Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Όσο ζει ο άνθρωπος, μπορεί να ελπίζει...!!

Ποιος μπορεί να έκανε τις παρακάτω δηλώσεις; «Σας δίνω μια υπόσχεση. Θα γίνω πρωθυπουργός για να σώσω αυτόν τον τόπο. Είναι θέμα χρόνου να αναλάβουμε τις τύχες της χώρας». Ποιος είπε τα παραπάνω λόγια; Γράφει ο Κ. Καίσαρης.
Όσο ζει ο άνθρωπος, μπορεί να ελπίζει...
Ο αρχηγός της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης; Ο πρόεδρος των Οικολόγων Δημοσθένης Βεργής; Ο Κάτμαν ή Νίκος Κατέλης στην πρεμιέρα της Ανίτας Πάνια για την καινούργια σεζόν στα «Παρατράγουδα»; Ο Γιάννης Γαλάτης από τη Μύκονο; Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που δεν μπορεί να αντέξει την καθαίρεσή του από Περιφερειάρχης Μακεδονίας;
Ποιος μπορεί να είναι αυτός που θα σώσει τη χώρα και σύντομα μάλιστα; Μήπως αποφάσισε να εγκαταλείψει το ράσο και ν' ασχοληθεί με την πολιτική ο Μητροπολίτης Ανθιμος; Μήπως αυτά τα λόγια αποτελούν την πρόβα που κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον λόγο που θα εκφωνήσει μόλις γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ; Σημειώνουμε ότι το πλήθος που τον άκουγε φώναζε:
«Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες». Δεν επρόκειτο ωστόσο για συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», του αείμνηστου εραστή και σοσιαλιστή, Ανδρέα Παπανδρέου, κάλλιστα θα μπορούσε να υιοθετηθεί και από εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα, αν υπήρχε στην Ελλάδα.
Ενώ, λοιπόν, το πλήθος φώναζε «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», ο περί ου ο λόγος έσπευσε να παρέμβει: «Στους αυθεντικούς Ελληνες, που αγαπούν την πατρίδα, όχι στους αριστερούς κηφήνες». Για να το πάρει, λοιπόν, το ποτάμι, αυτός που δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα γίνει πρωθυπουργός για να σώσει τη χώρα δεν είναι ο αρχηγός κάποιου εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος. Είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης (φωτό), ο αρχηγός του πατριωτικού ΛΑΟΣ.
Ολα αυτά έγιναν προχθές στη Θεσσαλονίκη, στην ομιλία του μεγάλου αυτού Ελληνα προς τους οπαδούς του στο Βελλίδειο. Με μία και μοναδική δέσμευση εν όψει της επερχόμενης πρωθυπουργοποίησής του: «Θα διώξω όλους τους λαθρομετανάστες. Ηρθαν στο σπίτι μου χωρίς να τους φωνάξω. Εχω την υποχρέωση να τους δείξω την πόρτα της εξόδου». Και μη νομίζετε ότι ο μέγας πατριώτης Γιώργος Καρατζαφέρης έχει κουνήσει την αχλαδιά και δεν ξέρει τι λέει. Τετρακόσα τα έχει και σώας τα φρένας.
Ο Παπούλιας μιλάει για την Ελλάδα και ο Γιωργάκης για την πατρίδα
Ιδού λοιπόν ο επόμενος πρωθυπουργός. Ιδού η εγγύηση για την πρόοδο και την ανάπτυξη. Ιδού τα στιβαρά μπράτσα του πρώην μποντιμπίλντερ που θα αναλάβουν το τιτάνιο έργο να σώσουν τη χώρα. Δεν πρόκειται για κάποιον σύγχρονο Αρμάνδο Δελαπατρίδη, που θα έχουν ακουστά οι παλιότεροι και μπορούν οι νέοι να ερευνήσουν και να πληροφορηθούν. Οχι. Για να το λέει ο Καρατζαφέρης κάτι θα ξέρει.
Ταυτόχρονα όμως ήρθε να προστεθεί μια ακόμα σημαντική παρέμβαση. Από τον Κάρολο Παπούλια. Η βεβαιότητά του δηλαδή ότι «η Ελλάδα θα κερδίσει αυτή τη μάχη». Τονίζοντας παράλληλα ότι «η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί σκληρές θυσίες απ' όλους τους Ελληνες». Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιον πολιτικό ή πολιτικάντη. Που δεν έχει κανένα πρόβλημα να πετάει μπαρούφες.
Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόκειται. Για τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό. Που δεν έχει ανάγκη ούτε από ψήφους ούτε από εκλογική πελατεία. Που δεν έχει περαιτέρω στόχους ή φιλοδοξίες. Τη δεύτερη θητεία του διανύει άλλωστε και τρίτη δεν προβλέπεται. Από πού κι ως πού λοιπόν είναι βέβαιος ότι η Ελλάς θα ξεπεράσει την κρίση; Το είδε στον κλύδωνα ή έριξε τα χαρτιά; Από πού αντλεί αυτήν τη βεβαιότητα; Κι άιντε κομμάτια να γίνει η Ελλάδα σώθηκε.
Τι σημαίνει αυτό; Τι θα σωθούνε δηλαδή: Ο καθαρός μπλε ουρανός και η αύρα του Αιγαίου; Με τους Ελληνες μπορεί να μας πει ο κ. Πρόεδρος τι θα γίνει; Θα σωθούνε ή θα καταντήσουνε ζητιάνοι; Ο Παπούλιας μιλάει για την Ελλάδα κι ο Γιωργάκης για την πατρίδα. Για τους Ελληνες κανείς δεν λέει τίποτα. Ή μάλλον είπε ο κ. Πρόεδρος: «Η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί σκληρές θυσίες απ' όλους τους Ελληνες».
Σε πολύ κοντινή απόσταση δηλαδή με το «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου. Αλλωστε τρόφιμος του ΠΑΣΟΚ έχει διατελέσει για πολλά χρόνια και ο κ. Πρόεδρος. Και γιατί να υποβληθούν σε σκληρές θυσίες όλοι οι Ελληνες; Δεν προκάλεσαν την κρίση όλοι οι Ελληνες. Δεν είναι όλοι οι Ελληνες ένοχοι. Αν υπήρχε η δημοκρατία που ευαγγελίζονται και δήθεν υπηρετούν, οι ένοχοι για τη χρεοκοπία θα έπρεπε ήδη να είχαν δικαστεί και καταδικαστεί. Χαίρετε.
Ο υπερκομματικός κ. Μαρινάκης
ΠΑΡΑ την πίκρα του, από το μηδέν-ένα από τη Μαρσέιγ, ο Βαγγέλης έδειξε το μέγεθός του ως ηγέτης. Και του Ολυμπιακού αλλά και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Αλλωστε μέχρι πρόσφατα ήταν θεσμικός παράγοντας έχοντας την ιδιότητα του προέδρου της Super League. Καταρχήν ως πρόεδρος του Ολυμπιακού πήγε στα αποδυτήρια και εμψύχωσε τους ποδοσφαιριστές: «Μην το βάζετε κάτω. Ψηλά το κεφάλι».
Απέναντι στους δημοσιογράφους έβγαλε τον ερυθρόλευκη μανδύα και ήταν υπερκομματικός: «Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να πυροβολούμε το ποδόσφαιρο. Φανταστείτε όλους αυτούς που έχουν ακούσει αυτά που έχετε γράψει, έχετε πει, κι έχουν γίνει το τελευταίο τετράμηνο. Στην Ευρώπη έχουν ακούσει πολλά άσχημα πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο».
Μόνοι τους πυροβολούν το ποδόσφαιρο
ΚΙ εντάξει. Πράγματι πολλοί γράφουνε και λένε πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι εγώ πρώτος και καλύτερος. Ολο αυτό το νταβαντούρι όμως προέκυψε από τους δημοσιογράφους; Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ασχολήθηκε επί του θέματος. Αν οι πρώτες κασέτες για τον Δαλούκα και το «Βαγγέλη, ψάξου» ήταν προϊόν μοντάζ, οι δεύτερες που γεμίζουν καρότσα φορτηγού είναι επίσημα κρατικά έγγραφα. Οπως και η δικογραφία της κ. Παπανδρέου.
Δεν πήρανε κάποιοι τα πιστόλια κι άρχισαν να πυροβολούν το ποδόσφαιρο. Οι παράγοντες μιλάγανε μεταξύ τους. Ο Μπέος με τον Βαγγέλη, ο Ψωμιάδης με τον Νικόλα κι ο Τσακογιάννης με όλη τη Βήτα και Γάμα Εθνική. Δεν δέχθηκε εκ των έξω επίθεση το ποδόσφαιρο. Μεταξύ τους μιλάγανε στα τηλέφωνα. Εκ των έξω μπορείς να πεις ότι είναι τα ραπόρτα της UEFA για τα στημένα παιχνίδια. Που δεν είναι ένα και δύο. Εχουνε ξεπεράσει τα σαράντα. Κανείς δεν πυροβολεί το ποδόσφαιρο. Μόνο του το ποδόσφαιρο έβγαλε τα μάτια του.
Αργά ή γρήγορα ο «Βγενό» θα επανέλθει
Οποιος πιστέψει ότι το κεφάλαιο Παναθηναϊκός έκλεισε για τον Βγενόπουλο έχει πιαστεί κορόιδο. Ο Ανδρέας δεν πρόκειται να αφήσει την αγαπημένη του ομάδα να διαλυθεί. Θα κάνει πέτρα την καρδιά του και θα ξαναδηλώσει «παρών». Αργά ή γρήγορα θα επανέλθει. Με νέα βελτιωμένη και ακόμη πιο ξεκάθαρη πρόταση.
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Ο Βγενόπουλος είναι σαν τα αποδημητικά πουλιά. Που πάντα φεύγουν, άλλα πάντα γυρίζουν πίσω. Είναι βέβαιον ότι θα επιστρέψει. Την τελευταία του λέξη δεν την έχει πει ακόμα. Πουτάνα θα τον κάνει τον Νίκο Φώσκολο με τα 3.457 επεισόδια της Λάμψης.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: