Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Στον ανακριτή ο Νικόλας Πατέρας!!

Τον Νικόλα Πατέρα κάλεσε σήμερα (27/09) στο γραφείο του ο 9ος τακτικός ανακριτής, Γιώργος Κασίμης, προκειμένου να λάβει τη μαρτυρική του κατάθεση για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Ο πρώην πρόεδρος και νυν μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος εμφανιζόταν στη δικογραφία που βγήκε στο φως της δημοσιότητας να συμμετέχει σε αρκετούς διαλόγους με τον Μάκη Ψωμιάδη, κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης από τον κατηγορούμενο και ως τέτοιος κλήθηκε από τον κ. Κασίμη, προκειμένου να του ζητηθούν στοιχεία, αλλά και οι δικές του θέσεις στην περιβόητη πλέον υπόθεση των στημένων αγώνων.


Εξερχόμενος ο κ. Πατέρας είπε: «Αυτά που είπα είναι τελείως αληθή. Οι ερωτήσεις ήταν πολύ προσωπικές και πιστέυω με τις απαντήσεις μου ήμουν απολύτως ειλικρινής. Δεν γνωρίζω τι είπε ο κ. Ψωμιάδης γιατί δεν εχω πάρει την καταθεσή του. ο κύριος ανακριτής όμως εχει καταλάβει ότι σε ορισμένες συνομιλίες μιλάει με άλλο πρόσωπο».


Αξίζει να σημειωθεί πως από τις αρχές του καλοκαιριού το κυρίαρχο ερώτημα που απασχολούσε την κοινή γνώμη είχε να κάνει με τους λόγους για τους οποίους δεν είχε κληθεί να καταθέσει τις απόψεις του και ότι άλλο γνωρίζει για την υπόθεση ο Νικόλας Πατέρας. Πλέον, έστω και με την ιδιότητα του μάρτυρα υπεράσπισης του Μάκη Ψωμιάδη, αυτό πραγματοποιήθηκε και το μόνο που απομένει είναι να γίνουν γνωστά και τα συμπεράσματα του 9ου τακτικού ανακριτή.

Βέβαια, γεννούν πλήθος ερωτηματικών οι λόγοι για τους οποίους ο Μάκης Ψωμιάδης επικαλέστηκε ως βασικούς μάρτυρες υπεράσπισης τους κ. Νικόλα Πατέρα. Ωστόσο, είναι γνωστές και δεδομένες από καιρό οι άριστες σχέσεις που διατηρούν οι δύο άνδρες, ενώ ως μάρτυρα υπεράσπισης, ο Ψωμιάδης έχει ορίσει και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο.

Υπενθυμίζουμε ότι για το ρόλο του Νικόλα Πατέρα στην υπόθεση με τις κασέτες που αποτέλεσμα και την αρχή στο ξετύλιγμα του κουβαριού των στημένων αγώνων, είχε κάνει εκτεταμένες και συγκεκριμένες αναφορές ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Αλέξης Κούγιας, ενώ σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων στη δικογραφία της υπόθεσης φέρεται να περιλαμβάνεται και συνομιλία του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού με τον Μάκη Ψωμιάδη η οποία μάλιστα έχει καταγραφεί από το κλιμάκιο της ΕΥΠ. 
 
πηγή: theplayer.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: