Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

"Θέλει αποτέλεσμα; Ας κλείσει τον Φαν Πέρσι!"

Διαβάστε τις ...συμβουλές του επιθετικού της Μπλάκμπερν, Τζέισον Ρόμπερτς, στον Ολυμπιακό.
"Θέλει αποτέλεσμα; Ας κλείσει τον Φαν Πέρσι!"
Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα "Πρωταθλητής":
Για τη νίκη της Μπλάκμπερν με σκορ 4-3 επί της Άρσεναλ και το μεγάλο "όπλο" της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ: "Εκείνο το παιχνίδι με την Άρσεναλ θα το χαρακτήριζα τρελό. Ωστόσο είχαμε την τακτική μας, για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Το μυστικό όμως και για τον Ολυμπιακό αλλά και για τις άλλες ομάδες που θα αντιμετωπίσουν την Άρσεναλ, είναι ο Ρόμπιν φαν Πέρσι. Αν κλειστεί και δεν βρει χώρους για να κάνει φάσεις, τότε ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να πάρει αποτέλεσμα στο Λονδίνο. Ο φαν Πέρσι είναι αυτός που παίρνει την τελευταία πάσα στην επίθεση. Αυτός που ανοίγεται αριστερά ή δεξιά για να δεχθεί την μπάλα. Επίσης έχει πολλές κινήσεις μέσα στη μεγάλη περιοχή. Αν δεν μπορέσει να βρει χώρους θα είναι δύσκολο για την Άρσεναλ να φτάσει σε κάποιο γκολ. Βλέπεις το καλοκαίρι έφυγαν και οι Φάμπρεγκας, Νασρί που συμμετείχαν στο σκοράρισμα και γι’ αυτό υπάρχει αυτή η αναστάτωση στην ομάδα".
Για τον Ολυμπιακό: "Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα και αν είναι προσεκτικός, γιατί η Άρσεναλ και ειδικά στην έδρα της είναι δυνατή, μπορεί να πάρει αυτό που θέλει".
Για το κέντρο της Άρσεναλ που αποτελείται από τους Αρτέτα, Σονγκ και Ράμσεϊ: "Με εξαίρεση τον Σονγκ, οι άλλοι δύο δεν έχουν και τόσο μεγάλη εμπειρία από το Champions League ενώ προβληματίζουν και στην Premier League. Όταν δεν έχεις τους Φάμπρεγκας-Νασρί και έχεις τους Αρτέτα-Ράμσεϊ τότε δεν μπορείς να τρομάξεις τον αντίπαλό σου. Για τον Σονγκ εντάξει είναι γνωστή η αξία του και γι’ αυτό φέτος ξεχωρίζει. Οι άλλοι δύο όταν πιέζονται σωστά τότε χάνουν και τον αυτοέλεγχο και κάπου εκεί κολλάει η Άρσεναλ και φαίνονται, μερικές φορές, μεγάλα κενά στις γραμμές. Αυτά μας είχε πει και ο προπονητής μας πριν από το μεταξύ μας παιχνίδι".
Για την άμυνα των Λονδρέζων: "Ο Μερτεσάκερ πήγε φέτος στην Άρσεναλ και ακόμα δεν έχει “δέσει” με τον Κοσιελνί. Μάλιστα έχει προβλήματα με το γρήγορο ρυθμό του αγγλικού ποδοσφαίρου και αν απέναντί του υπάρχει ή υπάρχουν ταχύτατοι επιθετικοί τότε το μειονέκτημά του φαίνεται περισσότερο. Ωστόσο έχει εμπειρία από Champions League, με την προηγούμενη ομάδα του και αναμφίβολα είναι ένας διαφορετικός θεσμός και θα αντιδράσει ανάλογα. Για τα μπακ, ο Σανιά είναι πολύ δυνατός δεξιά, ωστόσο αριστερά ο Βενγκέρ πειραματίζεται με τους Γκιμπς, Αντρέ Σάντος, δείχνοντας να μην είναι ικανοποιημένος".
Για τον Βενγκέρ: "Ο Αρσέν Βενγκέρ είναι από τους κορυφαίους τεχνικούς στην Premier League και όχι μόνο. Άσχημες στιγμές έχουν όλες οι ομάδες. Δεν μπορούν κάθε χρόνο να παίζουν στο τοπ. Αυτό αντιμετωπίζει και φέτος η Άρσεναλ. Είναι μια ομάδα με πολλά ταλαντούχα παιδιά, ενώ χάθηκε και η δύναμη στο κέντρο με τις αποχωρήσεις των Φάμπρεγκας, Νασρί. Ωστόσο θα ξαναβρεί τον δρόμο μέσα της μέσα από τα παιχνίδια και όλοι θα ηρεμήσουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: