Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Επικίνδυνη η υπεραισοδοξία - Περνάει ο ΠΑΟΚ!!

Πέρασαν 24 ώρες από την κλήρωση του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ και περίμενα να δώ τις πρώτες αντιδράσεις των ΜΜΕ. Γράφει ο Γιάννης Δάρας.

Επικίνδυνη η υπεραισοδοξία - Περνάει ο ΠΑΟΚ!
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εφημερίδες εκτιμούν ότι ο Ολυμπιακος είναι το φαβορί για την πρόκριση ενώ ο ΠΑΟΚ έχει λίγες ελπίδες.
Η δική μας προσέγγιση είνει τελείως διαφορετική και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως ορισμένοι φθάνουν ακόμη και στην υπερβολή να συζητούν δηλαδή για τον μεθεπόμενο πιθανό αντίπαλο των ερυθρολεύκων, δηλαδή τη Σάλτσμπουργκ ή τη Μέταλιστ!
Η δική μας εκτίμηση είναι πως με πολική θερμοκρασία πολύ δύσκολα ο Ολυμπιακός θα ανταπεξέλθει στις συνθήκες του Καζάν παίζοντας το πρώτο παιχνίδι με τη Ρούμπιν τον Φλεβάρη.
Δεύτερον πως οι Πειραιώτες θα προέρχονται από ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα, σε αντίθεση με τη Ρούμπιν που θα είναι ξεκούραστη και θα έρχεται από προετοιμασία στην Κύπρο ή σε κάποια αραβική χώρα.
Επιπλέον η προιστορία έχει δείξει πως με ομάδες του πρώην ανατολικού μπλοκ ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται πολύ, όταν καταφέρνει να τις αποκλείσει. Ειδικά δε με ρωσικές ομάδες δεν έχει προκριθεί ποτέ. Από που πηγάζει λοιπόν τέτοια υπεραισιοδοξία;
Αντίθετα ο ΠΑΟκ ενώ κληρώθηκε με μια από τις καλύτερες ιταλικές ομάδες εφέτος, έχει τύχη γιατί θα γνωρίζει ακριβώς τι θα αντιμετωπίσει. Αυτή την χρονιά δείχνει ικανός να παίξει πολύ καλά και εκτός έδρας και ένα γκολ τστο Φρίουλι ίσως αποβεί αρκετό για αν τον φέρει κοντά στην πρόκριση. Αλλωστε και στο παρελθόν, πάλι με αντίπαλο την Ουντινέζε, όλοι τον είχαν ξεγραμμένο κι αυτός προκτρθηκε στην παράταση.
Θεωρούμε λοιπόν πως η πρόκριση είναι δύσκολη υπόθεση και για τους δύο αλλά όχι ανέφικτη. Αυτός που χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή είναι ο Ολυμπιακός γιατί τυχόν αποκλεισμός θα θεωρηθεί -άδικα- αποτυχία, ενώ αποκλεισμός του ΠΑΟΚ θα θεωρηθεί φυσιολογικός. πολλά δε θα κριθούν στα πρώτα, εκτός έδρα παιχνίδια.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: