Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Κάθαρση "αλά ιταλικά"!!

Μπορεί να μας έχουν περάσει από μικρούς την φράση, "ούνα φάτσα, ούνα ράτσα" για τις ομοιότητες μας με τους γείτονες Ιταλούς, να μου επιτρέψετε όμως να διαφωνήσω πλήρως. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Κάθαρση "αλά ιταλικά"!
Όχι μόνο βλέποντας πως αντιμετωπίζουν (ή τουλάχιστον προσπαθούν να αντιμετωπίσουν) τα εξίσου σοβαρά οικονομικά τους προβλήματα (μην ανοίξουμε τώρα κουβέντα για πολιτικές συνεργασίες, συνέχεια του Κράτους κλπ). Αλλά το νέο σκάνδαλο με τα στημένα και την άμεση αντίδραση της Ιταλικής Δικαιοσύνης, είναι ένα καλό σημείο σύγκρισης, για το τι κάναμε εμείς και τι οι «μακαρονάδες».

Φέρτε λίγο στη μνήμη σας, τα δικά μας πρόσφατα γεγονότα, και κλάψτε, όσοι αγαπάτε το ποδόσφαιρο. Όχι μόνο στο παρελθόν υποβίβασαν και αφαίρεσαν τίτλους από ομάδες, όπως η Γιουβέντους. Με συντονισμένες ενέργειες και μεθοδικότητα, κάθε τόσο σπάνε και ένα απόστημα. Μία-μία οι «ομάδες», που φέρονται να έχουν στήσει αγώνες, αποκομίζοντας τεράστια ποσά από το παράνομο στοίχημα, εντός ή εκτός Ιταλίας, εξαρθρώνονται.

Και δεν μένουν στα λόγια. «Βραχιολάκια», που φώναζαν κάποιοι και εδώ, έχουν περάσει, σε ποδοσφαιριστές, παράγοντες, διαιτητές. Κόσμο και κοσμάκη. Μέχρι παίκτες της εθνικής Ιταλίας, που προετοιμάζονταν για το EURO ετοιμάζονται αντί για την Ουκρανία και την Πολωνία, να επισκεφθούν τα κρατητήρια και τις αίθουσες της Ιταλικής Δικαιοσύνης. Ουδείς υπεράνω του Νόμου. Ούτε ο μέγας θριαμβευτής του εφετινού καμπιονάτο, κόουτς της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε.

Παρατηρώντας και διαβάζοντας όλα αυτά, σε πιάνει θυμός και εξεγείρεσαι. Και λες και με το δίκιο σου: εδώ είναι άλλη η Δικαιοσύνη; Εμείς είμαστε έξυπνοι και οι Ιταλοί «μακάκες», και δεν ξέρουν τον σωστό τρόπο; πως είναι δυνατόν να «στηθεί ποδοσφαιρικός αγώνας» και να πάνε πίσω από τα σίδερα, μόλις τρεις παράγοντες, όπως έγινε στην δική μας περίπτωση; Μπορεί να μένουν στο απυρόβλητο παίκτες; Πως διάολο και πάνω από όλα, ποιοι στο διάολο έφτιαχναν τα ματς; Αν δεν είναι κάποιοι από αυτούς που συμμετέχουν στην διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα (παίκτες, προπονητές και διαιτητές) για να φέρουν εις πέρας τις εντολές-επιλογές των παραγόντων, ποιος το έκανε; Μόνη της πήγαινε η μπάλλα μέσα ή έξω;

Τι λέτε λοιπόν; Μοιάζουμε με τους Ιταλούς; Μακάρι λέω εγώ, έστω και στο ελάχιστο. Διότι τότε θα είχαμε και κάποια ελπίδα σωτηρίας.

ΥΓ Στην καινούργια προσπάθεια, που κάνουμε από το σάιτ μας, θέλουμε και την βοήθεια σας. Εμείς προσπαθούμε να το κάνουμε πιο χρηστικό και εύχρηστο σε εσάς, για να σας συντροφεύει στην καθημερινή σας αναζήτηση των αθλητικών ειδήσεων. Το μόνο που θέλουμε είναι την συμμετοχή σας, για να το κάνουμε πιο διαδραστικό. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε «γέροι», αλλά προσπαθούμε να τα φέρουμε βόλτα με την τεχνολογία. Κάθε σας παρατήρηση, κάθε σας σχόλιο, μας βοηθάει να διορθώσουμε τα λάθη μας, που υπάρχουν δεδομένα. Είτε εδώ λοιπόν, είτε στο «καταραμένο» facebook, ενοχλείστε μας, πείτε τη μας. Έστω και με καθυστέρηση θα ανταποκριθούμε.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: