Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Οι αυτουργοί του δράματος!!

Ο Βόλος και η Καβάλα είναι δύο πανέμορφες πόλεις. Με κόσμο ανοιχτόμυαλο και πολιτισμένο. Eχουν ιδιαίτερα σημαντική παράδοση στο ποδόσφαιρο. Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.
Οι αυτουργοί του δράματος
Είχαν την ατυχία όμως να μπλέξουν οι ομάδες τους με τον Μπέο και τον Ψωμιάδη. Δύο άτομα, που ο ένας είναι στην φυλακή και ο άλλος συνελήφθη χθες από την ΕΛ.ΑΣ., για ένα σωρό κατηγορίες εναντίον τους εξαιτίας της δράσης τους. Μια δράση που έχει γίνει κοινή συνείδηση μεταξύ των φιλάθλων όλης της χώρας. Ακόμη και αυτοί που έχουν ελάχιστη ενημέρωση, γνώριζαν περί των συγκεκριμένων προσώπων. Φυσικά γνώριζαν και στην Καβάλα και στον Βόλο.
Hξεραν σε ποιους εμπιστεύτηκαν τις ιστορικές ομάδες τους, ήξεραν ποιους έκαναν ήρωες για κάποιες πρόσκαιρες αγωνιστικές επιτυχίες, ήξεραν ποιους αποθέωναν. Hξεραν ποιους μετέτρεπαν σε αναμορφωτές του ποδοσφαίρου της πόλης τους. Τώρα λοιπόν που ήλθε η «λυπητερή», τα βάζουν με όποιον βρίσκουν μπροστά τους, εκτός από τους ηθικούς και τους φυσικούς αυτουργούς.
Οι φυσικοί αυτουργοί του δράματος που περνάνε οι ποδοσφαιρομάνες Βόλος και Καβάλα είναι ο φυλακισμένος Μπέος και ο συλληφθείς Ψωμιάδης. Και οι ηθικοί αυτουργοί είναι όσοι τους στήριξαν στις πόλεις αυτές, έστω και με την ανοχή τους. Ξεκάθαρα πράγματα. Τι έχουν να κάνουν τώρα;
Κάτι πολύ απλό: Να ξαναχτίσουν πάνω σε απόλυτα υγιείς βάσεις. Βάζοντας τα στήθη μπροστά για να φράξουν τον δρόμο σε όποιο αντίγραφο Ψωμιάδη ή Μπέου πλησιάσει ξανά τις ομάδες τους. Μπορούν να γίνουν πραγματικά μεγάλοι. Oχι «φούσκες»!
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: