Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Φοβού τους πρίγκιπες και πετροδόλαρα φέροντας…!!

Το παραμύθι με τους πρίγκιπες από της Ανατολής τα μέρη ασκούσε μια ιδιαίτερη γοητεία σε κάθε γενιά που μεγάλωνε έχοντας στην παράδοσή της γενναία παλικάρια μεν, χωρίς τίτλους ευγενείας και με κοινό, κόκκινο και όχι γαλάζιο χρώμα αίματος δε.

Φοβού τους πρίγκιπες και πετροδόλαρα φέροντας…
Γράφει ο Δημήτρης Δραγώγιας...
Αν για το δυτικό κόσμο η έλευση του πριγκιπόπουλου καβάλα στο άσπρο άτι του ή έστω σε μια χρυσοποίκιλτη άμαξα ήταν πάντοτε το μεγάλο όνειρο, για τους Ελληνες, τους αιώνια διχασμένους λόγω γεωγραφίας αλλά και ιδιοσυγκρασίας ανάμεσα στην ομορφιά των παραδόσεων της Ανατολής και στα υλικά αγαθά της Δύσης, αποκτούσε μυθικές διαστάσεις.
Οι καιροί έχουν αλλάξει, τα βασιλόπουλα πια δεν ερωτεύονται όμορφες χωριατοπούλες αλλά επιλέγουν κυνικά συζύγους ανάμεσα στις πλουσιότερες δεσποινίδες των χορών των ντεμπιντάντ, όμως τη θέση της όμορφης πλην φτωχής Ελληνίδας που περίμενε να φορέσει το γοβάκι της έχει πάρει πια το ποδόσφαιρο, ενώ τα πετροδόλαρα των Αράβων αντικατέστησαν τα διαμαντένια περιδέραια.
Τελευταίο εγχώριο θύμα της αραβικής γοητείας, έστω κι αν τελευταία στιγμή τη γλίτωσε, ήταν ο Δικέφαλος του Βορρά. Το προχθεσινό παιχνίδι της Τούμπας κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν ήταν ιστορικό για την ομάδα της Θεσσαλονίκης μιας και το ισόπαλο 1-1 έφερε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση του δύσκολου εκ πρώτης όψεως και ανταγωνιστικού ομίλου του. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε παίκτες και φιλάθλους να το γιορτάζουν, όμως λίγο αργότερα η χαρά της μεγαλειώδους πρόκρισης έδωσε τη θέση της στην απογοήτευση και την αγωνία για το μέλλον.
Ο Λάζλο Μπόλονι παραδέχτηκε πως μελετά την πρόταση που του έγινε να αναλάβει το τιμόνι γνωστού συλλόγου της Σαουδικής Αραβίας και το φυσιολογικό άγχος για την κλήρωση της επομένης έδωσε τη θέση του στο άγχος του ποιος τελικά θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας όποιον κι αν στείλει στο δρόμο του Δικεφάλου η κληρωτίδα.
Ευτυχώς, το σίριαλ με τα 2 εκατομμύρια πετροδόλαρα που προσέφεραν στον Ρουμάνο οι Σαουδάραβες έληξε υπέρ του… φτωχού, ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στο Ούντινε με στόχο ένα νέο θαύμα με τον Μπόλονι στο τιμόνι, καθώς η τιμή της τήρησης του συμβολαίου φάνηκε να βαραίνει περισσότερο στη ζυγαριά, όμως η πανευρωπαϊκή μόδα των Αράβων που σκορπάνε άφθονο χρήμα στα γήπεδα έκλεψε κάτι από τη μεγάλη νύχτα στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο.
Για τους Θεσσαλονικείς, όμως, η αραβικής προέλευσης κρυάδα δεν ήταν πρωτοφανής αφού τέτοιες μέρες πέρυσι βρισκόταν σε εξέλιξη το περίφημο πριγκιποσίριαλ με πρωταγωνιστή γόνο μιας εκ των πλέον επιφανών οικογενειών του Κατάρ που υποτίθεται θα έδινε στην ομάδα το μόνο που της λείπει, ζεστό χρήμα. Το παραμύθι δεν είχε χάπι εντ αλλά παρ’ όλα αυτά το πάθημα δεν έγινε μάθημα, τουλάχιστον στους εγχώριους αντίπαλους του ΠΑΟΚ.
Ετσι, οι φίλοι του Παναθηναϊκού από τον περασμένο Σεπτέμβριο ζουν το δικό τους δράμα με πρωταγωνιστές ζάπλουτους πρίγκιπες που υπόσχονται αν μη τι άλλο να τους δώσουν και πάλι μια θέση στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Το σίριαλ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, τα πετροδόλαρα του πρίγκιπα Αλ Σαούντ κάθε μέρα έρχονται αλλά ποτέ δεν φτάνουν, ενώ οι αλλοπρόσαλλες δηλώσεις σε συνδυασμό με τη φιγούρα του Βλάση Τσάκα έχουν φέρει σε βάρος των Πρασίνων καζούρα που μόνο ένας διασυρμός εντός γηπέδου θα μπορούσε να την ανταγωνιστεί.
Ο ΠΑΟΚ τη γλίτωσε την τελευταία στιγμή, ο Παναθηναϊκός ακόμη ελπίζει, όμως ακόμη κι αν βρεθεί fund ανάλογο των επενδυτών της Σίτι, θα περίμενε κανείς οι άνθρωποι του επαγγελματικού αθλητισμού να πηγαίνουν στη δουλειά, αφήνοντας τα παραμύθια με τους πρίγκιπες εκεί όπου ανήκουν. Στο προσκέφαλο των παιδιών τους…
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: