Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Θα τους βρει και η άνοιξη στην Ευρώπη;

Μετά τη χθεσινή κλήρωση στο Γιουρόπα Λιγκ ανοίγεται μια σοβαρή προοπτική στον Ολυμπιακό να προχωρήσει πολύ στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Θα τους βρει και η άνοιξη στην Ευρώπη;
Τόσο ώστε να αναρωτιούνται οι οπαδοί του αλλά και η διοίκηση της ΠΑΕ μήπως ήταν καλύτερα που αποκλείστηκε από τον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν θα βιαστώ να χαρακτηρίσω την κλήρωση εύκολη. Καμία κλήρωση -το έχουμε γράψει πολλές φορές αυτό όλοι- δεν δίνει από μόνη της την πρόκριση.
Με βάση τα δεδομένα κρίνουμε πάντα και με την προϋπόθεση, που είναι θεμελιώδης, ότι στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορεί να ανατραπούν στο γήπεδο. Από τη μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού, λοιπόν, αλλά και όπως είχαμε την ευκαιρία να δούμε τη Ρούμπιν, ο πρωταθλητής Ελλάδας, που νίκησε την πρωταθλήτρια Γερμανίας και τη Μαρσέιγ μέσα στο γήπεδό της, μπορεί κάλλιστα να πάρει πρόκριση από τη ρωσική ομάδα σε διπλούς αγώνες. Και -θεωρητικά πάντα- αυτό θα είναι πιο εύκολο και στον επόμενο γύρο απέναντι στη Μέταλιστ ή τη Σάλτσμπουργκ. Δεν θέλω να προχωρήσω πιο πολύ, απλά όμως θα θυμίσω ότι το Γιουρόπα Λιγκ, το παλιό Κύπελλο ΟΥΕΦΑ δηλαδή, το έχει κερδίσει και η Γαλατάσαραϊ.
Αυτά για να ξεκολλήσουμε μια και καλή από την «ψύχωση» ότι ο θεσμός αυτός είναι παρακατιανός σε σχέση με τον Τσάμπιονς Λιγκ. Ας πάμε τώρα στον ΠΑΟΚ. Εδώ υπάρχει το όνομα της Ουντινέζε, που λέει πολλά, αλλά και τίποτε. Μια ιταλική ομάδα με πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα της χώρας της πέρυσι και φέτος, που δεν μπορείς παρά να τη σεβαστείς και να την υπολογίσεις. Μα και η Τότεναμ τέτοια δεν ήταν; Ο ΠΑΟΚ με τη φετινή πορεία του στην Ευρώπη μάς υποχρέωσε να τον δούμε με άλλο μάτι. Οταν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του δηλώνουν ότι έπειτα απ' όσα πέτυχαν μέχρι τώρα δικαιούνται να πιστεύουν ότι μπορούν να πάνε ακόμη πιο μακριά, εμείς γιατί δεν θα έπρεπε να συμφωνούμε; Με λίγα λόγια, νομίζω ότι και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι θα τους βρει στην Ευρώπη και η άνοιξη.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: