Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Έξυπνα και αποτελεσματικά!!

Δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι ο Μπόλονι και ο ΠΑΟΚ φοβήθηκαν τη δεύτερη ομάδα της Τότεναμ. Γράφει ο Περικλής Στέλλας.
Έξυπνα και αποτελεσματικά
Οχι. Προφανώς ο Ρουμάνος τεχνικός παρουσίασε έναν σφιχτό ΠΑΟΚ και όχι επιθετικό, διότι εκ των πραγμάτων η ομάδα του είχε προβλήματα: τραυματισμοί, απουσίες, ανέτοιμοι παίκτες. Και ο Μπόλονι σκέφτηκε πολύ σωστά.
Ο ΠΑΟΚ, κατά την εκτίμησή μου, δεν κινδύνεψε καθόλου. Και όχι μόνο δεν κινδύνεψε, αλλά ήταν δικό του το παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι τα δεύτερα της Τότεναμ είχαν κατοχή και πιο έντονη δραστηριότητα από τους παίκτες του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο..
Ο Ρέντναπ αντιμετώπισε πολύ έξυπνα τον Βιεϊρίνια, μειώνοντας τις πιθανότητες τροφοδότησής του παρά εμπόδισής του. Ο ΠΑΟΚ, όμως, είχε την ευκαιρία να σκοράρει και -γιατί όχι;- να πάρει τη νίκη. Το πέναλτι που κέρδισε ο Αθανασιάδης δεν το έκανε γκολ ο Λίνο. Ο κανονισμός εφαρμόστηκε κατά γράμμα και σωστά ο διαιτητής διέταξε να χτυπηθεί ξανά.
Με τη διαφορά ότι τη δεύτερη φορά την παράβαση έκανε ο Κουντιτσίνι. Και έπρεπε να διατάξει ξανά την εκτέλεσή του. Οτι ήταν πέναλτι δεν το συζητάμε. Ηταν. Οπως ήταν πέναλτι και η ανατροπή του Κέιν από τον Κοντρέρας. Και πολύ του είναι του Σέρβου διαιτητή που παίζει στο Γιουρόπα Λιγκ. Δεν είναι καλός.
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος και η βελτίωση στο παιχνίδι οφείλεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην είσοδο του Ιβιτς στο ματς. Και στην πάσα και στη σκέψη, ο Ιβιτς έδωσε το κάτι παραπάνω στον ΠΑΟΚ και θα μπορούσε να είχε γίνει και ο ήρωας του αγώνα, αλλά η κεφαλιά του βρήκε το δοκάρι. Οπως και να έχει, από όποια οπτική γωνία και να το δει κανείς, η χθεσινή βραδιά ήταν απόλυτα θετική για τον ΠΑΟΚ. Σε όλα τα επίπεδα.
Βέβαια, στο Λονδίνο ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει μια εντελώς διαφορετική ομάδα από εκείνη που αντιμετώπισε χθες. Αλλά το Λονδίνο είναι μακριά ακόμη. Ο Αθανασιάδης, παλεύοντας ουσιαστικά μόνος του στην επίθεση, ήταν εξαιρετικός, άσχετα εάν έχασε μεγάλες ευκαιρίες. Σε όλες τις φάσεις που δεν σκόραρε έκανε τις σωστές επιλογές.
Κινήθηκε σωστά και έξυπνα, αλλά δεν στάθηκε τυχερός. Ο κόσμος που εξακολουθεί να βρίσκεται πιστά κοντά στην ομάδα του είναι το πιο ανίκητο «όπλο» του ΠΑΟΚ, και αγωνιστικά και οικονομικά.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: