Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ελευθεράκης: «Ξυπνάνε μνήμες»

Συγκίνηση προκαλούν στον Κώστα Ελευθεράκη οι μνήμες από το Γουέμπλεϊ που ξυπνούν ανήμερα της 40ης επετείου από την ιστορική στιγμή του Παναθηναϊκού, με τον παλαίμαχο άσο, όμως, να παρουσιάζεται αβέβαιος για το μέλλον του «τριφυλλιού».
«Τα συναισθήματα είναι διφορούμενα. Γυρίζουμε πολλά χρόνια πίσω. Η χαρά μου είναι τεράστια όταν συναντώ παλιούς συμπαίκτες, φίλους, δημοσιογράφους που ήταν μαζί μας σε όλες αυτές τις στιγμές, Ξυπνάνε μνήμες χαράς και περηφάνιας. Θυμηθήκαμε ωραίες στιγμές κι εύχομαι ο Παναθηναϊκός να μεγαλουργήσει και πάλι στο ποδόσφαιρο, γιατί περνά δύσκολες στιγμές», τόνισε ο παλαίμαχος άσος που είχε αναδειχθεί εκείνη τη χρονιά ενδέκατος στην ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα.

Για την πορεία της ομάδας προς τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών είπε: «Ήταν πάρα πολύ δύσκολες οι εποχές. Ξεκινήσαμε δειλά-δειλά, μαζευτήκαμε 20 ελληνάκια, ήμασταν πολύ αγαπημένοι μεταξύ μας κι όσο περνούσε ο χρόνος, έχοντας καταξιωθεί στην Ελλάδα, προσπαθήσαμε να βγούμε στην Ευρώπη με τη βοήθεια του Φέρεντς Πούσκας. Μας είπε να βασιστούμε στα πόδια μας και πως δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Όσο περνούσαμε τους γύρους πιστεύαμε και περισσότερα. Φτάσαμε στον τελικό απέναντι σε μία τεράστια ομάδα, τον Άγιαξ. Όμως κι εμείς ήμασταν μία πολύ καλή ομάδα. Σταθήκαμε καλά στο γήπεδο, αλλά οι αντίπαλοι ήταν σαφώς καλύτεροι, μας κέρδισαν δίκαια και κάπου εκεί τελείωσε το όνειρο».

Όσο για το αν είναι εφικτό να δούμε ξανά μία ελληνική ομάδα στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, είπε: «Θα είναι χαρά όλων να δούμε κάποια ομάδα να φτάνει στον τελικό. Η διαφορά όμως είναι πως εμείς ήμασταν 19-20 Έλληνες. Πλέον έχουν αλλάξει οι εποχές. Εμείς βασιστήκαμε μόνο σε ελληνικά πόδια».sporday gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: