Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Χαμηλά ο πήχης κι όπου βγει!

Σε αντίθεση με τις παραμονές του Μουντιάλ το 2010, η Εθνική ομάδα της Αγγλίας δεν δέχεται "πίεση" όσον αφορά τις απαιτήσεις του κόσμου για διάκριση στο EURO 2012.
Χαμηλά ο πήχης κι όπου βγει
Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Αυτό μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για τους 23 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Ρόι Χότζον.
Τα προηγούμενα χρόνια, οι Άγγλοι θεωρούσαν την 4αδα δεδομένη και μετά από κάθε «σφαλιάρα» έψαχναν να βρουν το εξιλαστήριο θύμα. Αυτή τη φορά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας μπορεί να αισθάνεται τυχερός αφού και από τον Τύπο της χώρας αλλά και από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν φαίνεται να υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις.
Όσον αφορά τώρα τους 23 που επέλεξε ο Χότζον για την τελική φάση του EURO, έχω την αίσθηση ότι ο χαμένος σε μια κερδισμένη χρονιά για την ομάδα του είναι ο Στάριτζ. Μέχρι τον Φεβρουάριο και όσο στην Τσέλσι υπήρχε ο Αντρέ Βίλας-Μπόας, ο Στάριτζ έδειχνε δεδομένος για το EURO. Έχασε όμως τη θέση του όταν ανέλαβε ο Ντι Ματέο και παρά το γεγονός ότι μπήκε στην προεπιλογή του Χότζον, δεν κατάφερε να βρεθεί τελικά στο τελικό ταξίδι.
Κόπηκε και ο Άνταμ Τζόνσον, ο οποίος μπορεί για αρκετούς να είναι καλύτερος παίκτης από τον Στιούαρτ Ντάουνινγκ όμως δεν είχε ρυθμό μέσα στη χρονιά αφού δεν υπολογιζόταν ως βασική επιλογή από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι.
Κερδισμένος ο Γιαγκέλκα, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και ως έξτρα αμυντικός μέσος, μια θέση, την οποία μπορεί φυσικά να καλύψει και ο Τζόουνς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Τέλος, καμία εντύπωση δεν πρέπει να προκαλεί το γεγονός ότι τελικά στην αποστολή υπάρχει ο Γουέιν Ρούνεϊ. Κανένας ομοσπονδιακός τεχνικός δεν θα ρίσκαρε να αφήσει έξω το μεγάλο του όνομα παρά το γεγονός ότι δεν θα το έχει στη διάθεσή του στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Εντύπωσε δεν πρέπει να προκαλεί και η παρουσία του Κάρολ αφού ο Χότζον όπως και σχεδόν όλοι οι προπονητές επιθυμούν να έχουν πάντα στη διάθεσή τους ένα κορμί με τα χαρακτηριστικά του άσου της Λίβερπουλ.
Πηγή: england365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: