Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Τα δεύτερα της Τότεναμ και το ταξίδι του ΠΑΟΚ!!

Ο Γιώργος Κουβεντίδης γράφειγια τα - όχι και τόσο - πιτσιρίκια της Τότεναμ και για το ταξίδι του ΠΑΟΚ που μόλις άρχισε και αναμένεται να είναι μεγάλο...
Τα δεύτερα της Τότεναμ και το ταξίδι του ΠΑΟΚ
Κατ' αρχάς, ένα θέμα είναι το «τι είναι τα δεύτερα της Τότεναμ». Σύμφωνοι, αν η Τότεναμ είχε έρθει με την κανονική της ομάδα στη Θεσσαλονίκη, το 0-0 μπορεί να ήταν αφορμή για πανηγύρι, αλλά ακόμη και τα δεύτερα της Τότεναμ, είναι Τότεναμ. Είναι κανονικοί ποδοσφαιριστές, που δεν κόμπλαραν σ΄ αυτό το καζάνι, που τους έριξαν να παίξουν.
Έβλεπες 18χρονους και 20χρονους, «χτισμένους», με πνευμόνια, να παίζουν κανονικό ποδόσφαιρο, να έχουν ποδοσφαιρικό ταλέντο, να παίζουν σωστά τακτικά. Σκέφτεσαι τους συνομήλικούς τους στην Ελλάδα που νομίζουν πως είναι ποδοσφαιριστές, γιατί στην πλειοψηφία τους, αυτές οι ηλικίες δουλεύουν με αυτόματο πιλότο κι αναρωτιέσαι ποιο απ΄ αυτά τα πιτσιρίκια, που φορούσαν το βράδυ της Πέμπτης τη φανέλα της Τότεναμ, δεν θα έπαιζε σε ελληνική ομάδα της πρώτης πεντάδας της Σούπερ Λίγκα…
Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός το βράδυ της Πέμπτης, το 0-0 σαφώς τον αδικεί. Αφού ξεπέρασε το πρώτο ημίωρο, στο οποίο προσπαθούσε να καταλάβει με ποιον έχει να κάνει και τι ακριβώς έχει απέναντί του, γιατί αυτή την ενδεκάδα της Τότεναμ δεν μπορούσε να την πιάσει κανένα σκάουτινγκ, έπαιξε ποδόσφαιρο κατοχής, έψαξε το γκολ, δεν το βρήκε.
Είτε γιατί έμπλεξε μ΄ έναν ανισόρροπο διαιτητή, που αφού δεν έδωσε ένα καθαρό πέναλτι στην Τότεναμ, έδωσε επανάληψη στο πέναλτι του Λίνο, επειδή το παπούτσι του Κοντρέρας ήταν μέσα από τη γραμμή της περιοχής, είτε γιατί απλά μερικές φορές, δε σε θέλει.
Το Γιουρόπα Λιγκ μόλις ξεκίνησε για τον ΠΑΟΚ, κι αν σε δύο εβδομάδες δεν χάσει στο Καζάν, νομίζω ότι το ταξίδι και φέτος θα είναι μεγάλο και θα συνεχίσει για πολύ καιρό να έχει δουλειά τις Πέμπτες. Η Τότεναμ θα παίξει με καλύτερη ενδεκάδα στα παιχνίδια με τους Ρώσους και το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι την τελευταία αγωνιστική, όταν θα έρθει η Ρούμπιν στην Τούμπα, να έχει την τύχη του στα χέρια του. Κι ίσως ο βαθμός της Πέμπτης, να του δώσει αυτό το δικαίωμα.
Μέχρι τότε θα κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, και το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι να σταθεροποιήσει την απόδοσή του στα επίπεδα της Πέμπτης κι ενδεχομένως και να την ανεβάσει, ακόμη και στα παιχνίδια, που δεν θα έχει το κίνητρο, που είχε κόντρα στην Τότεναμ. Σε τέτοια παιχνίδια, πάντα προσπαθείς περισσότερο.
Τον τελευταίο καιρό, ο ΠΑΟΚ κάνει μια προσπάθεια να παίξει σε υψηλότερο τέμπο, έστω κι αν έχει μια ομάδα, με πολλούς μεγάλους σε ηλικία παίκτες, που δεν έχουν τα πνευμόνια να ανταποκριθούν. Το πραγματικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ότι με τους παίκτες, που έχει, μπορεί να παίζει σε χαμηλό τέμπο, να πάει σε σετ παιχνίδι και να κερδίζει γιατί έχει πολύ ατομικό ταλέντο. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ της τελευταίας τετραετίας.
Ο Μπόλονι προσπαθεί να το αλλάξει, στο μέτρο του δυνατού, γι΄ αυτό κάνει και «εκπτώσεις», όπως για παράδειγμα με την χρησιμοποίηση του Έτο, που είναι ένας επικίνδυνος (σε φάση άμυνας) μπακ, αλλά ένας πολύ χρήσιμος φουλ μπακ για να βγάλει αριθμητικά πλεονεκτήματα στη δεξιά πλευρά σε φάση επίθεσης.
Αν ο Μπόλονι τα καταφέρει, έστω και με περιορισμένες επιλογές, να ανεβάσει ένα «κλικ» το τέμπο του ΠΑΟΚ και παράλληλα, επιστρέψουν στα συνηθισμένα στάνταρ τους, κάποιοι παίκτες, όπως ο Κοντρέρας, που στο ξεκίνημα της σεζόν, είναι εκτός τόπου και χρόνου, ο ΠΑΟΚ θα γίνει και καλύτερη ομάδα. Και τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: