Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Τα ...δευτερότριτα των άλλων, πρώτα δικά μας!!

Εντάξει, ο ΠΑΟΚ μπορεί να δικαιούταν τη νίκη κόντρα στην Τότεναμ. Ήταν καλύτερος, έχασε πολλές ευκαιρίες, έχασε πέναλτι. Αλλά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κερδίσει αναδεικνύει ένα μεγάλο πρόβλημα.
Τα ...δευτερότριτα των άλλων, πρώτα δικά μας!
Και το οποίο έχει να κάνει γενικότερα με το επίπεδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ως γνωστόν ο αγγλικός σύλλογος έπαιξε με τα ...δευτερότριτα κόντρα στον Δικέφαλο. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ και μέσα στη φλεγόμενη Τούμπα δεν κέρδισε. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, ότι ακόμη και οι δεύτερες ή τρίτες λύσεις μια ομάδας από την Πρέμιερ Λίγκ μπορούν να ανταγωνιστούν τους "πρωτοκλασάτους" παίκτες μια ομάδας της Σούπερ Λίγκας. Διαφωνεί κανείς;
Ο Ρέντναπ έριξε στα βαθιά ένα κάρο πιτσιρικάδες από την ομάδα των Νέων. Είδατε κανέναν απ' αυτούς να ...ψαρώσει από την ατμόσφαιρα της Τούμπας; Τα παλικάρια μπήκαν μέσα κι έπαιξαν την μπάλα τους. Χωρίς να έχουν εμπειρίες αγωνίστηκαν σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι σε γήπεδο-ηφαίστειο κι έδειξαν ανεπηρέαστοι.
Γιατί πολύ απλά είναι θέμα: νοοτροπίας, φιλοσοφίας κι οργάνωσης. Έχουν μάθει από πέντε χρόνων ότι μπαίνοντας στο γήπεδο θα παίξουν ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και θα τηρήσουν κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή τους. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Στην Ελλάδα πώς χτίζονται οι ομάδες Νέων; Τι υποδομές υπάρχουν; Πώς μαθαίνουν μπάλα και πώς αξιοποιούνται τα ταλέντα; Αφήστε το. Μεγάλη κουβέντα και πονεμένη ιστορία.
Απλά σκεφτείτε μια "μεγάλη" ελληνική ομάδα να παίξει με τα δεύτερα σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι. Εδώ με τα πρώτα παίζουν και μαζεύουν "τεσσάρες" από κάτι Άντερλεχτ και κάτι Οντένσε. Μιλάμε για μεγάλη πίκρα...
πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: