Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Α1 με 13 ομάδες;

Το αλαλούμ στο ποδόσφαιρο καλά κρατεί και το μπάσκετ θέλει να προλάβει, για να μην βιώσει ανάλογες καταστάσεις. Γιατί οι πληροφορίες του σκύλου αναφέρουν ότι στις 8 ΚΑΕ που έχουν ήδη πάρει πιστοποιητικό, θα προστεθούν άλλες 5, που το έχουν σίγουρο το χαρτί. Μόνο που δεν ισχύει το ίδιο και για την 14η ομάδα της Α1.
Α1 με 13 ομάδες;
ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ ζήτησαν από την ΕΕΑ να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τα πιστοποιητικά τη Δευτέρα και οι αποφάσεις που θα παρθούν δεν είναι οριστικές. Αναβολή δεν πρόκειται να δοθεί, άρα όποιος είναι έτοιμος μέχρι τη Δευτέρα, θα παίξει στην Α1. Αν έστω ένας δεν μπορεί, το πρωτάθλημα θα γίνει με 13 ομάδες. Και πάει λέγοντας.
Αυτό θα συμβεί γιατί το πρωτάθλημα της Α2 αρχίζει το Σάββατο κι έτσι δεν γίνεται να πάρει τη θέση στην Α1 ο επιλαχών της προηγούμενης σεζόν. Οι Ικαροι Σερρών ζήτησαν αναβολή της έναρξης στην Α2 - η πρεμιέρα έχει οριστεί για το Σάββατο - αλλά η ΕΟΚ δεν πρόκειται να συναινέσει.
Για να επιστρέψουμε στην εισαγωγή του κειμένου, οι πέντε από τις έξι ομάδες που δεν έχουν πάρει πιστοποιητικό, λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα. Δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για τον Πανελλήνιο, που σύμφωνα με τις πληροφορίες πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί στην Α1. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει σχέδιο να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη και στην πορεία να γίνει Ηρακλής.

Το είχαμε αποκαλύψει καιρό τώρα και μέχρι τη Δευτέρα θα ξέρουμε αν μια ομάδα που ιδρύθηκε στην Κυψέλη και έφτασε να παίζει στη Λαμία, μπορεί να ανέβει μέχρι τη συμπρωτεύουσα.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: