Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Αλεξανδρής: «Προβάδισμα στον Άρη, όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει»

Ο γνωστός προπονητής του Αμαρουσίου Βαγγέλης Αλεξανδρής, τοποθετήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» για τη χθεσινή νίκη του Άρη στο κλειστό γυμναστήριο της Πυλαίας απέναντι στον ΠΑΟΚ, που του δίνει προβάδισμα για την έξοδο στην Ευρωλίγκα, ενώ αναφέρθηκε και στη σειρά Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.
«Ο ΠΑΟΚ ήταν αρκετά υποτονικός στο παιχνίδι μέχρι το σημείο που βρέθηκε πίσω με δέκα πόντους, όταν και κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να βρεθεί να προηγείται με έξι πόντους. Οι παίκτες του Άρη όμως έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, χρησιμοποιήθηκαν παίκτες που βοήθησαν μέσα στη ρακέτα, ενώ σημαντικό ήταν και το γεγονός πως μπήκαν τα κρίσιμα σουτ. Τόσο του Σλούκα που κάνει πραγματικά καταπληκτική δουλειά, όσο και του Χατζηβρέττα, που απέδειξε πως μπορεί ακόμη και σε μεγάλα παιχνίδια να δηλώνει την παρουσία του. Θεωρώ πως ο Νίκος Χατζηβρέττας πήρε το παιχνίδι πάνω του, πέτυχε δύο εξαιρετικά κρίσιμα καλάθια, τα οποία έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Άρη.
Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη όμως στη σειρά. Πρόκειται για δύο εντελώς ισοδύναμες ομάδες και κάθε ματς κρίνεται καθαρά στη βραδιά που βρίσκεται η κάθε ομάδα. Ο Άρης έπαιξε αυτή τη φορά καλύτερα στην Πυλαία και πήρε το σπουδαίο διπλό, αλλά θεωρώ πως και ο ΠΑΟΚ μπορεί να σπάσει την έδρα του Άρη. Ο Άρης σίγουρα πήρε το πλεονέκτημα, αλλά πήρε μαζί και το άγχος, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά.
Δεν θέλω να κάνω κάποια πρόβλεψη για τον τελικό νικητή, αλλά θεωρώ πως ο Άρης έχει το προβάδισμα. Όμως πάντα πρέπει να κρατάς μικρό καλάθι, δεν μπορείς να πεις με ιδιαίτερη σιγουριά πως ο Άρης θα είναι αυτός που θα πετύχει την έξοδο στην Ευρωλίγκα».
Σχετικά με τα παιχνίδια Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός τόνισε: «Ο Ολυμπιακός την πάτησε στο πρώτο παιχνίδι, αλλά όχι τυχαία. Ο Ομπράντοβιτς κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό, αλλά κέρδισε καθαρά στο πρώτο ματς. Το παιχνίδι χθες που έγινε το 2-1 κρίθηκε ουσιαστικά σε δύο αλλαγές όταν το σκορ ήταν 61-66 και πιο συγκεκριμένα μπήκαν ο Νίκολας αντί του Διαμαντίδη και ο Γκόρντον αντί του Τεόντοσιτς. Μάλιστα ο Σέρβος είναι πραγματικά απαράδεκτος σε αυτή τη σειρά. Ο Ολυμπιακός είχε την τύχη να έχει σε πολύ καλή κατάσταση τους Πρίντεζη, Πελεκάνο και Γλυνιαδάκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: