β) Σε περίπτωση επεισοδίων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, που χαρακτηρίζονται δυσφημιστικά για το άθλημα, εάν ο αγώνας δεν διακόπηκε οριστικά λόγω των επεισοδίων αυτών, επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού τριών έως τεσσάρων αγωνιστικών ημερών και χρηματικό πρόστιμο 7.700 ευρώ. γ) Σε περίπτωση ρίψης αντικειμένων επικινδύνων για τη σωματική ακεραιότητα παικτών, διαιτητών, παραγόντων κλπ. (ιδίως κροτίδων που παράγουν ήχο ή φως ή καπνό) εντός των αγωνιστικών χώρων κατά τη διάρκεια του αγώνα ή αμέσως πριν από την έναρξη ή αμέσως μετά τη λήξη του, επιβάλλεται στην υπαίτια ΚΑΕ ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής ημέρας και χρηματικό πρόστιμο 7.700 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση υποτροπής, οι ανωτέρω επιβαλλόμενη ποινή και χρηματικό πρόστιμο διπλασιάζονται. Σε περίπτωση που τα επεισόδια ή οι αναγραφόμενες στο φύλλο αγώνα πράξεις υπάγονται σε άλλη διάταξη του παρόντος κανονισμού που προβλέπει την επιβολή βαρύτερης ποινής σε βάρος της υπαίτιας ΚΑΕ, αυτή επιβάλλεται από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ παραπέμφθηκε και για το άρθρο 26 που προβλέπει ποινή για ομάδες που είναι υπότροπες και αναφέρει ότι: «Σε περίπτωση, κατά την οποία η ίδια ΚΑΕ κατά τη διάρκεια της αυτής αγωνιστικής περιόδου υποπέσει σε ίδιο πειθαρχικό παράπτωμα (υποτροπή) από τα προβλεπόμενα στον παρόντα κανονισμό, της επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού σύμφωνα με τα ανωτέρω, επαυξημένη κατά μία αγωνιστική, καθώς και το προβλεπόμενο χρηματικό πρόστιμο προσαυξημένο κατά 50%».

Το άρθρο 28 προβλέπει χρηματικό πρόστιμο για υβριστικά συνθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: