Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ναβάρο «εκτέλεσε» τα όνειρα των Σκοπιανών!!

Με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο να κάνει... όργια και να τελειώνει το ματς με 35 πόντους, η Ισπανία επικράτησε στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ των μαχητικότατων Σκοπίνων με 92-80! Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Παου Γκασόλ με 22 πόντους και 17 ριμπάουντ. Στους 25 σταμάτησε για την ΠΓΔΜ ο Μακάλεμπ.
Ο Ναβάρο «εκτέλεσε» τα όνειρα των Σκοπιανών!
Πλέον οι Ισπανοί έχουν στο μυαλό τους τον τελικό της Κυριακής (21:00) και περιμένουν τον νικητή του αγώνα Ρωσίας-Γαλλίας. Όσο για τα Σκόπια, θα παλέψουν για το χάλκινο μετάλλιο την Κυριακή (17:30), κόντρα στον ηττημένο του άλλου ημιτελικού.
Οι Σκοπιανοί μπήκαν στο ματς αποφασισμένοι να πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους για ακόμη μια φορά. Άντιτς και Ιλιέφσκι οδηγούσαν την ομάδα τους και μαζί με τον Μπο ΜακΚάλεμπ βρέθηκαν μπροστά με 18-17. Οι Ισπανοί τα περίμεναν όλα από τον Ναβάρο και με τον Ιμπάκα να δίνει και αυτός βοήθειες στον γκαρντ της Μπαρτσελόνα, η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο έκανε σερί 9-0 και έφτασε στο 26-18 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.
Όλα έδειχναν πως οι Ισπανοί θα ανέβαζαν και άλλο τη διαφορά, αλλά μάλλον είχαν υπολογίσει χωρίς τους Ιλιέφσκι, Στογιανόφσκι και Σαμαρτζίνσκι. Οι Σκοπιανοί δεν έχασαν την ψυχραιμία τους όταν η Ισπανία έφτασε στο +8. Συνέχισε να παίζει πάνω στο πλάνο της και με την άμυνα ζώνης που εφάρμοσε μπλόκαρε τους πρωταθλητές Ευρώπης. Μάλιστα, η επίθεση των Σκοπιανών λειτουργούσε άψογα με αποτέλεσμα, όχι μόνο να πλησιάσουν στο σκορ τους Ισπανούς, αλλά να τους προσπεράσουν κιόλας στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 45-44.
Το τρίτο δεκάλεπτο κύλησε στα πρώτα του εφτά λεπτά όπως και το δεύτερο. Οι Σκοπιανοί με Άντιτς, Ιλιέφσκι και ΜακΚάλεμπ δεν άφηναν την Ισπανία να πάρει ανάσα. Το ματς πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι που ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ανέλαβε δράση και... καθάρισε για την παρέα του. Ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα άρχισε να βάζει το ένα απίθανο τρίποντο μετά το άλλο και έτσι στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο έφτασε στο +11 (75-64). Οι Σκοπιανοί στα λεπτά που απέμεναν προσπάθησαν για τη μεγάλη ανατροπή, αλλά η εμπειρία των Ισπανών και τα αδέρφια Γκασόλ δεν τους το επέτρεψαν.
Δεκάλεπτα: 26-18, 44-45, 71-62, 92-80
Ισπανία (Σκαριόλο): Π. Γκασόλ 22π (17ριμπ, 3ασ), Φερνάντεθ 2, Ρούμπιο 5, Ναβάρο 35 (5τριπ), Καλντερόν 3 (1τριπ), Ρέγιες, Γιουλ 3 (1τριπ), Μ. Γκασόλ 11π (10ριμπ, 5ασ), Ιμπάκα 11 (4ριμπ).

Σκόπια (Ντοκουζόφσκι): Ιλιέφσκι 15 (1), Σοκόλοφ, ΜακΚάλεμπ 25 (5ασ), Στογιανόφσκι 6, Ντ. Στογιανόφσκι (1τριπ), Άντιτς 17 (3τρ), Τσεκόφσκι 2, Σαμαρτζίνσκι 12.

Πηγή: Gazzeta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: