Τρίτη 29 Μαΐου 2012

«Δεν τίθεται θέμα αγοράς της ομάδας»

Φωτιά βάζει δημοσίευμα της ιστοσελίδας kommersant.ru, όσον αφορά το οικονομικό και διοικητικό μέλλον του ΠΑΟΚ. Όπως αναφέρεται ο Ιβάν Σαββίδης δεν σκοπεύει να επενδύσει στον «Δικέφαλο», ενώ το χρήματα που έδωσε, ύψους 1,8 εκ. ευρώ, είναι απλώς ένα δάνειο προς την ΠΑΕ. Το γεγονός αυτό το επιβεβαιώνει και ο ίδιος με δηλώσεις που φέρεται να έκανε στο ίδιο μέσο, κάτι που αντιτίθεται στις πληροφορίες που είχε αφήσει το περιβάλλον του να διαρρεύσει ότι το δάνειο είναι το πρώτο βήμα για την επένδυση στην ΠΑΕ.

Αναλυτικά τα όσα λέει το συγκεκριμένο δημοσίευμα:

«Ο Ρώσος επιχειρηματίας πίστωσε στην ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ δάνειο 1,8 εκ. ευρώ για υποστήριξη. Το φθινόπωρο θα του επιστραφούν τα κεφάλαια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το δάνειο μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για την αγορά του συλλόγου. Ο επιχειρηματίας, όμως, αρνήθηκε να αποκτήσει κάποιο περιουσιακό στοιχείο στο εγγύς μέλλον. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δεν είναι μια επένδυση. Το βραχυπρόθεσμο δάνειο χορηγήθηκε για την υποστήριξη της ομάδας η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες», ενώ στη συνέχεια ακολουθούν δηλώσεις του Ρώσου επιχειρηματία:

«Το δάνειο μου ζητήθηκε από τους ανθρώπους του συλλόγου. Σε αυτό έχει εμπλακεί μία από τις δυτικές τράπεζες. Στο δάνειο υπάρχουν όροι (σ.σ. ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα στα μέσα του φθινοπώρου του τρέχοντος έτους) και τόκοι».

«Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο Ιβάν Σαββίδης επρόκειτο να αγοράσει τον ελληνικό σύλλογο. Η εκτιμώμενη αξία της συναλλαγής είναι περίπου 12 εκ. ευρώ, όπως ανέφεραν πηγές εξοικειωμένες με την κατάσταση. Αλλά ο κ. Σαββίδης αρνείται ότι θα αγοράσει τον σύλλογο»

«Πράγματι, αυτές οι διαπραγματεύσεις άρχισαν το 2006. Αλλά αποφάσισα να περιορίσω την πίστωση. Δεν τίθεται θέμα αγοράς της ομάδας».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: