Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Σπανός: «Ο Δώνης χρειάζεται στήριξη για να πετύχει»

Ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» όπου αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τον Γιώργο Δώνη, ενώ στάθηκε και στην επόμενη μέρα της ομάδας του.

Αρχικά , αναφέρθηκε στον Δώνη τονίζοντας πως χρειάζεται στήριξη:

«Εύχομαι τα καλύτερα. Πιστεύω ότι είναι ένα ικανός τεχνικός και αν του δοθεί στήριξη στις δύσκολες στιγμές από τη διοίκηση θα παράγει έργο. Ο ΠΑΟΚ συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, αλλά ο Δώνης δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους τεχνικούς που έχουν περάσει από τη χώρα. Είναι πολύ δουλευταράς και μπορεί να κάνει πολλά» και συνέχισε αναφερόμενος στη χημεία που είχε μαζί του:

«Το δείχνουν οι αριθμοί και πολύ μεγάλο μερίδιο στην πορεία της ομάδας έχει ο Δώνης. Ήταν ηλικιακά πολύ κοντά σε εμένα και είχαμε χημεία. Το ίδιο πιστεύω ότι θα συμβεί και με τον Βρύζα. Είναι μια πολύ καλή επιλογή. Στο βήμα που κάνει εύχομαι και θέλω να πετύχει».

Όσον αφορά την αποχώρησή του Έλληνα τεχνικού από την ομάδα και το έργο που άφησε στο Περιστέρι είπε:

«Εμείς είχαμε μια συναντήσει μια ζήτησε παράταση. Τον είδαμε να μην είναι συγκεντρωμένος στον Ατρόμητο και προτιμήσαμε να κλείσουμε αυτόν τον όμορφο κύκλο. Είναι θεμιτό να θέλει κάτι άλλο. Βέβαια κανένα προπονητής δεν μπορεί να πετύχει αν δεν του δείξεις εμπιστοσύνη και δεν τον στηρίξεις στις δύσκολες στιγμές. Αυτό το κάναμε εμείς.

Φέτος κάπου παίξαμε και για το αποτέλεσμα, ενώ τις προηγούμενες χρονιές ήμασταν πολύ πιο επιθετικοί. Αυτό βέβαια μας βοήθησε να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε».

Σχετικά με τον επόμενο προπονητή του Ατρόμητου, αρνήθηκε να μιλήσει για το όνομα του Μπάγεβιτς που έχει ακουστεί και τόνισε πως:

«Δεν θα ήθελα να μπω σε ονοματολογία. Ψάχνουμε ένα προπονητή που θα συνεχίσει την πορεία μας. Έχουμε ξεχωρίσει 3-4 περιπτώσεις και θα τον κλείσομε μέσα στο τέλος της εβδομάδας. Θέλουμε να προχωρήσουμε γρήγορα στον προγραμματισμό μας», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε όσον αφορά τον Λαζαρίδη: «Ο Λαζαρίδης είναι ψηλά στην λίστα μας και τις επόμενες ημέρες θα έχουν καταλήξει».

Για το κενά που αφήνουν οι Τάτος και Μήτρογλου με τη φυγή τους επισήμανε πως:

«Σίγουρα θα επηρεάσει, αλλά όλοι οι παίκτες είναι αναλώσιμοι,. Εμείς θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε αυτά τα κενά και σε αυτό στοχεύουμε στον προγραμματισμό μας. Θέλουμε να έχουμε συνέχεια σαν ομάδα. Δεν θέλουμε να είναι αυτό που κάναμε φέτος απλά μια φωτοβολίδα».

Για τη δύσκολη συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο υπογράμμισε πως:

«Το ποδόσφαιρο κακά τα ψέματα είναι σε ένα αδιέξοδο. Προσπαθούνε κάποιες ομάδες με ασπιρίνη να ξεπεράσουν τον καρκίνο. Κινδυνεύει η βιωσιμότητα πολλών ομάδων. Ήδη υα έσοδα σε όλες τις ομάδες έχουν συρρικνωθεί. Κουβαλούν πολλά χρέη. Έχουμε συρρίκνωση σε όλα τα έσοδα και έχουν μειωθεί πάνω από 50% τα τελευταία δύο χρόνια. Το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μια ιστορική συγκυρία. Αλλά όταν συμβαίνει αυτό στη χώρα τι να λέμε. Βέβαια πολλές ομάδες θα αντιμετωπίσουν ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: