Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Και η ΟΥΕΦΑ στο «κόλπο» βρε «κύκλε»;

Λένε πως καμιά φορά είναι προτιμότερο να μασάς, παρά να μιλάς. Πόσο μάλλον να διαδίδεις με τη γνωστή συνταγή "των κύκλων" ότι βρίσκεται σε εξέλιξη "ένα τεράστιο σκάνδαλο". Γράφει ο Βασίλης Βέργης.
Και η ΟΥΕΦΑ στο «κόλπο» βρε «κύκλε»;
Είναι προτιμότερο ενίοτε να σιωπάς, καθώς μπορεί να σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του, να εμφανιστεί... κάποια ΟΥΕΦΑ και το γλυκό του (δήθεν) σκανδάλου να "κόψει".
Οταν ο Παναθηναϊκός κατέθεσε την έφεσή του στην ΕΠΟ και προτού ΚΑΝ ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης, "κύκλοι" της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχαν επιδοθεί -εκείνο το απόγευμα- σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση εις βάρος της Ομοσπονδίας (του Πιλάβιου), στη λογική ότι "είναι σκάνδαλο που ο Παναθηναϊκός παίρνει την άδεια".

Αρκετοί εξ ημών είχαμε αναρωτηθεί δημόσια, πως είναι δυνατόν να επιτίθενται οι "κύκλοι", όταν: Α:) Δεν είχε καν εκδοθεί απόφαση με την οποία ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε άδεια. Β) Πώς και από πού γνώρισαν οι "κύκλοι" τι περιείχε ο φάκελος των πράσινων για να... γνωμοδοτούν ότι επρόκειτο για "καραμπινάτο σκάνδαλο";
Τις μέρες που ακολούθησαν η "σημαία του σκανδάλου" ανέβηκε σε όλα τα μπαλκόνια, ενώ αποτέλεσε αφορμή και αιτία για να ξεσπάσει έντονη δυσαρέσκεια και από την πλευρά ομάδων οι οποίες δεν πήραν άδεια και κατηγορούσαν ουσιαστικά την ΕΠΟ για "προνομιακή αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού".
Ο καιρός "έτρεξε", κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ επισκέφθηκε την Αθήνα, προχώρησε στον έλεγχο του φακέλου και αποφάνθηκε δίνοντας κι εκείνη το πράσινο φως στο τριφύλλι. Αναγνώρισε το εκπρόθεσμο δίμηνο εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε διοίκηση, έκρινε απολύτως ικανοποιητικές τις κινήσεις εξόφλησης των οφειλών του 2011 και ανανέωσε φυσικά το ραντεβού ελέγχου της για τις 30 Ιουνίου, εκεί όπου οι πράσινοι θα κριθούν για το αν και κατά πόσο έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του για το πρώτο μισό του 2012.
Κανένα "σκάνδαλο" δεν διέγνωσαν οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ και καμία μεροληπτική στάση της ΕΠΟ υπέρ του Παναθηναϊκού. Απλά φάνηκε ότι σκοπός της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δεν είναι να τσακίζει τις ομάδες, αλλά να τις "αναγκάζει" να πορευτούν στον δρόμο της συνέπειας. Γιατί η 30η Ιουνίου είναι μπροστά και οι πράσινοι οφείλουν ξανά να είναι συνεπείς, διαφορετικά δεν θα αντικρίσουν το... σεντόνι.
Μέχρι τότε, όμως, καλό θα ήταν οι "κύκλοι" να... ανα(ρωτηθούν): Είναι και η ΟΥΕΦΑ στο... κόλπο μαζί με τον "αόρατο Πιλάβιο"; Είναι και ο Πλατινί μέσα στο "σκάνδαλο"; Αν, ναι, και το γνωρίζουν -ΚΑΙ ΑΥΤΟ- τότε οφείλουν να το "μπουμπουνίσουν" και η καταγγελία τους θα συγκλονίσει την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Μέχρι όμως να συμβεί κάτι τέτοιο, η ΟΥΕΦΑ... τετραγώνισε τον κύκλο!
ΠΗΓΗ: Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: