Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Πλησίασε τα "θέλω" του Μπόλονι!!

Υπάρχουν δύο ομάδες που θα πρέπει να σχολιάσουμε. Τον ΠΑΟΚ του Λάσλο Μπόλονι και την Τότεναμ της επόμενης πενταετίας. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Πλησίασε τα "θέλω" του Μπόλονι
Πρώτα απ’ όλα γίνεται κατανοητό το πώς δουλεύουν οι ακαδημίες. Εξι επτά έτοιμοι 18χρονοί και 19χρονοί παίκτες εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.
Ολοι τους θα έπαιζαν βασικοί σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Με μεγάλη ευκολία μάλιστα.
Πάμε παρακάτω. Η ατάκα του Μπόλονι, πως παίζει αυτό που μπορεί και όχι αυτό που θέλει, αφομοιώθηκε για πρώτη φορά τόσο έντονα από τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι έπαιζαν με σοφία. Και κυρίως οι έμπειροι.
Οταν ο ΠΑΟΚ έχει αυτόν τον Κοντρέρας, αυτόν τον συγκεντρωμένο και ουσιαστικό Σαλπιγγίδη, όταν έχει αυτόν τον Γκαρσία και αυτόν τον Λίνο, όταν μαζί τους έχουν ωριμάσει απίστευτα ποδοσφαιρικά οι Φωτάκης και Μαλεζάς, όταν μέσα από την εικόνα των υπολοίπων συμμετέχουν θετικά και οι επιρρεπείς στο λάθος Αρίας και Ετο, αλλά όταν υπάρχει και ένας εξαιρετικός σέντερ φορ που ονομάζεται Στέφανος Αθανασιάδης, ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί καμία ομάδα στη Τούμπα.
Στάθηκε άτυχος. Εχασε πέναλτι, είχε δοκάρι, τετ α τετ και γενικά φάσεις που η ατυχία τού στέρησε το γκολ, αλλά και ο διαιτητής Μάζιτς με την αστεία επανάληψη που έδωσε στην εκτέλεση πέναλτι του Λίνο.
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είδε ένα δείγμα από το τι μπορεί να παίξει η ομάδα του. Μία ομάδα που μπορεί να δημιουργεί πολλές φάσεις, που μπορεί ταυτόχρονα να αμυνθεί.
Το ερώτημα που τίθεται προέρχεται από τις δηλώσεις του Μπόλονι. Ο οποίος παραδέχτηκε πως οι παίκτες του ήταν καλύτεροι επειδή είχαν μεγαλύτερο κίνητρο. Αυτό το κίνητρο θα πρέπει να παρουσιάζεται σε όλα τα παιχνίδια. Και κακά τα ψέματα, φέτος ο όμιλος είναι πολύ πιο δύσκολος από πέρυσι και θα πρέπει στην Ελλάδα να μη χαθεί έδαφος.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: