Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Τρίζει ο πάγκος του Χιμένεθ;

Τι καταλογίζεται στον ισπανό τεχνικό, ποια τα άλλοθι και από ποια ματς θα εξαρτηθεί η παραμονή του. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.
Τρίζει ο πάγκος του Χιμένεθ;
Διοικητική δυσαρέσκεια για την εμφάνιση της ΑΕΚ στην Τούμπα και την άνευ όρων παράδοση (ήττα 3-0 από το α΄ ημίχρονο) στον ΠΑΟΚ προκύπτει τις τελευταίες ώρες. Οι απαιτήσεις από τον ακριβοπληρωμένο (750.000 ευρώ καθαρές ετήσιες αποδοχές) ισπανό τεχνικό της Ενωσης κ. Μανόλο Χιμένεθ είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από αυτό που παρουσιάζει η ομάδα στους τελευταίους επίσημους αγώνες (ασχέτως με το ότι νίκησε Εργοτέλη και Ξάνθη, η απόδοσή της ήταν μέτρια και στα συγκεκριμένα ματς). Πλέον οι διοικούντες την ΠΑΕ ΑΕΚ αρχίζουν να έχουν δεύτερες σκέψεις για το αν θα έπρεπε να τον διατηρήσουν στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας το περασμένο καλοκαίρι!
Νωρίς νωρίς άρχισαν λοιπόν οι συζητήσεις για το αν ο 47χρονος ισπανός τεχνικός θα βρίσκεται στον πάγκο της Ενωσης και μετά... την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Ως τότε η ΑΕΚ θα γνωρίζει αν θα έχει ελπίδες για κάτι καλύτερο στο Γιουρόπα Λιγκ (την Πέμπτη δίνει το δεύτερο και καθοριστικό ματς για τους ομίλους της διοργάνωσης με αντίπαλο την αυστριακή Στουρμ Γκρατς στο ΟΑΚΑ) και θα έχει αντιμετωπίσει (για το πρωτάθλημα) εκτός έδρας τον Πανιώνιο και εντός τον Ολυμπιακό. Από τα αποτελέσματα αυτά θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και η τύχη του Ισπανού ο οποίος βάλλεται από μερίδα του Τύπου ως ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την άσχημη αγωνιστική εικόνα της ομάδας.
Εν μέρει ασφαλώς και έχει ευθύνες για την ευκολία με την οποία η ομάδα του δέχεται γκολ (10 στα τελευταία τέσσερα επίσημα ματς!), από την άλλη όμως δεν είναι και ο Νο 1 υπαίτιος όταν το ρόστερ της ΑΕΚ υπολείπεται πλέον σημαντικά σε ποιότητα συγκριτικά με τα προηγούμενα δύο χρόνια και οι εναλλακτικές λύσεις δεν είναι ούτε επαρκείς αλλά ούτε και αρκετές.
Ο κ. Χιμένεθ ζητούσε κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου την απόκτηση τουλάχιστον ακόμη ενός έμπειρου και ικανού κεντρικού αμυντικού, τουναντίον αποκτήθηκε ο Ελφαρ Χέλγκασον τον οποίο ο ισπανός τεχνικός θεωρεί λιγότερο έτοιμο από τον κατά τέσσερα χρόνια νεότερο του Ισλανδού 18χρονο Μαυρουδή Μπουγαΐδη ο οποίος προέρχεται από σοβαρή εγχείριση στο γόνατο. Έναν άγουρο στόπερ που μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στη δεύτερη ομάδα του Αρη!
Ο ισπανός προπονητής επιθυμούσε επίσης την απόκτηση δύο εξτρέμ, αλλά τελικά ο διακαής πόθος του καλοκαιριού Γιώργος Γεωργιάδης πήγε στον ΠΑΟΚ και ο κ. Χιμένεθ έμεινε με τον στάσιμο εδώ και τρια χρόνια Νέιθαν Μπερνς και τον «γυρολόγο» Δημήτρη Σιαλμά που καλώς ή κακώς δεν τον πείθει ακόμα ως επιθετικός πτέρυγας. Επέμενε επίσης για την απόκτηση ενός (τουλάχιστον) ισάξιου με τον Νίκο Καράμπελα αριστερού οπισθοφύλακα και έμεινε με μπακ-απ τον μέσο Παναγιώτη Λαγό (που δεν του αρέσει η θέση) και τον νεαρό Νικόλα Εγγλέζου από τη δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ.
Κατάστρωνε δε τα σχέδιά του υπολογίζοντας στην παραμονή των Πάπα Μπούμπα Ντιοπ και Μίτσελ διότι αυτή την ενημέρωση είχε αρχικά, ωστόσο στην πορεία τόσο ο Σενεγαλέζος όσο και ο Ισπανός αποτέλεσαν παρελθόν. Δύο ποδοσφαιριστές-κλειδιά για τη μεταμόρφωση της περυσινής ΑΕΚ στο δεύτερο μισό της σεζόν, για την αντικατάσταση των οποίων ο κ. Χιμένεθ απαίτησε δύο παίκτες με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά. Αντί αυτών αποκτήθηκε μόνο ο (καλός βέβαια ποδοσφαιριστής) Φαμπιάν Βάργκας ο οποίος είναι κάτι... ενδιάμεσο! Ούτε Ντιοπ, αλλά ούτε και Μίτσελ... Και όλα αυτά διότι η ΠΑΕ δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για κάτι καλύτερο, άλλωστε είχαν προαποφασιστεί σημαντικές περικοπές στο μπάτζετ.
Την ώρα πάντως που ο λαοφιλέστερος σύνδεσμος φίλων της Ενωσης με το κωδικό όνομα «Ορίτζιναλ» εξέδιδε ανακοίνωση κατά πάντων (η μπάλα πήρε παίκτες, προπονητή, διοίκηση αλλά και τους απόντες μεγαλομετόχους κκ. Πέτρο Παππά και Νίκο Νοτιά), ο πρόεδρος της ΑΕΚ κ. Σταύρος Αδαμίδης φέρεται ότι κρυφοκοιτάζει για προπονητή ώστε να είναι έτοιμος για την περίπτωση που αποφασιστεί η απομάκρυνση του κ. Χιμένεθ.
Παράλληλα «τρέχουν» οι εξελίξεις με την εταιρεία Petit Chateau προκειμένου αυτή να εισέλθει στο μετοχικό σχήμα της ΠΑΕ. Εκπρόσωποί της θα βρίσκονται σήμερα στην Αθήνα και το βράδυ αναμένεται να έχουν συνάντηση με ανθρώπους της κιτρινόμαυρης διοίκησης προκειμένου να υπογραφεί σχετικό συμφωνητικό. Αμέσως μετά θα πρέπει να κατατεθούν από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές 2 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό ελληνικής τράπεζας ώστε να προχωρήσει το deal μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στην οποία η Petit Chateau θα βάλει συνολικά 10 εκατ. ευρώ.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: