Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Λάρισα και UEFA με... χαρτιά και ντοκουμέντα!!

Μετά από αίτημα του Διευθυντή Αδειδότησης της ΕΠΟ Γιώργου Δημητρίου προς το αντίστοιχο τμήμα της ΟΥΕΦΑ ο υφιστάμενος του υπευθύνου Αντρέα Τραβέρσο, Πάμπλο Ροντρίγκεζ, απαντά στον Έλληνα Διευθυντή για το τι γίνεται σε περίπτωση μη αδειοδότησης μιας ομάδας.
Λάρισα και UEFA με... χαρτιά και ντοκουμέντα!
Η απάντηση του αναφέρει χαρακτηριστικά :
"Δεδομένου ότι η Ελληνική Σούπερλιγκ έχει αποφασίσει να έχει μόνο μια άδεια που είναι αποδεκτή τόσο για τις εγχώριες όσο και για τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ τα σχόλια μας είναι τα ακόλουθα : Συγκρίνοντας με άλλα πρωταθλήματα, τα οποία παρέχουν παρόμοιο αδειοδοτικό σύστημα (μια μορφή άδειας μόνο), η άδεια έρχεται εκ των πραγμάτων, όσο ο πρώτος λόγος για υποβιβασμό και μετά υπολογίζεται η βαθμολογική κατάταξη. Αυτό σημαίνει ότι αν όλες οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας λάβουν άδεια, τότε οι 3 τελευταίες ομάδες (στη δικιά σας περίπτωση) υποβιβάζονται. Πάντως, αν, μια από τις ομάδες δεν πάρει την άδεια (για πάραδειγμα αν η ομάδα τερματίσει 10η), σε αυτή την περίπτωση η ομάδα υποβιβάζεται μαζί με τις 2 τελευταίες ομάδες της βαθμολογικής κατάταξης.
Με αυτό το είδος που υιοθετείται περισσότερες από τρεις ομάδες θα μπορούσαν να υποβιβαστούν, αν δεν κατείχαν τη συγκερκιμένη άδεια.
Η υποβόσκουσα κατάσταση είναι ότι κάθε ομάδα που προβιβάζεται από τη 2η κατηγορία στην πρώτη θα πρέπει προηγουμένως να έχει αποκτήσει την απαιτούμενη άδεια".
Πηγή: sportlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: