Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Συγκρατημένη αισιοδοξία...!!

Είναι πολύ σημαντικό να επιβραβεύονται οι κόποι κι οι προσπάθειες οποιουδήποτε με τα αποτελέσματα να είναι ορατά σε όλους. Γράφει ο Κώστας Μπότσαρης.
Συγκρατημένη αισιοδοξία...
Ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 την ΑΕΚ δίχως να επιτρέψει αμφιβολίες για την ανωτερότητά του και τα κέρδη είναι πολλά. Πρώτα απ' όλα σε βαθμολογικό επίπεδο, καθώς έχοντας συμμετάσχει και στις τέσσερις αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί ως τώρα, φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας κι αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στο Παγκρήτιο θα είχε και το απόλυτο.
Κέρδος σε επίπεδο αναγνώρισης, πρώτα από τον κόσμο του είτε βρέθηκε στο γήπεδο είτε τον παρακολούθησε τηλεοπτικά και σε δεύτερο χρόνο απ' όλους τους υπόλοιπους. Διαθέτει ρυθμό που αγώνα με αγώνα τον διευρύνει μέσα στα χρονικά περιθώρια των ενενήντα λεπτών, διαθέτει σχέδιο διαφορετικό ανάλογα με τις συνθήκες της κάθε αναμέτρησης και ξέρει πώς να το εφαρμόζει.
Δε συντρέχει λόγος υπέρμετρου ενθουσιασμού, αλλά ενδεχομένως ενός χαμόγελου ικανοποίησης. Κι αυτό γιατί όλοι κρίνονται σε βάθος χρόνου κι ειδικά στη συνέπεια, αγωνιστικής συμπεριφοράς κι αγωνιστικών πράξεων. Ετσι, αποφεύγονται κι οι ανούσιες μεταπτώσεις σε όλα τα επίπεδα. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός, η ΑΕΚ ήταν κακή με βέβαια σταθερή την αλληλεπίδραση του ενός στην τελική εικόνα του άλλου, όμως μέχρι εκεί. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά κέρδισε ηρεμία συνεχίζοντας το ταξίδι τους στις δύσκολες εποχές, δικές του κι όχι μόνον.
Μια αίσθηση που βγήκε και στο σημερινό ραντεβού του Λάζλο Μπόλονι με τους παίκτες του με σκηνές χαλαρότητας και πολλών, γνήσιων χαμόγελων. Κι όλα αυτά σε μια πολύ κρίσιμη χρονική στιγμή, αφού αύριο το μεσημέρι η ομάδα φεύγει για το Καζάν, όπου την προσεχή Πέμπτη θα αντιμετωπίσει τη Ρούμπιν (18.00 ώρα Ελλάδας), ενώ την Κυριακή θα επιστρέψει στα του ελληνικού πρωταθλήματος δοκιμαζόμενος στο στάδιο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό.
Προσωπικά, απ' όλα όσα έχω καταλάβει ως τώρα από τον Ρουμάνο τεχνικό, προβάλει ως φυσιολογικό ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές σε πρόσωπα, όχι όμως σε βαθμό τέτοιο που να διαταράξει τη δεδομένη εσωτερική ισορροπία της ομάδας. Τσιρίλο, Λάζαρ και Ιβιτς χτυπούν την πόρτα της 11άδας εν όψει αυτών των συναντήσεων, την ίδια στιγμή που στο μυαλό του πολύπειρου προπονητή θ' αναβοσβήνει η σκέψη πως το σχήμα της περασμένης Κυριακής του έδωσε την καλύτερη εμφάνιση της μέχρι τώρα σεζόν, όπως σημείωσε κι ο ίδιος.
Για πρώτη φορά από τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του. Εντούτοις, εκεί όπου θα ήθελε να δώσει χρόνο ξεκούρασης δεν έχει τις εναλλακτικές λύσεις που θα επιθυμούσε για να μην αλλοιώσει τον... ρυθμιστή της απόδοσης του ΠΑΟΚ. Όπως έχει φανεί, η απόδοση των Ετο-Λίνο κι οι συνεργασίες τους με τους (συμ)παίκτες που έχουν μπροστά τους, Σαλπιγγίδη και Βιεϊρίνια αντίστοιχα, κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την επιθετική δραστηριότητα του συνόλου. Τρία γκολ χτες, τα δυο από δικές τους σέντρες.
Οποτε νιώθουν καλά και πατάνε αντίστοιχα στο χορτάρι, παίρνουν πρωτοβουλίες ανεβαίνουν αλλά επιστρέφουν κι εγκαίρως για να κλείσουν χώρους και να μαρκάρουν τους χώρους ευθύνης τους. Με λίγη περισσότερη καθυστέρηση ο Λίνο, όμως εκεί έχουν το νου τους και ο Γκαρσία και ο Αρίας. Ο Ετο είναι πιο δυνατός, ο συμπατριώτης του πιο … ντελικάτος. Μόνο που αμφότεροι δεν έχουν χάσει λεπτό από την έναρξη των υποχρεώσεών τους κι αυτό δεν περνά απαρατήρητο από τον Μπόλονι.
Περιμένει τον Λεονάρντο για να δώσει ανάσες, ίσως και στους δυο. Κρατάει «ζεστό» τον Σνάουτσνερ για περιπτώσεις που η αμυντική καταβολή του οπισθοφύλακα θα είναι πιο απαιτητή. Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που οι επιθετικοί συνεχίζουν να δίνουν καλώς εννοούμενες απαντήσεις στα παράπονα τα οποία είχε καταθέσει ο προπονητής τους στην Κρήτη. Με μικρά αλλά σταθερά βήματα μπροστά, μέσα από την καθημερινή δουλειά των ανθρώπων της ομάδας, τα χαμόγελα μπορούν να πληθύνουν και να καταλαμβάνουν ολοένα και περισσότερο πλάτος στα πρόσωπά τους.
Η αγωνία για το μέλλον στα διοικητικά καλά κρατεί. Κυκλοφορούν συγκεκριμένα ονόματα ως πιθανά μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου, αλλά ίσως αυτό να συμβαίνει και για λόγους … σφυγμομέτρησης στις αντιδράσεις του κόσμου στο κάθε ένα από αυτά. Ισως πάλι ν' ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Την Τετάρτη ολοκληρώνεται η θητεία της παρούσας διοίκησης και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις.
Καλή δύναμη σε όλους...
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: