Τρίτη 29 Μαΐου 2012

«Κάποιος να μας κρατήσει ψηλά…»

«Κάποιος να μας κρατήσει ψηλά…»
Κάποιος με ειδικό βάρος για να συνεχίσει το έργο του Γιώργου Δώνη, να αναδείξει νέους παίκτες και ταυτόχρονα να διατηρήσει τον Ατρόμητο ψηλά θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας, όπως δήλωσε ο Γιώργος Σπανός στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, αλλά απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις φήμες περί Μπάγεβιτς. «Πεντάδα στο πρωτάθλημα, πορεία στο Κύπελλο και παρουσία στους ομίλους του Europa League», οι στόχοι για τη νέα σεζόν. «Πουλάμε στην κατάλληλη τιμή, δεν ξεπουλάμε», απάντησε για το ενδεχόμενο πώλησης παικτών.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Σπανός μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-τις φήμες περί πρόσληψης του Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Δεν θα ήθελα να μπω σε ονοματολογία. Αυτό που κάνουμε σαν διοίκηση είναι να προγραμματίσουμε για το αύριο με έναν προπονητή που θα έχει τις περγαμηνές και το ειδικό βάρος για να συνεχίσει την πολύ δουλειά του Γιώργου Δώνη, ώστε να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Έχουμε αξιολογήσει με τον τεχνικό μας διευθυντή 3-4 περιπτώσεις και θα δούμε τις επόμενες μέρες πού θα καταλήξουμε. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας σίγουρα θα έχουμε νεότερα».

-το προφίλ του νέου προπονητή και τους στόχους για τη νέα σεζόν: «Ψάχνουμε έναν προπονητή που θα συνεχίσει τη φιλοσοφία που έχουμε σαν ομάδα: να έχει τη διάθεση να δουλέψει με νέους παίκτες και να τους αναδείξει, αλλά και να κρατήσει την ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Η παραγωγική διαδικασία είναι το αντίδοτο στην οικονομική κρίση. Δεν θέλουμε να είμαστε μία φωτοβολίδα, αλλά να έχουμε συνέχεια. Ο Ατρόμητος έχει αξιόλογο υλικό και θέλουμε ξανά η ομάδα να έχει σαν στόχο την παρουσία της στην πεντάδα, ώστε να παίξει ξανά στην Ευρώπη, αλλά και να έχει μία καλή πορεία στο Κύπελλο, όπως και να περάσει στους ομίλους του Europa League».

-την παραγωγή παικτών από τον Ατρόμητο: «Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στην ομάδα και θα μπουν σε αυτή κι άλλα. Κοιτάμε να κάνουμε και κάποιες μεταγραφές για να βρούμε ό,τι καλύτερο υπάρχει στις μικρές ηλικίες. Έχουμε εντοπίσει κάποιους στόχους, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ονόματα. Κάθε χρόνο παίρνουμε ποδοσφαιριστές και κοιτάμε να φέρουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει στις ηλικίες 17-18 ετών».

-τις φήμες περί συμφωνίας με τον Λαζαρίδη: «Όταν έχεις ψηλούς στόχους πρέπει να πλαισιώσεις την ομάδα με έμπειρους παίκτες που θα βοηθήσουν τα νεαρά παιδιά να ανελιχθούν. Δεν μπορείς αν θέλεις να έχεις ψηλούς στόχους να στηρίζεσαι μόνο σε νέα παιδιά. Υπάρχει μια λίστα με αρκετούς ποδοσφαιριστές. Το όνομα του Λαζαρίδη είναι μέσα σε αυτά. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες».

-το μέλλον των Τάτου και Μήτρογλου: «Ο Τάτος και ο Μήτρογλου επιστρέφουν στον Ολυμπιακό».

-το ενδεχόμενο πώλησης κάποιου παίκτη: «Όταν υπάρξει πρόταση που καλύπτει το σύλλογο και τις φιλοδοξίες του ποδοσφαιριστή, σαφώς την εξετάζουμε. Ο Ατρόμητος δεν ξεπουλάει, αλλά θα πουλήσει μόνο στη σωστή τιμή. Ο νόμος του ποδοσφαίρου υποχρεώνει τις ομάδες να πουλήσουν. Εδώ πουλάνε παίκτες η Ρεάλ και η Μίλαν. Είναι μονόδρομος για να είναι βιώσιμη η ομάδα να παράγει παίκτες και να τους πουλά στη σωστή τιμή. Τα χρήματα που έρχονται από τη συγκεκριμένη διαδικασία μπαίνουν μέσα στην ομάδα, ώστε να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική. Δεν θα κλείσουμε σε κανέναν ποδοσφαιριστή την πόρτα, αν έρθει συμφέρουσα πρόταση και ικανοποιεί και τον παίκτη. Δεν θα μιλήσω για φήμες, αλλά θα μιλήσω όταν έχουμε κάποια επίσημη κρούση. Μας έχουν πει μάνατζερ πως το προσεχές διάστημα θα έρθουν προτάσεις για παίκτες μας. Περιμένουμε να δούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: