Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

4κίνητη Ντόρτμουντ!!

Η πρωταθλήτρια Ντόρτμουντ επικράτησε με 4-1 της Φράϊμπουργκ, μένοντας στο -3 από την Μπάγερν- Σπουδαίο «διπλό» για την Νυρεμβέργη, που νίκησε με 3-0 την Λεβερκούζεν

4κίνητη Ντόρτμουντ!
Στην 2η θέση παρέμεινε η Ντόρτμουντ, αφού επικράτησε με 4-1 της μαχητικής Φράϊμπουργκ που είχε δύο δοκάρια στο «Μπαντενόβα Στάντιον» για την 17η Αγωνιστική, κλείνοντας τον πρώτο γύρο με τριάντα τέσσερις βαθμούς.
Η Φράϊμπουργκ έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 4' όταν ο Πουτσίλα με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Φαϊτενφέλερ. Η Ντόρτμουντ πήρε προβάδισμα στο 7' όταν ο Καγκάβα τροφοδότησε τον Μπλαζικόφσκι, ο οποίος γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι όπου ο Λεβαντόφσκι με δεξί σουτ νίκησε τον Μπάουμαν. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 34' όταν ο Πουτσίλα πάσαρε στον Ρόσεναλ, ο οποίος με αριστερό σουτ από την μικρή περιοχή έκανε το 1-1. Η Φράϊμπουργκ ήταν άτυχη και στο 37', αφού το σουτ του Παπίς Σισέ από την μικρή περιοχή σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Φαϊτενφέλερ. Η Ντόρτμουντ πήρε ξανά προβάδισμα στο 44' όταν ο Μπλαζικόφσκι τροφοδότησε τον Γκουντογκάν, ο οποίος με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Μπάουμαν. Οι πρωταθλητές έκαναν το 1-3 στο 60' με αριστερό σουτ του Γκροσρόις από τα 18 μέτρα «κλειδώνοντας» την νίκη, ενώ το τελικό 1-4 για την Ντόρτμουντ διαμόρφωσε ο Λεβαντόφσκι στο 71' με πλασέ μετά από μπαλιά του Γκροσρόις.
Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Νυρεμβέργη, αφού νίκησε με 3-0 την Λεβερκούζεν μέσα στην «Μπάι Αρίνα» φθάνοντας τους δεκαοκτώ βαθμούς, και ξεφεύγοντας από την ζώνη του υποβιβασμού. Η Νυρεμβέργη άνοιξε το σκορ στο 9' όταν ο Χέγκελερ τροφοδότησε τον Ντιβανί, ο οποίος με αριστερό σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Λένο. Η Λεβερκούζεν άγγιξε την ισοφάριση στο 16' όταν Μπέντερ και Μπάλακ συνδυάστηκαν και ο πρώτος πάσαρε στον Ντερτιγιόκ, όμως ο Σάφερ έφιωξε σε κόρνερ το σουτ του από το ύψος του πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι «ζευγάρωσαν» τα τέρματα τους στο 22' όταν ο Σίμονς εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά για τον Χέγκελερ, ο οποίος με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή έκανε το 0-2 για την Νυρεμβέργη. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Πέκχαρτ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Έϊγκλερ από τα δεξιά, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο της Νυρεμβέργης.
Στην 10η θέση παρέμεινε η Χοφενχάϊμ, καθώς αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Χέρτα Βερολίνου στην «Ράιν Νέκαρ Αρίνα» μένοντας στους είκοσι δύο βαθμούς. Η Χέρτα Βερολίνου άγγιξε το γκολ στο 14' όταν ο Έμπερτ τροφοδότησε τον Ράμος που σούταρε από την μικρή περιοχή, αλλά ο Στάρκε έδιωξε σε κόρνερ. Η Χοφενχάϊμ πήρε προβάδισμα στο 22 όταν ο Τζόνσον πάσαρε στον Σαλίχοβιτς, ο οποίος με δεξί σουτ από τα 23 μέτρα νίκησε τον Κράφτ. Η Χέρτα έμεινε με δέκα παίκτες στο 32' αφού ο Ράφαελ αποβλήθηκε για φάουλ στον Σαλίχοβιτς, ενώ στο 37' οι γηπεδούχοι «φλέρταραν» με το 2-0 όταν ο Φιρμίνιο σέντραρε από τα αριστερά για τον Μπάμπελ, που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Η Χοφενχάϊμ έμεινε και αυτή με δέκα παίκτες στο 63' λόγω αποβολής του Βορσά, ενώ στο 90+1' η Χέρτα «έκλεψε» τον βαθμό όταν ο Ράμος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά για τον Χούμπνικ, ο οποίος με δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 1-1.
Βαθιά ανάσα πήρε η Βόλφσμπουργκ μετά το 1-0 επί της Στουτγκάρδης, ενώ το Αμβούργο διατήρησε μεν το αήττητό του για ένατο συνεχές ματς, αλλά το 1-1 με την Άουγκσμπουργκ δεν ικανοποίησε κανέναν.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 16/12
Μπάγερν Μονάχου-Κολωνία 3-0
(48’ Γκόμεζ, 63’ Αλάμπα, 88’ Κρόος)
Σάββατο 17/12 (16:30)
Λεβερκούζεν-Νυρεμβέργη 0-3
(8’ Ντιντάβι, 22’ Χέγκελερ, 73’ Πέκχαρτ)
Αμβούργο-Άουγκσμπουργκ 1-1
(67’ Γκερέρο-62’ Ερλ)
Φράιμπουργκ-Ντόρτμουντ 1-4
(34’ Ρόζενταλ-17’, 70’ Λεβαντόφσκι, 44’ Γκουντογκάν, 59’ Γκρόσκροϊτς)
Χόφενχαϊμ-Χέρτα Βερολίνου 1-1
(21’ Σαλίχοβιτς-91’ Χούμπνικ)
Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη 1-0
(74’ Πόλτερ)
Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης 19:30
Κυριακή 18/12
Καϊζερσλάουτερν-Ανόβερο (16:30)
Γκλάντμπαχ-Μάιντς (18:30)

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: